Ruka hiihtolomalla
by Katri A |
22 Feb 2020 - 28 Feb 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Rukan tunturi ja Kuusamo tarjoavat huikeiden maisemien ja ulkoilumahdollisuuksien lisäksi myös paljon ihania ruokapaikkoja. Ihanaa herkuttelua laskettelun ja hiihdon lomassa!
Kelokoto
Kuusamo, Finland
Oikein viihtyisä, siisti ja toimivaneliöinen paritalo, isot ikkunat olohuoneessa. 3 mh alakerrassa ja 1 yläkerrassa, 3 wc:tä. Loistosijainti, suksilla suoraa ladulle tai rinteeseen (Maston rinteet). Lyhyt matka Ruka keskukseen (autolla)
Muuttohaukka
Kuusamo, Finland
Iso mökki, kahdessa tasossa+parvi, johon majoittuu vaivatta kaksi perhettä. Iso keittiö ja olohuone, takka. 2 makuuhuonetta ylhäällä, 1 alhaalla ja parvella patjoja. Tilava saunaosasto. Ihtinki-järven rannalla. Rukalle melko pitkä matka, 8km (15min).
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Korpikahvila
Kuusamo, Finland
Tunnelmallinen latukahvila. Runsaasti kotitekoisia herkkuja, usein mokkapaloja ja mahtavat munkit. Pihassa kota, jossa voi syödä eväät ja paistaa makkarat. Voi tulla myös autolla.
SKI BOOSTER
Bar
Kuusamo, Finland
Rentomeininki, ihana henkilökunta. Kaakao maistui ja erityisen hyvät hot wingsit. Sijaitsee Gondolihissien vieressä, pääsee autolla ja suksilla.
Ruka Peak
Kuusamo, Finland
Ihana tunnelmallinen ravintola Juhannuskalliolla. Kauniit maisemat tunturiin. Palvelu ykkösluokkaa. Maistelumenu oli hyvä ja sopivan erikoinen. Samassa yhteydessä boutique-hotelli.
Royal Ruka
Kuusamo, Finland
Hotellin yhteydessä oleva ravintola. Palvelu ystävällistä. Annokset ihan ok, poron maksa-annos oli tuhti ja melko suolainen. Ikkunoista näkyy upeasti valaistu Ruka-tunturi.
Kahvila Lammintupa
Café
Finland
Latukahvila. Lohikeittoa lounaalla ja kahvilan perustuotteet. Ystävällinen henkilökunta. Suosittu lähtöpiste Vuosselin ladulle. Pihassa usein suksienhuoltoauto ja letunpaistaja. Kota, jossa voi nauttia eväitä. Parkkipaikka.
Lammintupa
Kuusamo, Finland
Kahvila, jonne noin 5km latua Rukan laaksosta. Suosittu hiihtoloma-aikaan; kahvilan jono saattaa olla ulos asti. Husky- ja poroajelua tarjolla. Huskyajelu noin 30e/hlö ja poroajelu 15e/hlö.
Riisitunturi National Park (Riisitunturin kansallispuisto)
National Park
Posio, Finland
Huikea paikka! Helppokulkuiset polut talvellakin, erittäin hyvin merkattu. Tunnelmallinen autiotupa reitin varrella. Ihanat maisemat. 4,3km ”Riisin Rääpäsyn” kiersi tunnissa. Iso parkkipaikka ja kotakahvila.
Procopter - helikopteri lennätystä
Hieno kokemus! Helikopterilla Ruka-tunturin ympäri auringon laskiessa. Hinnat alkaen 60e/hlö. Lähtöpaikka Salea vastapäätä olevalta parkkipaikalta.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb