Sisilia
by Mika Väistö (FI) | lahtoportti.fi
03 Jun 2018 - 17 Jun 2018
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Caffè Georgia
Mukava kahvila Riposton rantakylässä. Viihtyisä terassi merinäköalalla, tarjolla muun muassa jäätelöannoksia, cannoleja ja erilaisia juomia. Myös pizzaa, jota emme kokeilleet.
Antica Dolceria Bonajuto
Dessert Shop
Modica, Italy
Sisilian vanhin suklaatehdas, jossa kaikki valmistetaan edelleen käsityönä. Kodikkaassa puodissa saa maistiaisia ja tietoa modicalaisesta suklaasta.
Osteria dei Sapori Perduti
Restaurant
Midica, Italy
Erinomainen ravintola Modican alakaupungin pääkadun varrella. Maukkaat ruoat ja ystävällinen palvelu. Hyvät liharuoat, pastat ja cannolit.
Osteria Expanificio
Italian Restaurant
Agrigento, Italy
Michelin-oppaassakin mainittu erinomainen ravintola Agrigentossa, kätevästi parkkihallin vieressä. Maukasta ruokaa kohtuuhintaan ja nopea ystävällinen palvelu.
Arancina Planet
Friterie
Noto, Italy
Arancinat ovat sisilialaisten omaa pikaruokaa. Varsin täyttävien riisipallojen sisällä on erilaisia täytteitä, kuten vaikkapa pinaattia, mozzarellaa, kanaa tai makkaraa. Arancina Planet on hyvä paikka tutustua tähän ruokalajiin.
Dietro le Quinte
Viihtyisä ravintola Syrakusan vanhassakaupungissa. Käydessämme oli melko hiljaista, miellyttävä palvelu ja hyvä ruoka.
A’ Rusticana
Komisario Montalbanon suosikkiravintola “San Calogero” on tosielämässä Ragusasta löytyvä A’ Rusticana. Söimme erinomaista pastaa, lihaa ja jälkiruokia. Todella lämminhenkinen palvelu, todellakin viiden tähden arvoinen ravintola.
Osteria dei tre colli.
Restaurant
Scicli, Italy
Mukava ravintola Sciclissä keskeisen Piazza Italia -aukion laidalla. Toisen kerroksen terassilta mukava näkymä aukiolle. Maukkaat ruoat, suuret annokset ja moitteeton palvelu. Hinnat ehkä pari euroa korkeampia kuin monissa vastaavissa ravintoloissa.
Etna
Euroopan suurin ja aktiivisin tulivuori on vaikuttava nähtävyys. Autolla pääsee Rifugio Sapienzan turistikylään, jonka lähistöllä on kraatereita ja mahdollisuus nousta (kalliilla) köysiradalla ja jeepillä n. 3 km korkeuteen.
Taorminan vanhakaupunki
Taormina on usein täynnä turisteja, mutta hyvästä syystä. Pittoreskit kujat ja kävelykadut muodostavat kuvauksellisen kokonaisuuden. Useilta näköalapaikoilta avautuu huikeita maisemia erityisesti merelle päin.
Teatro Greco
Historic Site
Taormina, Italy
Ikivanha kreikkalainen teatteri tarjoaa Taorminan upeimmat maisemat niin merelle, kaupunkiin kuin Etnallekin päin. Pääsymaksu on 10 euroa, mutta maisemat ovat hyvinkin hinnan väärti.
Acireale
Autenttinen sisilialainen kaupunki ei ole suosittu turistikohde, mutta siellä voi nauttia kuvauksellisten katujen tunnelmista.
Amphitheatre Of Catania
Other Great Outdoors
Italy
Roomalaisen amfiteatterin rauniot Cataniassa. Ilmainen ja historiasta kiinnostuneille sopiva nähtävyys, muttei mikään maailmanluokan elämys.
Piazza Duomo
Plaza
Catania, Italy
Catanian keskeisintä aukiota ympäröivät komeat rakennukset ja sitä voi hyvällä syyllä pitää kaupungin keskipisteenä.
A’ Piscaria Mercato del Pesce
Catanian perinteiset kalamarkkinat aivan Duomon aukion kulmilla. Tarjolla myös vihanneksia, hedelmiä, lihaa ja muita tuotteita. Taatusti aito sisilialainen kokemus tuoksuineen, äänineen ja väreineen. Ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka Cataniassa.
Modica
Vanha barokkikaupunki, joka on rakennettu dramaattisille rinteille. Paljon portaita, upeita maisemia ja kuvauksellisia kujia. Modican suklaa tunnetaan ympäri Sisiliaa ja sitä saa monista puodeista sekä kahviloista.
Scalinata Via delle Arti
Hienolla katutaiteella koristeltu portaikko Agrigenton vanhassakaupungissa.
Valle dei Templi
History Museum
Agrigento, Italy
Unescon maailmanperintölistalle kuuluva laaja arkeologinen alue hieman Agrigenton ulkopuolella. Useita antiikin kreikkalaisten rakentamia temppeleitä, joista kaksi vielä näyttävässä kunnossa.
Scala Dei Turchi
Beach
Realmonte, Italy
Instagram-suosikiksi nousseet sileät valkoiset rantakalliot hieman Agrigentosta länteen. Upea luonnonnähtävyys, jonka vieressä hiekkarantaa. Kallioille pääsy oli kesäkuussa 2018 sakon uhalla kielletty, mutta kallioilla oli silti paljon ihmisiä.
Noto
Yksi Sisilian kauneimmista barokkikaupungeista. Erityisesti pääkatu Corso Vittorio Emanuele näyttää miltei historiallisen elokuvan kulissilta.
Syrakusan vanhakaupunki
Kiehtovin näkemistäni Sisilian kaupungeista! Paljon kapeita kujia, merellistä tunnelmaa, kivoja ravintoloita ja uimarantojakin. Moniin muihin Sisilian kaupunkeihin verrattuna tasainen, joten helppo kävellä helteelläkin. Myös merituuli vilvoittaa.
Parco Archeologico
History Museum
Siracusa, Italy
Arkeologinen alue hieman Syrakusan keskustan ulkopuolella. Suuri kreikkalainen teatteri, roomalaisen amfiteatterin rauniot, upea ”Dionysoksen korva” -luola sekä pienempiä luolia. Yllättävän mielenkiintoinen ja monipuolinen nähtävyys.
Ragusa Ibla
Yksi Sisilian kiinnostavimmista pikkukaupungeista. Erityisesti maisema Santa Maria delle Scalen kirkolta on kiipeämisen arvoinen. Myös Duomo sekä Giardino Ibleon puisto kannattaa käydä katsomassa.
Scicli
Kaunis vanhakaupunki, jonka suosio on noussut Komisario Montalbano -televisiosarjan kuvausten myötä. Vanhankaupungin kaunein katu on Via Penna, jonka päästä löytyvä kaupungintalo esittää tv-sarjassa Vigatan poliisiasemaa.
Punta Secca
Leppoisa rantakylä, jossa hiekkarantoja ja muutamia ravintoloita sekä baareja. Tunnetaan erityisesti Komisario Montalbanon kotitalosta, joka toimii nykyään B&B -majatalona.
Castello di Donnafugata
Castle
Ragusa, Italy
Komea linna Sisilian maaseudulla. Tuttu myös Komissario Montalbano tv-sarjasta, jossa esittää mafiapäällikön asuntoa. Tarkista aukioloajat etukäteen.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb