Praha
by Mika Väistö (FI) | lahtoportti.fi
29 Mar 2018 - 02 Apr 2018
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Charles Bridge Residence
Hotel
Prague, Czech Republic
Seitsemän huoneen hotelli loistavalla sijainnilla kivenheiton päässä Kaarlensillasta. Perhehuone oli miellyttävän tilava ja muutenkin toimiva, tuntui asunnolta hotellin sijaan. Ystävällinen henkilökunta. Aamiainen tarjoillaan läheisessä kahvilassa.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
U Tří zlatých hvězd
Eastern European Restaurant
Prague, Czech Republic
Perinteinen ravintola yhdessä Malá Stranan empiretyylisistä taloista. Maukasta ruokaa reiluina annoksina, ”St. Nicolas mixed grill” oli hyvä valinta. Tunnelmallinen, hieman hämärä ravintolasali henkii rakennuksen pitkää historiaa.
U Magistra Kelly
Pub
Prague, Czech Republic
Lämminhenkinen ja edullinen kulmakuppila hiljaisen sivukadun varrella. Hyvää alusta asti paikan päällä tehtyä perinteistä tšekkiruokaa, esim. gulassi erinomaista. Kodikas tunnelma. Melko pieni ja suosittu paikka, joten varaus voi olla hyvä idea.
Grand Café Orient
Café
Prague, Czech Republic
Tämä kahvila on nähtävyys tyylipuhtaan kubistisen arkkitehtuurinsa ansiosta. Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka, mutta henkilökunta hieman koppavaa ja hintataso keskimääräistä korkeampi. Hyvät leivokset joka tapauksessa.
Mlejnice
Eastern European Restaurant
Prague, Czech Republic
Prahan keskustassa toimii kaksikin Mlejnice-ravintolaa, joissa on viihtyisä ilmapiiri ja maistuvat perinteiset ruoat. Maalaishenkinen sisustus rukkeineen ja puukärryineen miellyttää silmää, vaikka tasapainoileekin kliseisyyden rajamailla.
Restaurace Myslíkova
Czech Restaurant
Praha 2, Czech Republic
Tämä ravintola osui sattumalta kohdalle nälän yllätettyä. Lounasaikaan oli hiljaista. Lihapainotteinen ruokalista edustaa tšekkiläisiä perinteitä, eikä maussa ollut vikaa. Yhden lounaan perusteella aito ja edullinen prahalaisravintola.
Railway Kingdom (Království železnic)
Tšekin suurin pienoisrautatie on huikea nähtävyys varsinkin lapsille ja lapsenmielisille. Valtava miniatyyrien maailma täynnä yksityiskohtia ja liikkuvia junia. Mahdollisuus tutustua myös junien ja muiden kulkuvälineiden ohjaamoihin.
Dancing House (Tančící dům)
Building
Prague, Czech Republic
Maailmankuulun Frank Gehryn ja paikallisen Vlado Milunicin suunnittelema modernin arkkitehtuurin taidonnäyte Vltava-joen rannalla. Sisällä on muun muassa ravintola, baari, taidegalleria sekä hotelli.
Prague Castle (Pražský hrad)
Castle
Prague, Czech Republic
Prahan linna on oikeastaan oma pieni kaupunginosansa, jonka alueelle pääsee ilmaiseksi. Tärkeimmät osat, kuten Pyhän Vituksen katedraali ja Kultakuja ovat maksullisia. Lipunmyyntipisteitä on useampia, joten ensimmäiseen jonoon ei ole pakko jäädä.
Old Town Square (Staroměstské náměstí)
Plaza
Prague, Czech Republic
Vanhankaupungin aukio on Prahan keskipiste, jossa nautimme pääsiäismarkkinoista. Kuuluisa Astronominen kello oli tuolloin remontissa. Suurin turistivirta kulkee tämän aukion ja Kaarlensillan välillä, suosittelen lämpimästi sivukujille poikkeamista.
Lennon Wall (Lennonova zeď)
Street Art
Prague, Czech Republic
John Lennonin muistolle omistettu muurinpätkä Malá Stranassa on täynnä alati muuttuvia värikkäitä maalauksia. Lennon oli aikoinaan tšekkoslovakian nuorille rauhan marttyyri ja vapauden symboli. Mukavan leppoisa tunnelma matkailijamäärästä huolimatta.
Charles Bridge (Karlův most)
Bridge
Prague, Czech Republic
Kuvauksellinen Kaarlensilta on Prahan kuuluisimpia nähtävyyksiä. Suosittelen aikaista herätystä, sillä auringonnousu sillalla oli unohtumaton kokemus. Päivisin tällä kauniilla kävelysillalla on useimmiten sietämätön tungos.
Jewish Museum in Prague (Židovské muzeum v Praze)
History Museum
Prague, Czech Republic
Prahan juutalainen museo levittäytyy koko Josefovin kaupunginosaan. Pääsylipun voi valita sen mukaan, moneenko synagogaan aikoo tutustua. Itselleni vaikuttavin kokemus oli vanha juutalainen hautausmaa, jonka sammaloituneet kivet nojaavat toisiinsa.
Cat Café Prague
Sympaattinen ajanviettopaikka ”Tanssivan talon” lähistöllä. Kodinomaisessa ympäristössä oleskellaan yhdessä kissa-asukkaiden kanssa. Tarjoilu vaatimatonta, mutta tänne mennäänkin kissojen vuoksi. Rentouttava tunnelma. Maksu oleskeluajan perusteella.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb