Tanska 🇩🇰 - Outside Köpis
by Ne Tammelat (FI) | netammelat.fi
21 Aug 2019 - 25 Aug 2019
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Broholm Gods
Hotel
Gudme, Denmark
Lähes 700 vuotta vanha linna kätkee sisäänsä kiehtovan historian, johon liittyvät myös harvinaiset broholminkoirat. Linna sijaitsee rauhallisella alueella keskellä tanskalaista maaseutua ja yöpyminen linnassa on varmasti hieno elämys.
Sinatur Hotel Storebælt
Hotel
Nyborg, Denmark
Tämä hotelli oli todellinen löytö. Upea rakennus sijaitsi aivan meren rannalla. Kauniista ympäristöstä aivan kävelyetäisyydeltä löytyi hieno ulkoilureitti, jossa sai ihastella suuria lehtipuita. Aamiaishuoneesta oli hienot näköalat merelle.
Comwell Kellers Park
Hotel
Børkop, Denmark
Ehdottomasti yksi päheimmistä hotelleista, joissa olemme Tanskassa majoittuneet. Kyseessä on entinen mielisairaala, nykyinen viiden tähden hotelli. Upeat huoneet, hieno ravintola, kaunis miljöö ja erinomainen aamupala. Kannattaa tutustua historiaan.
Comfort Hotel Windsor
Hotel
Odense, Denmark
Englantilaistyylinen hotelli lähellä Odensen juna-asemaa. Aika on tehnyt tehtävänsä jo sisustukselle, mutta hotelli oli sisustettu teeman mukaisesti ja se ajoi hyvin asiansa kahden yön majapaikkana. Aamupala ei kovin ihmeellinen.
Thurø Kro ApS
Yksi kivoimmista B&B-paikoista, joissa olemme majoittuneet. Sopii suuremmallekin perheelle tai porukalle, jokainen huoneisto vähän erilainen. Hyvällä tuurilla saat oman talon. Pihalla tepastelee isäntäväen hienoja kanoja.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Skagen Bryghus
Brewery
Skagen, Denmark
Kuten monesti on tapana, tämänkin panimon yhteydessä toimii ravintola. Parhaassa tapauksessa tuoreeltaan nautittu olut ja varta vasten sen rinnalle suunniteltu ateria saattaa olla huikea elämys. Skagenin olut oli hyvää ja ruoka maittavaa.
Tokyo Hut Running Sushi & Stake Bar
Sushi Restaurant
Denmark
Running sushi, sushibuffetit ja niihin yhdistetyt muut tarjottavat ovat tosi suosittuja Tanskassa ja niitä löytyykin lähes joka kylästä. Jos haluat saada mahan nopeasti täyteen kiinteällä hinnalla, niin tällaisissa paikoissa se onnistuu.
Rise Bryggeri
Brewery
Ærøskøbing, Denmark
Paikallinen panimo, jonne tuodaan turisteja välillä bussilasteittain. Jos osut hiljaisempaan aikaan, saat nautiskella rauhassa panimomyymälän valikoimasta ja viehättävästä puutarhasta. Oluet erinomaisen hyviä ja niitä kannattaa ostaa myös mukaan.
King's Buffet & Running Sushi
Sushi Restaurant
Denmark
Kestosuosikkimme sushipaikoista. Yläkerrasta löytyy running-sushi ja alakerrasta laajempi buffet, jossa sushin lisäksi runsas valikoima kasviksia, lihoja sekä lisukkeita. Tuunaa omat jäätelöannokset ja vedä napa pinkeäksi.
Skagen Fyr
Lighthouse
Skagen, Denmark
Skagen on upeiden hiekkarantojen reunustama niemi, jonka kärjessä kohtaavat kaksi merta Skagerrak ja Kattegat. Merivirtojen yhtymäkohdan näkee selvästi myös rannasta. Kannattaa kierrellä alue läpi kaikessa rauhassa ja nautiskella meren pauhusta.
Viborg Station
Train Station
Viborg, Denmark
Viborg on yksi Tanskan vanhimmista kaupungeista ja sen historia ulottuu 800-luvun loppupuolelle. Kiertele mukulakivikaduilla ja nauti kaupungin mukavasta tunnelmasta. Käy ihailemassa myös hienoa 1800-luvulla rakennettua tuomiokirkkoa.
Møns Klint
Scenic Lookout
Stege, Denmark
Møns Klintin upeat valkoiset kallioseinämät ovat jotain sellaista, mitä ei ensimmäisenä pääosin matalalta Tanskalta odota. Täältä löytyvät maan korkeimmat kalliot ja puisia rappusia pitkin pääset ihailemaan niitä rannasta käsin. Meidän suosikkimme!
Øresund Bridge (Øresundsforbindelsen)
Bridge
Malmö, Denmark
Juutinrauman silta yhdistää Tanskan ja Ruotsin ja on komea näky! Sitä voi ihailla rannalta, lentokoneesta Kööpenhaminaan laskeuduttaessa tai ajamalla autolla sen yli. Sillan alapuolella kulkee myös junarata Kööpenhaminan ja Malmön välillä.
Voderup Klint
Trail
Denmark
Jopa 33 metriä korkea, jyrkkä seinämä Ærøn lounaan puoleisella rannalla. Se on suojeltu runsaan 3 kilometrin matkalta sekä ainutlaatuisten geologisten ominaisuuksiensa, että myös harvinaisen eläimistönsä takia. Niin tai näin, upea paikka!
Hvide Sande
City
Denmark
Dyynien päällä seistessäsi voit nähdä niin merelle kuin Ringkøbingin vuonoon. Paikka on suosittu aktiiviurheilijoiden keskuudessa ja sieltä löytyy myös maan viidenneksi suurin kalastussatama. Parasta mielestämme olivat upeat hiekkarannat.
Hemmet Strand
Beach
Denmark
Paikan viihdearvo avautuu kenties vain suomalaiselle. Kylä on nopeasti ajettu läpi, joten keksi oma vitsisi valmiiksi ja tule vaikka kauempaakin! Kannattaa yhdistää johonkin toiseenkin kohteeseen samalla suunnalla...
Hemmet kirke
Church
Denmark
Hemmetin kirkko. Nojoo. Tänne saakka jos tulee, niin kannattaa parikin vitsiä vääntää valmiiksi. Jos tänne Hemmettiin tupsahtaa ihan varoittamatta ja valmistautumatta, voi käydä niin että tulee vain hölmöjä mieleen. Rakennettu 1776.
Houvig Bunkeranlæg
Military Base
Houvig, Denmark
Natsi-Saksan armeija valloitti toisen maailmansodan loppuvaiheessa Tanskan ja rakensi bunkkereita sen länsirannalle. Sota päättyi ennen kuin nämä bunkkerit otettiin käyttöön, mutta ne luovat oman erikoisen tunnelmansa tälle upealle hiekkarannalle!
Gorilla Park
Playground
Denmark
Svendborgin lähettyviltä löytyvässä Gorilla Parkissa voit kiipeillä upeiden lehtipuiden lomassa ja joiltakin tasanteilta näet jopa merelle saakka. Kiivettävää riitti runsaasti ja ziplineja oli paljon. Aukioloajat kannattaa tarkistaa nettisivuilta.
Netto
Supermarket
Ærøskøbing, Denmark
Yksi saaren monipuolisimmista supermarketeista löytyy aivan sataman kupeesta. Täältä löydät perustarvikkeet, jos vietät saarella enemmän aikaa. Suosi paikallisia leipomoita ja liikkeitä myös, joista saat tuoretta kalaa sekä leipää.
Svendborg-færgen
Boat or Ferry
Ærøskøbing, Denmark
Svendborgin keskustan kupeessa sijaitsee satama, josta on lauttayhteys mm. Ærøhön. Lautalla on riittävästi tilaa matkustajille, mutta auton kanssa liikkuvan kannattaa varata paikka etukäteen osoitteessa https://www.aeroe-ferry.dk/en/
Blåbær
Arts & Crafts Store
Denmark
Paikan sydän on ihastuttava Dorthe, jonka maatilaputiikista löydät kaikkea ihanaa kotiin & sisustukseen. Nauti samalla kupponen teetä ja rapsuttele possuja, ihastele hevosia sekä lampaita ja kerro terveisiä meiltä, sillä Pluto-koiramme syntyi täällä.
Storebæltsbroen
Bridge
Korsør, Denmark
Tämä upea silta on lähes kolme kilometriä pitkä ja se ylittää laivareitin 65 metrin korkeudessa. Tuulisella säällä sillan ylittäminen onkin pykälää jännempi kokemus. Siltamaksu on 25 euron hujakoilla ja sen voi suorittaa ennen sillan ylitystä.
Mandø
Saarella asuu 40 ihmistä sekä lampaita. Vierailu kannattaa ajoittaa tarkasti nousuveden tilannetta seuraten, sillä saarelle pystyy ajamaan vain tiettyihin kellonaikoihin. Merenpohjasta löytyy paljon kaikkea jännittävää, kun vesi vetäytyy kauemmaksi.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb