Tukholma
by Pieni Matkaopas | pienimatkaopas.com
10 May 2018 - 12 May 2018
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Clarion Hotel Stockholm
Hotel
Stockholm, Sweden
Södermalmissa lähellä Skanstull-metroasemaa sijaitseva hotelli, joka on suuri ja tyylikäs ja joka on hivenen syrjässä, niin että siellä on mukava rentoutua kiireisten päivien päätteeksi. (Kuva: © Clarion Hotel Stockholm)
Lady Hamilton Hotel
Hotel
Stockholm, Sweden
Gamla Stanissa sijaitseva pieni tunnelmallinen hotelli, josta on lyhyt kävelymatka Drottninggatanille ja jonka varustelutaso on hyvä. (Kuva: © Lady Hamilton hotel)
Hotel Hornsgatan
Hotel
Stockholm, Sweden
Södermalmilla, Mariatorget-metroaseman vieressä sijaitseva, kahden tähden huokeahintainen hotelli, jolta on hyvät kulkuyhteydet ja jonka ympäristössä on paljon baareja, ravintoloita ja kauppoja. (Kuva: © Hotel Hornsgatan)
Oaxen Krog & Slip
Scandinavian Restaurant
Stockholm, Sweden
Djurgårdenin niin sanotulla Lilla Allmänna Gränd -kadulla ja sen lähistöllä on vanhanajan alue, jolla on jäljellä puutaloja ja jonkin verran menneen maailman tunnelmaa. (Kuva: Arild Vaygen (CC BY-SA 4.0))
Kvarnen
Scandinavian Restaurant
Stockholm, Sweden
Legendaarinen Kvarnen on ehdoton paikka nauttia korkeatasoisia ruotsalaisia ruokia ja myös istua baari-iltaa, mutta sinne on pitkiäkin jonoja viikonloppuöisin. (Kuva: Holger Ellgaard (CC BY-SA 3.0))
Mälarpaviljongen
Restaurant
Stockholm, Sweden
Kesällä on mukava syödä merenrannalla, ja tähän tarkoitukseen korkeatasoinen vaihtoehto on Mälarpaviljongen, joka sijaitsee Kungsholmenissa. (Kuva: La Citta Vita (CC BY-SA 2.0))
Café String
Café
Stockholm, Sweden
Södermalmissa on SoFo-alueella tuhottomasti hyviä kahviloita, joista valtaosa on hienosti sisustettu, kuten 60-luvun tyyliin sisustettu Café String. (Kuva: Miguel Virkkunen Carvalho (CC BY 2.0))
Operakällaren
Scandinavian Restaurant
Stockholm, Sweden
Perinteinen paikka huippuluokan aterialle on Grand Hôtelin naapurissa, oopperatalon yhteydessä sijaitseva Operakällaren, johon tietenkin kannattaa tehdä varaus ympäri vuoden. (Kuva: Holger Ellgaard (CC BY-SA 3.0))
Moderna Museet
Art Museum
Stockholm, Sweden
Skeppsholmenin saarella sijaitseva Moderna Museet -nykytaiteen museota pidetään yhtenä maailma parhaista. Näyttelyt ovat järjestään korkeatasoisia, ua luseok kokoelmat pitövöt otteessaan useiden tuntien ajan. (Kuva: Tomislav Medak (CC BY 2.0))
Junibacken
Theme Park
Stockholm, Sweden
Junibacken omistautuu lastenkirjailijoiden ja etenkin Astrid Lindgrenin kirjojen ja maailman esittelylle. Museon vetonauloja on junarata, joka kulkee läpi Lindgrenin mielikuvitusmaailman. (Kuva: Ulf Huett (CC BY 2.5 SE))
Millesgården
Art Museum
Lidingö, Sweden
Millesgården on ainutlaatuinen vierailupaikka, jonne omistaja rakennutti 50 vuoden aikana rakennuksia, veistoksia, suihkulähteitä ja kaikenlaista muuta, jonka innoitteet olivat usein Välimeren maissa. (Kuva: Oskari Kettunen (CC BY 2.0))
Fotografiska
Art Museum
Stockholm, Sweden
Viking Linen terminaalin lähellä sijaitseva Fotografiska-valokuvamuseo esittelee nykyvalokuvaa. Museossa on vuosittain neljä ainutlaatuista valokuvanäyttelyä, ja tämän lisäksi noin 20 pienempää näyttelyä. (Kuva: Susanne Nilsson (CC BY-SA 2.0))
Aquaria vattenmuseum
Aquarium
Stockholm, Sweden
Aquaria Vattenmuseumissa voi tutustua eksoottiseen, trooppiseen vedenalaiseen elämään, ja siellä näkee piraijoita, jättikokoisia monneja ja tappajahaita. Täällä näkee myös koralliriuttoja ja sademetsiä. (Kuva: Olaf Meister (CC BY-SA 4.0))