Lähi-Itä - Dubai & Abu Dhabi & Qatar
by Ne Tammelat (FI) | netammelat.fi
31 Jan 2020 - 10 Feb 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Gevora Hotel
Hotel
Dubai, United Arab Emirates
Tämä on maailman korkein hotelli (356 metriä) ja siitä löytyy noin 75 kerrosta. Parasta hotellissa on korkeus (toivo huonetta mahdollisimman korkealta) ja upea uima-allas, josta näkee Burj Khalifan sekä muita Dubain pilvenpiirtäjiä.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Mama’esh
Middle Eastern Restaurant
Dubai, United Arab Emirates
Herkullisia lähi-idän makuja tarjoilevan ravintolan ruokalistaa piti hetken aikaa tulkata, että sai kaikesta selvää. Ystävällisen tarjoilijan avustuksella saimme pöytään erittäin herkullisia ruokia, maukasta hummusta ja paljon kasviksia.
Bread Street Kitchen & Bar
English Restaurant
Dubai, United Arab Emirates
Gordonin ravintola aivan huikean Atlantis-hotellin yhteydessä palmusaarella. Ruoka oli aivan älyttömän hyvää, kuten aina Gordonin ravintoloissa. Täältä sai myös olutta ja jopa BrewDogin panimolta, joka ilahdutti meidän perheen oluenystävää kovasti.
Marina Mall (مارينا مول)
Shopping Mall
Abu Dhabi, United Arab Emirates
Näyttävälle alueelle rakennetusta Marina Mallista löytyy runsaasti liikkeitä ja ajanvietettä. Meitä kiinnosti ehkä enemmän ympäröivä miljöö, josta mainittakoon upea Fairmont Marina, Emirates Palace sekä Etihad Towers.
Royal Caribbean - Jewel of the Seas
Vuonna 2004 valmistunut risteilyalus toimi tukikohtanamme viikon risteilyllä Persianlahdella. Laivalle mahtuu noin 2500 matkustajaa ja vaikka sieltä ei löydy kaikkia uusimpien risteilyalusten hienouksia, viihdyimme siellä silti oikein mainiosti.
Louvre Abu Dhabi
Art Museum
Abu Dhabi, United Arab Emirates
Tämä arkkitehtuurin ihmenäyte kätkee sisäänsä upean taide- ja historiamuseon. Museo kantaa tunnetun pariisilaisen Louvren taidemuseon nimeä. Nimi on luvan - sekä avokätisen rahallisen korvauksen - kanssa käytössä, eli vuokrattu.
Al Bahr Pineapple Towers
Building
Abu Dhabi, United Arab Emirates
Nämä erikoiset ananaksen näköiset pilvenpiirtäjät voit nähdä vaikkapa taksin ikkunasta matkalla šeikki Zayedin moskeijaan. Molemmat toimivat toimistorakennuksina, joten mitään näköalatasannetta yleisölle ei tiettävästi ole.
Sheikh Zayed Grand Mosque (مسجد الشيخ زايد)
Mosque
Abu Dhabi, United Arab Emirates
Maan suurin moskeija on rakennettu UAE:n perustajan ja ensimmäisen presidentin šeikki Zayedin kunniaksi ja nimetty hänen mukaansa. Moskeijan koosta kertoo se, että sinne mahtuu yhteensä noin 40000 ihmistä. Alueen pinta-ala on noin 12 hehtaaria.
Dubai Frame (برواز دبي)
Monument / Landmark
Dubai, United Arab Emirates
Maailman suurimmat raamit löytyvät tietenkin Dubaista. Sopivasta paikasta saat kuvaasi Dubain keskustan pilvenpiirtäjät ja nämä komeat kehykset. 150 metriä korkeiden kehysten huipulle on mahdollista mennä ihailemaan näköaloja.
The Pointe
Plaza
Dubai, United Arab Emirates
Dubain Palmusaaren solmukohta. Ravintoloita, shoppailua ja äärimmäinen ranta "palmun rungossa". Ota taksikyyti tai hyppää yksiraiteisen kyytiin ja matkusta palmun "lehvistöön" tutkimaan lisää mitä siellä on tarjolla.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb