Ruka ja Kuusamo talvella
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
02 Jan 2022 - 09 Jan 2022
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Hiihtoretkiä, patikointia, lumikenkäilyä ja laskettelua. Niistä on täydellinen talviloma / hiihtoloma Rukalla tehty. Rukalla on kaksi keskusta: Ruka village (kylä / länsirinteet), ja Ruka Valley (laakso, itärinteet). Molemmilla puolilla on runsaasti rinteitä ja latuja, ja siirtyminen rinteiden välillä on helppoa ilman pitkiä siirtymätaipaleita. Enemmän kauppoja ja palveluita löydät kylästä, mutta nykyään myös laaksossa on pieni k-market ja pari ravintolaa. Kannattaa muuten katsoa Annen mahtavat vinkit Kuusamon ja Rukan laduille: https://matkailesuomessa.fi/kuusamo-ruka-ladut-paljon-hiihtoreitteja/
Rukan matkailuvaunualue
Campground
Rukatunturi, Finland
Matkailuautoalue Rukan Mastorinteiden ala-asemalla.
Vuosselin upeat hirsitalot
Varaa majoitus johonkin upeaan kelohuvilaan. Useista mökeistä on vain muutama sata metriä hisseille, pidempi matka taittuu ski bussilla. Meillä vuokrattuna oli Kuusirinne 2A, johon 8 hlö seurueemme juuri mahtui, vaikka parvi olikin turhan matala.
Ski-Inn Hotel Rukavalley
Hotel
Kuusamo, Finland
Rukan laakson (Ruka valley), eli itärinteiden puolella suoraan rinteiden juurella hyvää majoitusta laskettelun ystäville. Erittäin näppärä myös hiihtoon sillä ladut lähtevät edestä. Alakerrassa pieni k-market.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Uuttusuon kahvila
Coffee Shop
Kuusamo, Finland
Uuttusuon kahvila on lähellä Ruka Valleya ja Rukan ympärysreitin varrella. Vieressä myös välinevuokrausta. Voit myös aloittaa hiihto tai vaelluslenkkisi tästä, sillä pääset paikalle autolla.
Korpikahvila
Ski Area
Kuusamo, Finland
Täältä löytyy Rukan parhaat ja isoimmat munkit. Vuosselin 11km hiihtolenkin varrella, ja vain 2km Uuttusuon kahvilalta johon voit halutessasi jättää auton. Poroja, poneja ja huskyja.
Ski Bistro
Restaurant
Ruka, Finland
Ruka valleyn rinteiden kupeessa suuri ravintola.
Kahvila Lammintupa
Café
Finland
Lammintupa on Vuosselin n. 11km ympyräladun varrella sijaitseva kahvila ja elämyskeidas, jossa pääsee mm. porajelulle. Pääset paikalle myös lumikenkäreittiä tai autolla.
Monomesta
Apres Ski Bar
Kuusamo, Finland
Letkeä pieni baari ja ravintola ravintola Pessarin rinteiden ala-asemalla. Musa soi ja kaakao maistuu🤩
Konttaisen huippu
Trail
Finland
Konttaisen kuhaus on n. 2km lenkki parkkipaikalta Konttaisen huipulle, josta aukeaa upeat näkymät. Reitti on hyvin tampattu ja helppokulkuinen, nousua siinä toki on ihan kivasti 😀 Konttainen on osa Karhunkierrosta jota pitkin voi jatkaa Valtavaaralle
Valtavaaran huippu
Scenic Lookout
Kuusamo, Finland
Valtavaaraan huipulla sijaitsee taukotupa, ja 300m huipun kupeessa Kota. Pääset huipulle vaeltaen tai lumikengillä Saaruasta, ja kodalle myös hiihtäen n. 11km pituista lenkkiä jossa mukavasti korkeuseroa. Ehkä Rukan hienoin hiihto/ talvivaellusreitti
Pyhävaara Kota
Trail
Finland
Pyhävaaran Kota sijaitsee pyhävaaran huipulla. Perille pääset hiihtäen n. 14km pitusta Pyhävaaran lenkkiä pitkien tai 6km pitkää vaellus / lumikenkä reittiä pitkin.
Rukan suksivuokraamo
Rental Service
Finland
Vuosselin ala-asemalta voit vuokrata kaikkia urheiluvälineitä, kuten suksia, lumikenkiä ja muuta.
Ruka
Ski Area
Kuusamo, Finland
Kymmeniä mäkiä, temppualueita, tuolihissejä, gondoleita. Rukan rinteillä kausi on pitkä ja hyvä.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb