Milano
by Mika Väistö (FI) | lahtoportti.fi
22 Mar 2018 - 25 Mar 2018
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Hotel Carlyle Brera
Hotel
Milan, Italy
Hyvän keskitason hotelli, jossa ystävällinen palvelu, mutta huone jotenkin vanhahtava. Aamiainen ok. Hyvä sijainti boheemissa Brerassa, joka on Milanon kiinnostavimpia alueita. Valitettavasti hotellista tallella vain yksi kuva ja sekin aamukahvista.
Hotel ibis - Milano Centro
Hotel
Milan, Italy
Edullinen perussiisti ketjuhotelli Milano Centrale -rautatieaseman suunnalla, muttei aivan ydinkeskustassa. Olen yöpynyt täällä kahdella matkalla (2005, 2013), kustannustehokas vaihtoehto kavereiden kesken. Ei mitään erityistä tai mieleenpainuvaa.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
El Brellin
Italian Restaurant
Milan, Italy
Klassikkoravintola Naviglio Granden päässä, Vicolo dei Lavandai -kujan kulmalla. Omien kokemusten perusteella varma valinta, hyvä palvelu ja erinomaiset ruoat. Hintataso kuitenkin keskimääräistä korkeampi.
Osteria di Porta Cicca
Restaurant
Milan, Italy
Kodikas ravintola, jonka asiakkaina sekä turisteja että paikallisia. Maistelumenun alkuosa oli pettymys, mutta ravioli, mustekala ja jälkiruoka maistuivat loistavasti. Sijainti Naviglio Granden varrella, jossa paljon muitakin ravintolavaihtoehtoja.
Botinero
Italian Restaurant
Milan, Italy
Kantapaikkani Milanossa, ex-jalkapallotähtien Javier Zanettin ja Esteban Cambiasson omistama laaturavintola Breran alueella. Hyvää ruokaa, kiva tunnelma ja tyylikäs jalkapalloaiheinen sisustus. Loungebaarin vitriineissä vaikuttava futiskenkäkokoelma.
Sforza Castle (Castello Sforzesco)
Castle
Milan, Italy
Keskellä kaupunkia kohoava suuri linna, jonka monivaiheinen historia ulottuu 1300-luvulle saakka. Linnan sisätiloissa toimii useita museoita. Piha-alue on avoin ja sen halki voi kävellä Sempionen puistoon.
Torre Branca
Scenic Lookout
Milan, Italy
Persoonalliselta näyttävä näkötorni Sempionen puistossa. Reilun sadan metrin korkuiseen torniin ei mahdu paljoa ihmisiä, joten vierailuaika rajoitettu 6 minuuttiin. Upeat maisemat yli koko Milanon. Avoinna ke, la-su, tarkista ajat etukäteen netistä.
Sempione Park (Parco Sempione)
Park
Milan, Italy
Vihreä keidas keskellä kaupunkia, milanolainen versio New Yorkin Central Parkista. Hyvä paikka rentoutua vaikka piknik-eväiden parissa. Puiston laidoilla mm. Castello Sforzesco, Arco della Pace -riemukaari, vanha Arena-stadion sekä akvaario.
Milan Cathedral (Duomo di Milano)
Church
Milan, Italy
Duomo ja sen aukio ovat aina olleet Milanon kiistaton keskipiste. Kirkon katolla (pääsymaksullinen) voi ihailla taiteellisia yksityiskohtia ja nauttia maisemista yli kaupungin. Kultainen Madonnina-patsas vartioi Milanoa korkeimman tornin huipulla.
Teatro alla Scala
Opera House
Milan, Italy
Maailmankuulu oopperatalo Milanon ydinkeskustassa. Ulkoapäin nähtynä hämmästyttävän mitäänsanomaton rakennus. Sisältä varmasti upea ja alan harrastajille kiinnostava. En ole vielä tutustunut La Scalaan tarkemmin, mutta ehkä jo seuraavalla matkalla...
Basilica di Sant'Ambrogio
Church
Milan, Italy
Milanon suojeluspyhimykselle omistettu vanha kirkko. Osuimme paikalle sunnuntaina ja seurasimme hetken käynnissä ollutta messua.
Stadio San Siro "Giuseppe Meazza"
Soccer Stadium
Milan, Italy
Yksi maailman tunnetuimmista jalkapallostadioneista on sekä sinimustan Interin että punamustan Milanin koti. Pelissä kannattaa käydä jo tunnelman vuoksi, sillä stadionin hyvä akustiikka saa kannatuslaulut kaikumaan ikimuistoisella tavalla.
Bosco Verticale
Mielenkiintoinen arkkitehtuuriprojekti Isolan kaupunginosassa. Kahden tornitalon parvekkeille on istutettu n. 900 puuta, jotka muodostavat ”pystysuoran metsän”. Hienolta näyttävä kokonaisuus, vaikkei ollutkaan vielä maaliskuussa vehreimmillään.
Piazza Gae Aulenti
Plaza
Milan, Italy
Porta Garibaldin aseman ympärille on kohonnut kiiltäviä pilvenpiirtäjiä ja muuta modernia arkkitehtuuria. Piazza Gae Aulentin ympäristössä oli ensimmäisellä vierailulla mukavan rento tunnelma ja haluan tutustua tähän seutuun jatkossa tarkemmin.
Naviglio Grande
Canal
Milan, Italy
Milanon viihtyisin alue löytyy Naviglin kanavien lähistöltä. Paljon ravintoloita, taidegallerioita, kivoja sisäpihoja ja boheemia meininkiä. Meno saattaa tosin yltyä turhankin vilkkaaksi ja äänekkääksi viikonloppuiltaisin.
Colonne di San Lorenzo
Historic Site
Milan, Italy
San Lorenzon pylväät ovat melko tavanomaisia muinaisraunioita, mutta täällä kannattaakin tutustua erityisesti kulman takaa Via Pio IV:n varrelta löytyviin seinämaalauksiin. Kirkon tilaamat katutaideteokset esittelevät Milanon historiaa.
Galleria Vittorio Emanuele II
Monument / Landmark
Milan, Italy
Tyylikäs ostoskeskus keskellä kaupunkia, Duomon ja La Scalan oopperan välissä. Eräänlainen milanolaisten olohuone, josta voi kulkea läpi ja tehdä vähintään ikkunaostoksia. Prada, Armani, Gucci, Versace, Louis Vuitton... ne kaikki löytyvät täältä.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb