Pietari
by Mika Väistö (FI) | lahtoportti.fi
02 Jul 2018 - 04 Jul 2018
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Отель «Демидов мост»
Hotel
Санкт-Петербург, Russian Federation
Comfitel Demidov Bridge oli hämmentävä kokemus. Rakennuksen kolkko rappukäytävä toimii hämäränä tupakkapaikkana ja palvelukin voisi olla ystävällisempää. Toisaalta huone oli siisti ja tilava, joskin kulunut. Edullinen hinta ja hyvä sijainti.
Отель «дом Достоевского»
Hotel
Санкт-Петербург, Russian Federation
Dom Dostoevskogo on kodikas pieni hotelli Gribojedovin kanavan varrella. Hyvä sijainti ja ystävällinen henkilökunta, josta osa puhuu englantia. Vaatimaton aamiainen ja perussiistit huoneet, joissa vanhahtava sisustus.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Хочу харчо
Caucasian Restaurant
Санкт-Петербург, Russian Federation
Khochu Kharcho on erinomainen georgialainen ravintola Sennaya-aukion laidalla. Runsaasti herkullisia vaihtoehtoja, viihtyisä paikka ja ystävällinen palvelu.
Контакт Бар
Bar
Санкт-Петербург, Russian Federation
Kontakt Bar on nuorison suosima baari, josta löytyy monipuolinen juomavalikoima sekä pientä purtavaakin. Juomat tarjoillaan pöytiin, edulliset hinnat. Ei loistokas, mutta kaveriporukalla toimiva illanviettopaikka.
Ketch Up Burgers
Burger Joint
Санкт-Петербург, Russian Federation
Viihtyisä turhia hienostelematon ravintola Sennaya-aukion kulmalla. Mielenkiintoisia hampurilaisvaihtoehtoja ja muutakin syötävää. Ruoan taso ok.
metro Dostoevskaya (Метро «Достоевская»)
Metro Station
Saint Petersburg, Russian Federation
Pietarin metro on hyvä kulkuväline, jota voi tutkia myös nähtävyytenä. Erityisesti vuonna 1955 avatun punaisen linjan varrella on kauniita asemia, joiden mahtipontinen arkkitehtuuri kattokruunuineen tarjoaa aikamatkan menneisyyteen.
Krestovsky arena
Soccer Field
Municipal Okrug No. 78, Russian Federation
Kesän 2018 jalkapallon MM-kisoja varten rakennettua Krestovskya sanotaan maailman kalleimmaksi stadioniksi. Modernilla Krestovskylla kelpaa katsella pelejä jatkossakin. Tällä Pietarin Zenitin kotiareenalla nähdään 4 peliä myös EM-kisoissa 2020.
Saint Isaac's Cathedral (Исаакиевский собор)
Church
Санкт-Петербург, Russian Federation
Yksi Pietarin kuuluisimmista maamerkeistä on reilun sadan metrin korkuinen Iisakinkirkko, jonka rakentamiseen kului 40 vuotta. Kullatun kupolin juurella olevalta näköalatasanteelta pääsee ihailemaan maisemia kaupungin yli.
Palace Square (Дворцовая площадь)
Plaza
Saint Petersburg, Russian Federation
Jättimäinen Palatsiaukio sopii hyvin Pietariin, jonka mittasuhteet ovat muutenkin valtavat. En valitettavasti ehtinyt käydä aukion laidalla sijaitsevassa Eremitaasissa, joka on yksi maailman upeimmista museoista (varaa vähintään 3-4 tuntia aikaa).
The Kazan Cathedral (Казанский собор)
Temple
Saint Petersburg, Russian Federation
Nevski Prospektin varrelta löytyvä mahtipontinen Kazanin katedraali on saanut nimensä venäläisten rakastamasta Kazanin Jumalanäidin ikonista. Suuri pylväikkö tuo mieleen Rooman Pietarinkirkon, joka onkin toiminut Kazanin katedraalin esikuvana.
Museum of Soviet Arcade Machines (Музей советских игровых автоматов)
Arcade
Санкт-Петербург, Russian Federation
Peliautomaattimuseo on loistava paikka pelailuun, leppoisaan ajanviettoon ja neuvostonostalgian aistimiseen. Pääsylipun hinta sisältää tulitikkurasiallisen kolikoita, joilla saa kokeilla kaikkea mahdollista pajatsosta alkeellisiin tietokonepeleihin.
Church of the Savior on the Spilled Blood (Храм Спаса на Крови)
Temple
Санкт-Петербург, Russian Federation
Gribojedovin kanavan varrella kohoava ”Kirkko veren päällä” tunnetaan komeista sipulikupoleistaan. Se pystytettiin keisari Aleksanteri II:n muistoksi hänen murhapaikalleen.
Loft Project Etagi (Лофт-проект «Этажи»)
Event Space
Санкт-Петербург, Russian Federation
Hieman underground-henkinen taide- ja kauppakeskus edustaa urbaania kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Kompleksista löytyy monenlaista nähtävää, mutta harmikseni ehdin paikalle vain hiljaisena aamuna. Varmasti kiva paikka illalla kattobaareineen.
Nevsky Prospect (Невский проспект)
Road
Saint Petersburg, Russian Federation
Pietarissa voi tuskin käydä näkemättä sen mahtipontista pääkatua. Nevski Prospektilla voi seurata loputonta ihmisten ja autojen virtaa, hyödyntää hyvät ostosmahdollisuudet sekä tutustua lähistöltä löytyviin ravintoloihin, baareihin ja nähtävyyksiin.
Museum Of Soviet Lifestyle
Museum
Санкт-Петербург, Russian Federation
Sympaattinen museo vie aikamatkalle Neuvostoliittoon. Museo ei ota poliittisesti kantaa, vaan kertoo realistisesti tavallisten perheiden elämästä. Esillä on kaikkea mahdollista soittimista kaviaaripurkkeihin. Pienen museon näkee puolessa tunnissa.
Canal Cruise
Pohjoisen Venetsiaksikin kutsuttu Pietari on kanavien kaupunki, johon kannattaa tutustua myös veneen kyydissä. Risteilyjä lähtee keskustan siltojen läheisyydestä. Kanavaristeily oli rentouttava kokemus ja tarjosi uudenlaisen näkökulman Pietariin.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb