Etelä-Ranska
by Mika Väistö (FI) | lahtoportti.fi
13 Oct 2018 - 20 Oct 2018
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Résidence Pierre & Vacances Premium Port-Prestige
Resort
Antibes, France
Hyvä hotellikokemus edelliseltä matkalta Antibesista (heinäkuu 2015). Huoneistot melko kuluneita, mutta ainakin omamme oli tilava ja ajoi hyvin asiansa. Lapsiperheelle monipuolisesti erilaisia uima-altaita. Loistava sijainti sataman laidalla.
Villa Chopin
Viihtyisä ja hyvin toimiva lomatalo rauhallisessa La Bouverien kylässä, vajaan tunnin ajomatkan päässä Nizzan lentokentältä. Loistava 6 henkilölle, lisäksi kellarikerroksessa makuuhuone kahdelle. Pihalla uima-allas, ulkokeittiö ja petanque-kenttä.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
la péché mignon
French Restaurant
France
Hyvä ravintolakokemus Saint-Tropezin vanhassakaupungissa. Ravuilla höystetty pad thai sopi hyvin omaan makuuni ja muidenkin annokset olivat vähintään kelvollisia. Ulkopöydät kapean kujan varrella.
Key West
Bar
Antibes, France
Yksinkertainen baari ja ravintola Antibesin vanhankaupungin laidalla. Hienostelematon murkina sopii nopeaan nälän karkoittamiseen, myös palvelu oli ripeää. Wrappeja, hampurilaisia, munakkaita ym. Seinällä tietenkin Ernest Hemingwayn kuva.
Le Bouddoir
Bar
Aix-en-Provence, France
Erinomainen lounas Aix-en-Provencessa. Todella maukasta mustekalarisottoa ja hyvää viiniä. Aurinkoinen terassi pienellä kuvauksellisella aukiolla, jossa solisee suihkulähde.
Brasserie Des Aires
Café
Grasse, France
Viihtyisä terassiravintola Grassen vanhankaupungin keskusaukiolla Place aux Airesilla. Ystävällinen palvelu ja ainakin valitsemani grillatun lohen ja talon aiolikastikkeen perusteella maittavat ruoat.
La Jetée Brasserie
Brasserie
Antibes, France
Mukava pysähdyspaikka Juan-les-Pinsin rantapromenadin varrella. Terassilla kelpaa katsella auringonlaskua merelle päin ja siemailla Kir Royalia. Vierestä rannan puolelta löytyy La Jetéen ruokaravintola.
Musee d’Histoire Maritime, Saint-Tropez
Merimuseo Saint-Tropezin linnoituksen tiloissa kukkulan huipulla. Näyttely tuo esille kaupungin merellistä historiaa mielenkiintoisella tavalla. Riittävästi nähtävää, muttei mitenkään jättimäinen museo. Hyvät maisemat ympäristöön.
Saint-Tropez
Takavuosien glamourkaupunki oli ainakin harmaana lokakuisena päivänä yllättävän arkipäiväinen ja samalla jopa sympaattinen. Satama täynnä kalliita aluksia, mutta vanhat kujat miltei autioita. Muista maistaa Tropézienne-leivoksia!
Antibes
Ehdoton suosikkikohteeni Rivieran rannikkokaupungeista! Antibes tuli tutuksi aiemmalla matkalla, tällä kerralla vietimme siellä vain muutaman sateisen tunnin. Mm. kaunis ja viihtyisä vanhakaupunki, venesatama ja aivan loistava Marché Provençal -tori.
Saint-Paul-de-Vence
Village
Saint-Paul-de-Vence, France
Kukkulan päällä kohoava pieni taiteilijakylä on kaunis kuin karamelli. Kapeita kujia, köynnösten peittämiä kiviseiniä ja runsaasti taidegallerioita. Turisteja on kuitenkin todella paljon, mikä yhdistettynä harmaaseen säähän latisti omaa kokemustani.
Vence
Historic Site
France
Mukava kaupunki muutaman kilometrin päässä Saint-Paul-de-Vencesta. Vanhassakaupungissa on viehättäviä kujia. Yksi kaupungin nähtävyyksistä on taiteilija Henri Matissen suunnittelema persoonallinen kappeli.
Atelier de Cézanne, Aix-en-Provence
Maalari Paul Cézannen viimeisinä vuosinaan käyttämä ateljee Aix-en-Provencen kaupungin laidalla. Alkuperäisessä asussaan olevassa huoneessa voi aistia Cézannen henkeä, mutta perinteisestä taidemuseosta ei ole kysymys. Pieni mutta kiehtova paikka.
Aix-en-Provence
Eloisa ja nuorekas yliopistokaupunki, jonka vanhassa osassa paljon kauniita aukioita ja kujia. Kiertele ympäriinsä, pysähdy terasseille ja tee ostoksia. Leveä puiden reunustama Cours Mirabeau -katu on Aix-en-Provencen sydän.
Gorges du Verdon
National Park
Aiguines, France
Ehdottomasti yksi Euroopan sykähdyttävimmistä luonnonnähtävyyksistä! Parhaimmillaan 700 m syvä kanjoni on lähes uskomaton näky. Aja ainakin pohjoisreunan Route des Cretes -tie. St-Croix järveltä pääsee Verdon-joelle polkuveneellä tai kanootilla.
Tourtour
Village
Tourtour, France
Oman matkamme sympaattisin retkikohde! Autenttinen provencelainen kylä, jossa ikivanhoja kivitaloja, muutama ravintola, kujilla hiippailevia kissoja ja aukiolle kokoontuneita petanquen pelaajia. Maisema kukkulalta ympäristöön on aivan mahtava!
Grasse
Hajuvesistä tunnettu sisämaakaupunki, josta löytyy parfyymimuseoita, -tehtaita ja -kauppoja. Vanhakaupunki kujineen ja aukioineen on kaunis. Pidin Grassesta ja sen tunnelmasta.
Chateauneuf
Pieni kylä Grassen lähistöllä. Rauhallinen, kaunis ja autenttinen paikka, jossa ei ole paljoa nähtävää. Sopii pysähdyspaikaksi matkan varrelle, muttei ole pidemmän retken väärti.
Juan-les-pins
Street Fair
Antibes, France
Antibesin kyljessä sijaitseva Juan-les-Pins tunnetaan seurapiirien kokoontumispaikkana, jonka yökerhoissa ja hiekkarannoilla on vilkasta kesäisin. Juan-les-Pins ei juurikaan sykähdyttänyt, mutta oli silti loistava kohde auringonlaskun drinkeille.
Marché Provençal, Antibes
Fantastinen katettu tori Antibesin vanhassakaupungissa. Torilta voi ostaa kaikki herkut hedelmistä yrtteihin ja maustekastikkeista makkaroihin, sekä vain nauttia tunnelmasta. Kannattaa maistaa myös lettua muistuttavaa paikallista herkkua soccaa.
Fréjus
Lomataloamme lähin rannikkokaupunki, joka lienee parhaimmillaan kesäisin. Tyylikäs huvivenesatama monine baareineen ja pitkä uimaranta. Aito ranskalainen vanhakaupunki pastellinvärisine taloineen parin kilometrin päässä rannalta.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb