Islanti
by Ne Tammelat (FI) | netammelat.fi
12 Dec 2019 - 16 Dec 2019
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Sandhotel
Hotel
Iceland
Viihtyisä neljän tähden hotelli suositun Laugavegurin ostoskadun varrella. Ystävällinen henkilökunta, siisti ja rauhallinen huone, herkullinen aamupala sekä keskeinen sijainti saivat meidät ihastumaan tähän hotelliin.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Ægisgarđur brewery
Pieni, mutta sitäkin suurempia oluita valmistava panimo melko pitkän taivalluksen takana keskustasta. Mene bussilla ja käy samalla lähialueen houkuttimissa, kuten Omnom -suklaaverstaalla, Bryggjan Brugghúsissa, Fly Over Icelandissa ja valasmuseossa.
Forréttabarinn
Restaurant
Reykjavik, Iceland
Monipuolinen menu, jonka valmiista neljän ruokalajin ehdotuksista sai valita myös erillisiä annoksia. Sopivan rauhallinen tunnelma ja ystävällinen henkilökunta. Herkulliset burgerit ja hyvä olutvalikoima.
Íslenski barinn
Bar
Reykjavik, Iceland
Islantilainen ravintola, joka vaikutti todella suositulta. Ruokalistalta löytyi mädätettyä haita sekä lunnia, joita molempia Ilkka maisteli. Katrin kasvisruoka sisälsi mm. bataattia ja ohraa. Ilkka valitsi pääruuaksi herkullisen päivän kala-annoksen.
RVK Brewing Co.
Brewery
Reykjavik, Iceland
Pienpanimo keskustan itäpuolella. Paikka on melko pieni, mutta sopu sijaa antaa. Ympäristön asumalähiö tarjoaa mahdollisuuden pikaiselle tutustumiselle Reykjavikin turistialueiden ulkopuoliseen elämään. Suosittelen valikoimasta Session IPAa.
Reykjavik Kitchen
Restaurant
Reykjavik, Iceland
Siisti ja hienostunut paikallista ruokaa tarjoileva ravintola tarjosi reissun parhaan kala-aterian Katrille eikä Ilkkakaan jäänyt nälkäiseksi oman kala-annoksensa jäljiltä. Moni oli varannut tänne pöydän etukäteen.
BrewDog Reykjavík
Beer Bar
Reykjavik, Iceland
Maailman todennäköisesti pohjoisin BrewDog oli löytänyt asiakaskuntansa ja siellä riitti väkeä viikonloppuna. Ruokalistan erikoisuutena Mars-Wellington, eli taikinalla päällystetty Mars-patukka, jonka maistelun jätimme seuraavaan kertaan.
Hard Rock Cafe Reykjavik
American Restaurant
Reykjavik, Iceland
Maailman pohjoisin Hard Rock Cafe tarjoili tuttuja makuja kansainväliseltä ruokalistaltaan. Vilkkaan pääkadun varrella, jossa paljon menoa ja meininkiä. Jos et osaa valita jälkkäriä, niin ota kolmen suosikin yhdistelmä ja kaksi lusikkaa!
Bryggjan Brugghús
Brewery
Reykjavik, Iceland
Panimoravintola, jossa tilava baari sekä suuri ruokailupuoli. Mahdollisuus varata myös panimokierroksia. Paljon erilaisia kalaruokia ja päivän kalana mm. meriahventa. Baarin puolella runsas olutvalikoima ja hyvää kaakaota.
Sandholt Bakery (Bakarí Sandholt)
Bakery
Reykjavik, Iceland
Hotellin yhteydessä oleva leipomo, konditoria sekä kahvila. Todella hyvää leipää, jota tarjolla myös hotellin aamupalalla. Houkutteleva irtosuklaavalikoima, paljon makeita kakkuja sekä leivonnaisia mukaan tai paikan päällä nautittavaksi.
Tjörnin
Lake
Reykjavik, Iceland
Tjörnin järven tai oikeastaan lammen äänekkäimmät asukkaat ovat kymmenet joutsenet, hanhet ja sorsat. Paikalliset kävivät ruokkimassa niitä joulukuussa ja saivat hetkessä kaikki lintukaverit ympärilleen. Linnut ovat erittäin kesyjä ja tuttavallisia.
Thingvellir National Park (Þingvellir þjóðgarður)
National Park
Þingvallahreppur, Iceland
Euraasian ja pohjois-Amerikan mannerlaatat kohtaavat Thingvellirin kansallipuistossa, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Se löytyy myös UNESCO:n maailmanperintöluettelosta. Varmasti upea mihin vuodenaikaan tahansa.
Little Geysir (Litli Geysir)
Hot Spring
Bláskógabyggð, Iceland
Strokkur on Islannin aktiivisin geysir ja sitä pääsee ihailemaan noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista. Vierestä löytyy hotelli sekä ravintolakompleksi. Vettä suihkuaa odottamatta 5–10 minuutin välein, joten kamera kannattaa olla valmiina.
Gullfoss
Waterfall
Gullfoss, Iceland
Näyttävä Gullfossin vesiputous sijaitsee lounais-Islannissa noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista. Se on 32 metriä korkea ja sitä pääsee ihailemaan ilmaiseksi kahdelta eri näköalatasanteelta sekä ulkoilureiteiltä. Kaunis myös talvella.
Mountaineers Of Iceland
Racetrack
Iceland
Yritys tarjoaa monipuolisesti moottorikelkkailun ympärille rakennettuja retkiä. Erikoisuutena mahdollisuus päästä kelkkailemaan Islannin toiseksi suurimmalle, Langjökullin jäätikölle. Talvella jo matka heidän toimipisteelleen oli hauska kokemus.
Hallgrimurin kirkko
Hallgrimskirkja kohoaa 74,5 metriin ja se on Islannin korkein kirkko. Pienellä lisämaksulla pääset hissin kyydissä kirkon torniin, josta aukeavat upeat maisemat Reykjavikin ylle. Kirkko näkyy lähes joka puolelle kaupunkia, joten et voi missata sitä.
Bonus
Suositun Laugavegurin ostoskadun varrelta löytyi myös tavallinen supermarketti, josta niin paikalliset kuin turistitkin löytävät tarvitsemansa eväät ja hieman käyttötavaraa. Täällä myydään mädätettyä haita purkissa, jos haluat sellaista maistella.
Sundhöll Reykjavíkur
Pool
Reykjavik, Iceland
Tämä uimahalli on Islannin vanhin, mutta sen altaat ovat uusittu vuonna 2018. Viihdyimme kuudessa eri +6–+42-asteisessa ulkoaltaassa paikallisten keskellä erinomaisen hyvin ja testasimme myös sisäaltaat, saunan ja höyrysaunan. Vahva suositus!
Fly Over Iceland
General Entertainment
Reykjavik, Iceland
Lähdimme paikallisten suosituksesta kokeilemaan tätä elämystä ja se oli kyllä todella hienosti toteutettu. Vajaan 10 minuutin mittainen elokuva oheisohjelmineen tarjosi kattavan läpileikkauksen Islannin upeasta luonnosta ja elämästä.
Harpa
Upea, moderni konserttitalo, jonka seinistä voit erottaa lasisten hunajakennojen ääriviivat. Erittäin näyttävä myös kaukaa erityisesti iltavalaistuksessa, mutta vasta läheltä voit erottaa kauniit yksityiskohdat. Kannattaa vierailla myös sisällä.
Perlan
Scenic Lookout
Reykjavik, Iceland
Perlan tarjoilee upean arkkitehtuurinsa lisäksi hienot näköalat Reykjavikin ylle 360-asteiselta näköalatasanteeltaan. Näyttävän lasikupolin sisältä löytyy ravintoja ja eri kerroksista runsaasti tietoa Islannista. Jääluola oli paikan paras juttu!
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb