Humppila - Ypäjä - Tammela
by Ne Tammelat (FI) | netammelat.fi
14 Dec 2020 - 16 Dec 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Kanta-Hämeen alueelta löytyy useita hienoja yöpaikkoja, ikimuistoisia saunakokemuksia, herkullista lähiruokaa, sympaattisia yrittäjiä ja upeita luontokohteita. Keräsimme yhteen Järviylängön Helmet ja kohteet niiden lähettyviltä. Lue lisää näistä kohteista blogistamme https://netammelat.fi
Eräkeskus Metsäkouluntie
Outdoor Event Space
Tammela, Finland
Edullista majoitusta Liesjärven kansallispuiston kupeessa historiallisessa vanhassa metsäopistossa, jossa on vielä luokkahuoneetkin paikallaan. Sopii hyvin esim. harrastusporukoille. Pihapiiristä pääsee helposti patikoimaan Kettumäen polulle. €€
Portaan Nahkurinverstas
Porras, Finland
Turpoonjoen rannalta pienestä Portaan kylästä löytyy idyllinen ja kodikas majoituspaikka, ravintola sekä upea nykyisin museona toimiva nahkurinverstas. Poikkea yöksi tai piipahda melontareitin lomassa käymään. Ravintola toimii myös juhlatilana. €€
Urpolan Kartano
Restaurant
Humppila, Finland
Upea, lähes satavuotias kartano tarjoaa puitteet hienoille juhlille ja niihin loihditaan ensiluokkaiset tarjottavat. Pihalta löytyy hirsimökkejä majoittujille sekä Viikinkisauna illanistujaisiin. Tsekkaa samalla tilkkutöiden aarreaitta, Tilkkutex. €€
Paijan Maatilamajoitus
Hotel
Ypäjä, Finland
Lähiruokaa omalta maatilalta, tikkupullaa kodassa, Menninkäisen savusauna ja pihalla oma Riihipub. Näistä kaikista pääset nauttimaan Ypäjällä ja kaiken päälle voit vielä vuokrata Juhla-areenaan jopa 220 henkilölle maittavien tarjoilujen kera. €€
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Ravintola Hakkapeliitta
Pizza Place
Tammela, Finland
Pizzeria ja illanviettopaikka Tammelan ytimessä. Tosi hyvät pizzat, joskin kasvisvaihtoehtoja aika niukasti. Ystävällistä palvelua.
Mustialan Kievari ja Wanha Viljamakasiini
Brewery
Tammela, Finland
Tammelan kupeessa hienon kartanomiljöön keskeltä löytyy ravintola, jota voi vuorata juhliin ja tapahtumiin tai poiketa kesällä myös terassille. Majoitusta löytyy myös. Ravintolan alakerrassa valmistetaan omaa, Kuninkaankartanon panimon olutta.
Erärenki
Tammela, Finland
Jouni järjestää erilaisia retkiä ja eräopastusta lähialueen kansallispuistoihin. Häneltä voit vuokrata kanootteja, kajakkeja ja monenlaisia retkeilytarvikkeita. Kävimme melomassa hänen kanssaan Turpoonjoella, joka oli tosi mukava kokemus!
Kyynäränharju
Other Great Outdoors
Tammela, Finland
Yksi Liesjärven kansallispuiston hienoimmista reiteistä. Järvet molemmin puolin ja virtaapa täällä ehkä myös Suomen lyhin joki upean naisvankien rakentaman sillan alta. Täällä voit patikoidan oman fiiliksen mukaan lyhyen tai pidemmänkin reitin.
Liesjärvi National Park (Liesjärven kansallispuisto)
National Park
Tammela, Finland
Upea Kyynäränharju ja 1910-luvun elämää esittelevä Korteniemen perinnetila sijaitsevat tässä hienossa kansallispuistossa. Eripituisia reittejä löytyy useampia ja niitä voit myös yhdistellä helposti. Hienoja melontamaisemia runsaasti!
Kopinlahti
Trail
Tammela, Finland
Yksi kansallispuiston parkkipaikoista löytyy täältä, samoin Erärengin kanoottien ja kajakkien vuokrauspiste. Pääset tästä helposti Kyynäränharjulle, melontaretkille tai patikoimaan vaikkapa Ahonnokkaan.
Korteniemen perinnetila
Historic Site
Liesjärvi, Finland
Tällä vanhalla Metsähallituksen metsänvartijatilalla pääset tutustumaan entisajan elämään 1910-luvun malliin. Tilalla järjestetään kesäisin tapahtumia ja vieraatkin pääsevät osallistumaan talkoisiin. Pihapiiristä löytyy myös hieno vanha savusauna.
Ahonnokka
National Park
Finland
Helppokulkuinen 1,3 kilometrin mittainen luontopolku johdattaa yhteen kansallispuiston vanhimmista osista, joka on sammaleen valtaamaan ikimetsää. Täältä on kauniit näköalat Liesjärvelle.
Ilvesreitti
Finland
Hämeen Ilvesreitti on yli 250 kilometriä pitkä ja se yhdistää useita kansallispuistoja, virkistysalueita sekä luontokohteita Hämeenlinnan, Tammelan ja Riihimäen alueella. Reittejä löytyy niin patikointiin, pyöräilyyn kuin hiihtoon.
Mopomuseo
Museum
Liesjärvi, Finland
Eräkeskuksen kupeesta löytyy mopomuseo, jossa kunnioitusta herättävä määrä mopoja ja moottoripyöriä eri vuosikymmeniltä ja eri maista. Museo aukeaa tilauksesta ja se on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde, jos eksyt näille nurkille!
Galleria Ateljee Jokitörmä
Finland
Eero Leppäsen kotiateljee ja galleria sijaitsee Portaan kylässä aivan Turpoonjoen varrella. Avoinna lähes joka päivä ja sisältä löytyy Eeron upeita maalauksia ja itse kehystämiä tauluja.
Viikinkisauna
Sauna / Steam Room
Finland
Upea Viikinkisauna kätkee sisälleen melkoisen takkatuvan ja saunabulevardin, joka ei jätä ketään kylmäksi. Saunarakennukset ovat uniikkeja, mm. laivasauna ja puuhun rakennettu sauna, savusaunaa, höyrytynnyriä ja veneenmuotoista paljua unohtamatta.
Tilkkutex
Arts & Crafts Store
Venäjänkangas, Finland
Käsitöiden ja erityisesti tilkkutöiden harrastajien todellinen aarreaitta! Täältä löytyy kankaita, tarvikkeita, malleja ja opastusta runsain mitoin. Upea nukkekoti on jo itsessään nähtävyys. Kannattaa poiketa täällä tai käydä verkkokaupan puolella.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb