Algarve
by Cathinka - På vift! | cathinkaingman.se
30 Jun 2018 - 20 Jul 2018
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Casa ao Pescareza
Älskar det här huset men betyget dras ner rejält pga några saker: Huset beslrivs som lyxigt, vilket det inte är. Sängarna är bedrövliga, poolen är i dåligt skick och ont om utemöbler. Bra saker: eiktigt mysig uteplats, läget & utsikten.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Sítio do Forno
Restaurant
Aljezur, Portugal
Om du åker Estrada da Praia utanför Carrapeira är det här ett perfekt avslut. Belägen strax innan Praia do Amodo. Fantastiskt läge och god rustik portugisisk mat. Musslorna är särskilt goda och de har även en god bläckfisksallad.
Endless Summer
Gastropub
Portugal
Otroligt goda smoothies. Bra frukost och bra läge precis vid stranden och strandpromenaden. Serverar även enklare rätter. Skönt häng med bra atmosfär.
Ice Cream Factory
Ice Cream Shop
Portugal
Mittemot kyrkan i Luz hittar ni denna charmiga glasskiosk. Perfekt att gå hit och ta efterrätten. Hemgjord god glass.
Fortaleza Da Luz
Mediterranean Restaurant
Portugal
Bra ställe med fantadtisk utsikt och trevlig personal. God mat, vi provade lammracks och vitlöksfrästa räkor. Lite dyrare mellan 16-25 euro för en varmrätt. Kom i tid för att få bord med utsikt.
Paraiso
Seafood Restaurant
Portugal
Nytt och modernt mitt på stranden i Luz så går inte att missa.. Galet goda musslor. Lite slamrigt under värsta lunchrusningen.
Terra
Portuguese Restaurant
Sagres, Portugal
Definitivt värd en omväg! Vi provade dagens fisk som var en exellent tuna, gnocci, falafeln, en av veganrätterna, sallad och en redig köttbit. Allt var supergott. Bra matställe om du besöker Sagres.
Lagos Food Fest
Supertrevlig food truck festival som går av stapeln årligen i Lagos. Mat för alla, gott att dricka, skön musik och avslappnad stämning. Rekommenderas! Kolla deras FB - Lagos Food Fest för datum.
Campimar
Seafood Restaurant
Lagos, Portugal
På stranden Praia de Porto de Mos. Riktigt goda Pasteis de Nata om du är här på en fika. Fisken i restaurangen är ickså riktigt bra. Bästa toadörrarna😂
A Boia
Mediterranean Restaurant
Vila do Bispo, Portugal
Bästa Pasteis de Natan so far. Fik där hund är tillåten nere på strandpromenaden, hund dock inte tillåten på den lilla uteserveringen uppe på huvudgatan. Även restaurangen är bra. Salema är en gullig liten by med fin strand.
Ribeira do Poço
Seafood Restaurant
Vila do Bispo, Portugal
Riktigt god fisk. Vi åt de inhemska musslorna, sjötunga och tuna. Alla väldigt nöjda. Bra avslut på dagen om du besökt Praia da Cordoama.
Ponta da Pieade med stränder
Vackert men mycket folk. Området kring fyren har särskilt vacker natur.
Praia da Bordeira
Beach
Carrapateira, Portugal
En trevlig utflykt är Estrada da Praia utanför Carrapeira. Första strand eller fotostopp blir då antagligen här. Sjukt vackert!
Praia do Amado
Beach
Carrapateira, Portugal
Härlig surfstrand. Bred och lång där hunden är välkommen. Finns även fina vandringsleder här runt.
Praia da Boca do Rio
Beach
Vila do Bispo, Portugal
Farol do Cabo de São Vicente
Lighthouse
Sagres, Portugal
Europas sydvästligaste punkt där höga klippväggar stupar ner i havet. Korvkiosken med bästa namnet hittar du här.
Praia Porto de Mós
Beach
Lagos, Portugal
Grotto Boat Trip
Boat or Ferry
Lagos, Portugal
Vi hyrde kajaker i Lagos (Praia da Batata). En riktigt trevlig utflykt. Paddlingen går längs kusten söderut mot Ponta da Piedade och passerar de vackra för Algarve så karaktäristiska stränderna. Turen tar ca 2,5 tim.
Praia da Salema
Beach
Salema, Portugal
Söt liten by med fotogenic huvudgata. Lite längre strand med riktigt fin sand. Solsängsr och parasoll finns om man vill ha. Bra restauranger.
Praia da Cordoama
Beach
Portugal
Otroligt vacker strand med dramatiska svarta klippor. Uppe på klippan finns även en parkering som lämpar sig utmärkt om du vill se solnedgången.
Mercado Municipal da Avenida de Lagos
Fiskmarknaden i Lagos. Inte jättestor men väl värd ett besök. Öppet fr ca 8 tills fisken tar slut (runt lunch)
Vandring Luz - Lagos
Riktigt trevlig vandring, ca 1 mil - tre timmar. Moz ligger lagom mitt emellan för fika/lunch. Ett kort parti strax efter Moz i riktning mot Lagos som är lite läskigt annars enkel vandring. Går buss emellan för att ta dig tillbaka till startpunkt €10
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb