Forssa ja Tammela
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
12 Oct 2020 - 12 Oct 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Forssan ja Tammelan alue yllätti sekä Tarun että Maijan todella huikealla luontotarjoamallaan: alueelle mahtuu useita luonnonpuistoja, ja huikeita sellaisia. Ja Eerikkilän loma-alue tarjoaa erinomaisen lähtöpaikan näihin tutustumiseen. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Pinea, Lomarengas
Forssa, Finland
Mukava hirsimökki aurinkoisella tontilla. 4+2 hlö, yksi mh. Tekolammen rannalla myös naapurimökki. Lenkkelypolkuja sekä marjastus- ja sienestysmaastoja lähistöllä. Katso lisää kuvia ja tietoja: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Hunajakoto
Bed & Breakfast
Jokioinen, Finland
Ihanat kolme huonetta kattava majatalo Jokioisissa vain 10min Forssan keskustassa ja vanhan museoradan lähellä. Tunnelmallists majoitusta hakeville aktiivisille pareille. €€€
Eerikkilä
Hotel
Tammela, Finland
Erinomainen majoitusvaihtoehto liikunnasta ja luonnosta kiinnostuneelle hienoissa järvimaisemissa. Eritasoista majoitusta huoneista huviloihin. €€€-€€€€ majoituksesta riippuen.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Ravintola Kultajyvä
Bar
Forssa, Finland
Torin laidalla teatteritalossa sijaitseva Kultajyvä on toiminut jo vuodesta 1963. Lounastarjoilu klo 10.30-14.30. Koe pubikulttuurin kotoinen tunnelma! Kuva: Wikimedia, Cryonic07 CC-BY-SA.
Panimo Olutmylly Taproom & Panimopuoti
Brewery
Forssa, Finland
OlutMylly on perheyritys, eräänlainen elämäntapayritys. Keväällä 2018 avatussa käsityöläispanimossa olutta tehdään suurella sydämellä ja perinteisellä saksalaisella tyylillä n. 15 000 l vuodessa. Tuotteita voi osta myös mukaan.
Antin konditoria
Bakery
Forssa, Finland
Viihtyisä kahvila vanhoine valokuvineen. Hyvä palvelu upeassa miljöössä. Jäätelöiden takia kannattaa tulla kauempaakin!
Kehräämön Piippuravintola
Beer Garden
Forssa, Finland
Lounasravintola ja kesäisin kiva terassi kauniissa kehrää on miljöössä. Tarjolla suomalaista mutkailematonta ruokaa.
gusto
Italian Restaurant
Forssa, Finland
Ihanaa pitsaa ja muita italialaisia herkkuja. Auki ke-su.
Pikku Pistrina
Restaurant
Forssa, Finland
Todella maukasta ruokaa hyvällä palvelulla ja mukavalla sisustuksella höystettynä. Erilaisia leikkeleitä, salaatteja, uuniperunoita, lämpimiä leipiä.
Forssan kirkko
Church
Forssa, Finland
Valmistunut v 1917 sisällissodan keskellä uusgoottilainen kirkko. Kirkon erikoisuutena on sisäänkäynti poikkeuksellisesti itäpuolelta alttarin ollesss lännessä. Toinen moderni ratkaisu oli seurakuntasalin sijoittaminen kirkon yhteyteen. Ilmainen
Finlaysonin tehtaan outlet-myynti
Outlet Store
Forssa, Finland
Automaattikutomossa toimii nykyään ostoskeskus. Finlaysonin tehtaanmyymälä sijaitsee Citymarketin liikekeskuksessa. Tehtaanmyymälä on palvellut asiakkaita Forssassa jo vuodesta 1855.
Kehräämöalue
Historic Site
Forssa, Finland
Kulttuurialue perustettu entisen puuvillatehtaan tiloihin. Alueella on museoita, ravintoloita ja kahviloita. Museovirasto on määritellyt alueen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Alueelle ilmainen pääsy.
Ankkalampi
Lake
Forssa, Finland
Puiston alueella on käytetty paljon suomalaista luonnonkiveä. Puistossa on yli 60 eri kasvilajia. Kesäisin Ankkalammessa asuu joutsenpariskunta. Kunniamaininta v 2005 Vuoden ympäristörakenne-kilpailussa. Ilmainen. Kuva: Wikimedia, Htm, CC-BY-SA 3.0.
Loimijoki
River
Forssa, Finland
Loimijoen melontareitti on koko pituudeltaan 80 km. Forssasta voit meloa n 10 km pituisen matkan Jokioisiin. Reitti on moni-ilmeinen ja kiinnostava kokonaisuus. Sopii vasta-alkajallekin, kovalla tuulella voi järvenselät olla haastavia. Välinevuokra
Forssan museo
History Museum
Forssa, Finland
Forssan ja Forssan tekstiiliteollisuushistoriaa käsittelevä museo, jonka perusnäyttely Kirjavan Kankaan kaupunki kertoo tehdasyhteisön ja ympäröivän maaseudun elämästä 1800-luvulta 1970-luvulle asti. Sisäänpääsy 5/3€.
Jokioinen museorautatie
History Museum
Finland
Vanha rautatieasema ja museo. Ajeluita kesäisin. Hinnoittelu perustuu matkan pituuteen.
Liesjärvi National Park (Liesjärven kansallispuisto)
National Park
Tammela, Finland
Upeita järvimaisemia ja paljon erilaisia reittejä. Kyynäränharju uskomaton kapea kaistale läpi järvien jonne helpoiten pääsee Pirttilahden parkkikselta. Myös Korteniemen perinnetila on hieno aloituspaikkaa eri reiteille.
Hämeen luontokeskus
Park
Letku, Finland
Luontokeskukselta lähtee useita reittejä kauniisiin järvi- ja metsämaisemiin, mukaan lukien Ilves reitti. Vuokrattavana fatbikeja, kanootteja ja paljon muuta.
Torronsuo National Park (Torronsuon kansallispuisto)
National Park
Tammela, Finland
Upeat maisemat suon läpi kulkeville pitkospuilla. Lyhin lenkki 1.5km, myös pidempi reitti suon poikki louhokselle. Lintutornista huikeat näkymät, vieressä iso laavu.
Saaren kansanpuisto
National Park
Tammela, Finland
Tammelan alueen kolmas ja vähiten tunnettu luontoalue. Täällä pääsee nauttimaan upeista ja suojelluista järvi- ja harjumaisemista. Mm. 2.7km ja 3.4km pitkät reitit, laavu ja työnteko paikka, ja näkötorni josta upeat maisemat.
Makuliha Oy, Tammela
Butcher
Tammela, Finland
Herkullisia lihoja kotiin vietäväksi! Leikkeleitä, makkaroita, ja tietenkin tuoretta naudan- ja sianlihaa.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb