Jylhä Etelä-Islanti
by Tämä matka -blogi | tamamatka.fi
20 May 2018 - 23 May 2018
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Radisson Blu Saga Hotel Reykjavik
Hotel
Reykjavík, Iceland
Sain juuri remontoidun suuren huoneen, joka oli täysin hiljainen. Auton sai ilmaiseksi parkkipaikalle aivan hotellin viereen. Aamiaisella oli paikallisia erikoisuuksia, kuten lammaspekonia. Hotellista osa on remontissa, mutta meteliä ei kuulunut.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Black Beach Cafe
Cafeteria
Iceland
Ehkäpä kallein syömäni kakkupala ikinä (8€), mutta älyttömän hyvä.
Kaffivagninn
Café
Reykjavík, Iceland
Ei ollenkaan niin hyvä kuin arvostelut antoivat ymmärtää. Paikka tosin on kiva ja sijainti satamassa hyvä.
Tokyo Sushi
Erinomaista sushia takeawayna kohtuullisella hinnalla.Kävin hakemassa hotellille, kun en jaksanut lähteä mihinkään erikseen illasta syömään. Myös paljon erilaisia Bento Lunch Boxeja myynnissä.
Seljalandsfoss
Kapea vesiputous, joka näkyy hyvin tielle. Putouksen takana on vielä kolme pienempää! Monet kulkevat kuiluissa kaikkien putousten läpi ja ovat yllätys - hyvin märkiä palatessaan autolle. Paras aika kuvata aamu(aurinko).
Hálsanefshellir
Cave
Iceland
Halsanefshellir luola ja Black Beach ovat jänniä paikkoja, mutta typerä ei täällä saa olla. Rannan muoto on sellainen, että varomaton selfienottaja lähtee aallon mukaan nopeasti. Suurimman vaikutuksen teki meren valtava pauhu.
Skogafoss
Upea vesiputous, jota pääsee ihailemaan myös ylhäältä laelta, jonne vie 429 porrasta. Vesiputouksen päältä aukeavat erittäin hienot maisemat selkeällä säällä. Tuulisella säällä putouksen vesi taas nousee hauskasti tuulen mukana ylöspäin.
Islannin sää
Toukokuussakin voi tulla räntää vaakatasossa. Ei kai liiaksi voi korostaa, että lämmintä vaatetta mukaan.
Pingvellinin kansallispuisto - Kultainen kierros
Pingvellínin kansallipuisto on paljon muutakin kuin mannerlaattojen raja ja Islannin parlamentin Alşingin muinainen kokoontumispaikka. Islannin suurin järvi Pingvallavatn sijaitsee täällä ja maisemat sen ympärillä ovat huikaisevat!
Stóri Geysir | Great Geysir (Stóri Geysir)
Hot Spring
Bláskógabyggð, Iceland
Geoterminen alue on kolmen neliökilometrin laajuinen ja sillä on toistakymmentä kuumaa lähdettä. Kuuluisimmat niistä ovat Geysir ja Strokkur, Konungshver ja Litli Geysir. Vierailukeskuksessa yhteydessä on useita erilaisia ravintoloita.
Gullfoss - Kultainen kierros
Gullfoss, eli kultainen vesiputous on yksi Islannin klassisista nähtävyyksistä. Putous on kaksiportainen, kokonaiskorkeus on 32 metriä ja alempi porras on korkeampi. Gullfoss on kyllä komea, mutta ei ainutlaatuinen.
Kerið
Lake
Bláskógabyggð, Iceland
Kerið on jyrkkärinteinen soikea kraatteri tien 35 varrella muutama kilometri tien 36 risteyksestä koilliseen. Kraatterin syvyys on 55 m, leveys 170 m ja läpimitta 270 m. Kraatteri on n. 3000 vuoden ikäinen ja upean värinen punaisen laavakiven takia.
Icelandic Phallological Museum (Hið Íslenzka Reðasafn)
Erotic Museum
Reykjavík, Iceland
Maailman ainoa penismuseo sijaitsee Reykjavikissa. Purkkeihin on säilötty, kaskelotin jättipeniksen lisäksi 300 eri nisäkäslajin siitiin. Myös islannin käsipallomaajoukkuuen jäsenten hopeapenikset ovat näytillä, tosin vain valoksina.
Icelandair Saga Lounge
Icelandair Saga Lounge avattiin uudistuneena Keflavikin lentokentällä keväällä 2017. Yksittäiset istumapaikat, jotka kiertävät takkaa tai sijoittuivat panoraama ikkunoiden ääreen, ovat miellyttävät. Loungen sisustus henkii islantilaista mytologiaa.
Reynisdrangar
Terävähuippuiset kalliot ovat nimeltään Reynisdrangar. Legendan kertoo, että kaksi peikkoa yritti vetää kolmimastoisen laivan maihin. Auringon noustessa, peikot ja laiva muuttuivat kiveksi. Mielikuvitusta käyttäen ajatuksesta saa kiinni.
Dyrhólaey
Kaukana horisontissa näkyy Víkin edustalla oleva jyrkkäreunainen rantakallio Dyrhólaey. Kallioon on muodostunut portti, josta veneet voivat purjehtia läpi. Tuonne järjestetään retkiäkin. Jotta läpipurjehdus onnistuisi, sään pitää olla tyyni.
Eyjafjallajökull
Eyjafjallajökullin tulivuorenpurkaus 2010 jäi varmasti kaikkien mieleen.
Islanninhevoset
💕💕💕
Auton vuokraus
Kallista. Minulla oli auto Auto European kautta AVISilta. Varaudu siihen, että sinulle myydään väkisin jotain omavastuunpoistoja ja lisävakuutuksia. Jos et ota, on omavastuu 80 000€.
Islanninlampaat
Islanti on maa, jossa on enemmän lampaita kuin asukkaita. Syy lampaiden suureen määrään on yksinkertainen. Koska lihan tuonti on ollut kiellettyä, on ollut pakko huolehtia omasta maataloudesta niin, että kansalaisille riittää lihaa.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb