Penang
by Mika Väistö (FI) | lahtoportti.fi
07 Jan 2019 - 11 Jan 2019
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Bayview Hotel George Town
Hotel
George Town, Malaysia
Siisti perushotelli lähellä George Townin vanhaakaupunkia. Tilava mutta yksinkertainen huone. Allasalueella myös pieni lastenallas ja lämmin poreallas. Kohtelias ja ystävällinen palvelu. Aamiainen runsas, mutta lähinnä vain aasialaisia makuja.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Tokyo Yakitori
Japanese Restaurant
George Town, Malaysia
Mukava, joskin illan edetessä melko meluisa japanilaisravintola. Paljon vaihtoehtoja, mutta erityisesti yakitori-vartaita suositeltiin. Hyvä vaihtoehto jos haluaa syödä siistissä ja ilmastoidussa ympäristössä. Ruoka ei poikkeuksellista, mutta hyvää.
Three Sixty° Sky Bar
Bar
George Town, Malaysia
Viihtyisä näköalabaari Bayview-hotellin katolla. Melko kalliit drinkit, mutta kyllä kelpo mojitosta tällaisessa ympäristössä maksaakin. Suhteellisen laaja juomalista tanskalaisesta siideristä lähtien.
Laksalicious
Malay Restaurant
George Town, Malaysia
Loistava pieni ja yksinkertainen ravintola George Townissa. Kenties kaupungin parasta laksaa ja mielenkiintoisia paikallisia jälkiruokia. Todella ystävällinen palvelu, siisti ja sopivasti ilmastoitu sali. Kaiken lisäksi todella edullinen.
Fruitmade
Juice Bar
George Town, Malaysia
Fruitmadesta saa George Townin kuvauksellisinta jäätelöä, joka on myös todella hyvää. Tarjolla myös smoothieita ja tuoreita hedelmämehuja. Tätä paikkaa ei voi jättää väliin katutaidekierroksen lomassa!
Coffee on the Table
Café
George Town, Malaysia
George Townin ylivoimaisesti kauneimmat kahvit saa tästä kahvilasta, jossa voi myös ruokailla. Hintataso on melko korkea, mutta esimerkiksi kakkupalat ovat todella suuria eikä maussa ole valittamista.
Lagenda Cafe
Malay Restaurant
George Town, Malaysia
Viihtyisä ja mukava perinteistä arkkitehtuuria edustava kahvila Chinatownissa. Hyvä paikka pysähtyä virkistymään mocktailien äärelle. Mahdollisuus myös edulliseen majoittumiseen, mutta siitä ei ole omakohtaista kokemusta.
Hon Kei Food Corner (Hon Kei Food Corner (漢記小食店))
Chinese Restaurant
George Town, Malaysia
Edullinen kiinalainen ravintola täynnä paikallista tunnelmaa. Eräänlainen ruokahalli, jossa tehokas palvelu ja paljon paikallisia asiakkaita. Wonton-nuudelit olivat varma valinta, mutta listalla kaikkea mahdollista sian aivoista lähtien.
Copa Cabana Cafe
Café
Malaysia
Tyylikäs kahvila-ravintola Komtar-tornin huipulla. Kaupungin parhaat näköalat. Emme tutustuneet tarjontaan juomia ja kakkupaloja lukuunottamatta, mutta ainakin maisemassa riittää ihailtavaa. Kuulemani mukaan huonot cocktailit. Kohtelias palvelu.
Yun Shui Ge Vegetarian House
Sympaattinen pieni kasvisravintola katutaiteesta tunnetun Lebuh Armenian -kadun varrella. Hyvää laksaa ja myös muutamia muita paikallisen keittiön herkkuja. Siisti ja rauhallinen paikka jos haluaa helteestä ja vilinästä sivuun.
Armenian House 雅品阁
Café
George Town, Malaysia
Mukava paikka pysähtyä raikkaalle jääkahville vilvoittelemaan. Sijainti keskellä kaupungin mielenkiintoisinta aluetta. Armenian Housessa voi myös majoittua edullisesti, mutta siitä ei ole omakohtaista kokemusta.
Sri Mahamariamman Temple
Temple
George Town, Malaysia
Penangin vanhin hindutemppeli on värikäs kokemus Little Indian laidalla. Tuskin saaren mielenkiintoisimpia uskonnollisia nähtävyyksiä, mutta kätevän sijainnin ansiosta helposti vierailtavissa.
Kuan Yin Temple (觀音亭 Goddess of Mercy)
Buddhist Temple
George Town, Malaysia
Koko Penangin vanhin temppeli on omistettu kiinalaiselle armon ja myötätunnon jumalattarelle. Suitsukkeilta tuoksuva värikäs paikka, johon on helppo pysähtyä hetkeksi aistimaan paikallisia tunnelmia.
Penang Hill (Bukit Bendera)
Mountain
Ayer Itam, Malaysia
Penangin korkeimmalta huipulta kelpaa katsella maisemia ympäristöön. Alueella on varsin turistinen meininki, ravintoloita, temppeleitä ja luontopolkuja ym. Mäkijuna oli käyntimme aikaan remontissa, joten jouduimme turvautumaan jeeppikuljetukseen.
Penang Street Art
Street Art
George Town, Malaysia
George Town tunnetaan oivaltavasta ja hauskasta katutaiteesta. Monissa teoksissa on hyödynnetty oikeita esineitä, jotka ikään kuin kutsuvat ihmisiä mukaan teoksiin. Katutaidetta on paljon ja maalauksia on mukava etsiä eri puolilta kaupunkia.
Clan Jetties
George Townin vanhankaupungin laidalta löytyy alue, jossa paikalliset suvut asuvat meren päälle rakennetuissa puutaloissa. Eri suvuilla on omat laiturinsa, joiden tunnelma vaihtelee markkinameiningistä hyvinkin rauhalliseen. Mielenkiintoinen paikka.
Little India
Neighborhood
George Town, Malaysia
Muutaman korttelin kokoinen Little India löytyy keskeltä George Townin vanhaakaupunkia. Värikkäällä alueella voi aistia kaikkea Intiaan liittyvää curryntuoksuisista ravintoloista täysillä raikaavaan Bollywood-musiikkiin.
Old town
Unescon maailmanperintölistalle kuuluva vanhakaupunki on viehättävintä George Townia. Upeita rappioromantiikkaa edustavia rakennuksia, katutaidetta, monikulttuurista nähtävää ja paljon hyviä ravintoloita sekä kahviloita. Mainio alue vaelteluun.
Komtar Tower
Penangin korkeimman rakennuksen katolta on mahtavat maisemat George Townin kattojen ylle. Korkeanpaikankammoa voi testata Rainbow Skywalk -lasilattialla ja janon voi sammuttaa kattobaarissa. Alemmissa kerroksissa paljon muita huvituksia lisähintaan.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb