Matkavinkkejä käsitöiden ystäville
by Käsityön ystävät (FI) | m.facebook.com/groups/285507634849073
01 Jun 2020 - 01 Jun 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Haluaisitko päästä ihailemaan ihania käsintehtyjä nukkeja, tai ostamaan lankoja tai muita tarvikkeita käsitöitä varten? Tästä oppaasta löydät Facebookin Käsitöiden ystävien vinkkipankkiryhmän jäsenten parhaat vinkkinsä.
Strömforsin Bed & Bistro
Ruotsinpyhtää, Finland
Todella sympaatinen paikka ihan ruukkialueen sydämessä. Tarjolla sekä majoitusta että herkullista ruokaa. Kuva: Flickr, pedroko_75, CC-BY-SA-2.0
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Käsityökahvila
Café
Karkkila, Finland
Todella kiva kahvila värikkäällä sisutuksella Karkkilan keskustassa, esillä ihania käsitöitä (kävijän kuvaus). Paikallisten tekemiä käsitöitä, valuratatuotteita, luomutilan hiutaleita ja jauhoja, hunajaa. Itsetehdyt herkut. (Toimijan oma kuvaus)
Peurankello Käsityö- ja kahvitupa
Vuolenkoski, Finland
Historiikkia ja vanhan puodin tunnelmaa huokuva kahvila josta löytyy lähituotettuja kotileivonnaisia, herkkuja, käsitöitä, lahja-/käyttötavaraa. Uniikkia ja käsintehtyä. Sydämellinen ja lämmin tunnelma. Oiva Souvenir shop. (Toimijan oma kuvaus)
Korson Wanha Asema
Vantaa, Finland
Keskellä karua Korsoa söpö vanha puutalo ja pihapiiri. Ihana kahvila ja puoti. Hyvää palvelua ja kaikkea ihanaa. Sopii hyvin ekokosmetiikasta, käsitöistä ja koruista kiinnostuneille. Lapsille myös mm. puisia leluja.
Annalan Villa Cafe & Shop
Lapua, Finland
Ihana & tunnelmallinen kahvila pienen kosken vieressä. Tehtaanmyymälä toimii samoissa tiloissa.
Stickstugan
Café
Mariehamn, Åland Islands
Herkulliset leivonnaiset persoonallisesti sisustetussa kahvilassa, runsas ja kukkiva puutarha ja toisaalta karua kalliota ja katajaa, ihania lankoja ja neuletöitä myytävänä myymälän puolella. Ajomatka Maarianhaminasta kaunis pitkin pengerrettyä tietä
Miekankosken kahvila
Café
Mäntyharju, Finland
Kahvilassa herkullisia itseleivottuja tarjoiluja. Pihapiirissä myös käsityövaja, jossa myynnissä erilaisia käsitöitä.
Kankaisten tila
Farmers Market
Hämeenlinna, Finland
Pihapiirissä käsityöaitta, jossa myynnissä käsitöitä lähinnä paikallisilta käsityöläisiltä, jokunen kauempaa. Kahvila. Eläimiä mm. lampaita, possuja, kanoja. Lapsille leikkipaikka. Pihapiiriin vapaapääsy. Marjojen poimintaa, myynnissä myös poimittuja
Neulekahvila Lentävä Lapanen
Arts & Crafts Store
Järvenpää, Finland
Ihana kahvila/lankakauppa.
Lankava
Kauhava, Finland
Varmaan monelle ennestään tuttu, täydellinen lankakauppa. Hyvä palvelu ja iso valikoima.
Novitan tehtaanmyymälä
Knitting Store
Kouvola, Finland
Laaja valikoima Novitan lankoja, myös kakkoslaatua.
Wetterhoff
Arts & Crafts Store
Hämeenlinna, Finland
Monenlaista mielenkiintoista käsitöiden ystäville!
Ruosteinen kuu
Kellokoski, Finland
Kellokosken Ruukissa käsitöitä monelta eri alalta. Aivan paratiisi. Ympäristössäkin on nähtävää.
Joulu- ja lelumuseo
Tornio, Finland
'Lelumuseon perustanut rakastaa nukkekotejaan: "63-vuotiaana mietin, tuleekihan munusta koskaan aikuista"' https://yle.fi/uutiset/3-10561133 Kuvat: TornioHaparanda matkailutoimisto
Annin nukketalo
Reisjärvi, Finland
Upea elämys kaikenikäisille.
Lankakauppa Böök
Arts & Crafts Store
Simo, Finland
Kippovalimo Böök on suloinen lankakauppa ja kahvila. Sieltä löytyy, jos minkälaista lankaa ja ohjetta. Huom. Avoinna 30.6. saakka.
Mantin Maailma
Arts & Crafts Store
Rauma, Finland
Mantin Maailma on kuin vanhan ajan sekatavarapuoti; tavaraa löytyy maan ja taivaan väliltä ja jokaisella on oma paikkansa. Puodissa on niin valmiita käsitöitä kuin monipuolisesti erilaisia materiaaleja, jos minkälaisiin käsitöihin.
Suomen käsityön museo
Museum
Jyväskylä, Finland
Mielestäni kaikille jotka ovat kiinnostuneet käsitöistä tämä on milenkiintoinen kohde. Museolla on myös mahdollista tehdä pajassa itselle muisto museovierailusta. Kuva: Wikimedia, Mikko Oikari, BY-SA-C-4.0
Megamyynti Areena
Miscellaneous Shop
Orimattila, Finland
Avoinna 22.6-17.7. Löytyy muutama outlet myymälä. Ja todella iso koukuttava kässäpussi niminen käsityöliike. Megamyyntiareenalta löytyy myös vaatetta, meikkejä ym. Jopa 1eurolla
Ylivieskan kotikutomo
Ylivieska, Finland
Ihana pieni lankakauppa Lankahamsterin taivas.
Taito Shop
Arts & Crafts Store
Mikkeli, Finland
Hyviä tuotteita ja kursseja. Taito shopeja on kaikkiaan 23 eri puolilla Suomea: Mikkelin lisäksi mm. Helsingissä, Hyvinkäällä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kokkolassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Kuopiossa, Varkaudessa, Savonlinnassa ja Pieksämäellä.
Sotkamon käsityömyymälä
Sotkamo, Finland
Ihanteellinen paikka kaikille, jotka arvostavat käsintehtyä työtä. Myymälässämme on laaja valikoima neuleita, koruja, puu-ja betonitöitä, mattoja, kortteja, lasitöitä ym. Ovat suosittuja kotiin, mökille ja tuliaisiksi. (Toimijan oma kuvaus)
Kauppatori
Farmers Market
Savonlinna, Finland
Savonlinnan tori on kesällä heinäkuussa Suomen paras kesätori käsityöläisineen.
Halosen Kotineule
Hernejärvi, Finland
Teen neuleita käsin ja koneella sekä mieheni tekee moottorisaha veistoksia. Iisalmen Hernejärvellä. (Toimijan oma kuvaus)
SHOPPI Craft&Design from Lapland
Sirkka, Finland
SHOPPIssa on yli 30 suomalaisen käsityöyrittäjän tuotteita niin lahjaksi kuin omaksi iloksi. Koruja eri materiaaleista, asusteita ja sisustustuotteita joissa näkyy luonnonläheisyys. SHOPPI löytyy Levin eturinteiden alta toriaukiolta.
Pytingin puoti
Arts & Crafts Store
Järvenpää, Finland
Tuusulanjärven rannalla, Vanhankylän kartanolla idyllisessä Yläpytingissä. Puodissamme on myynnissä yhdistyksemme jäsenten käsintehtyjä tuotteita. Järjestämme alueella ajoittain myös pieniä tapahtumia ja näyttelyitä. (Toimijan oma kuvaus)
Parttitukku
Kokkola, Finland
Parttitukun kankaiden varastomyynti
Riikka-Piikka Ky
Gift Shop
Joroinen, Finland
Jari-Pekka liikenneasema Joroinen, jossa Riikka-Piikka lankakauppa. Aivan mainio paikka. Siellä on tuo traktori, joka päällystetty erilaisilla virkatuilla jutuilla😃
Misanja
Röykkä, Finland
Misanjan varastopuoti Nurmijärven Röykässä. Käsinvärjättyjen lankojen, tarvikkeiden ja käsitöiden "minipuoti".
Pirtin Kehräämö
Miscellaneous Shop
Mikkeli, Finland
Suomalaisesta villasta kehrättyjä lankoja. Täältä olen myös ostanut ihania keraamisia nappeja. Värikäs ja söpö tehtaanmyymälä. Joskus kehräämöllä järjestetään myös esittelykierroksia. (www.kaksplus.fi/blogit/sormustin/etela-savon-kasityokaupa)
Piänkiäntäjät ry
Polvijärvi, Finland
Tulijaistupa Polvijärvellä. Paikallisten käsityöharrastajien ylläpitämä myymälä. Matalan kynnyksen kahvila.
Paapo
Arts & Crafts Store
Alajärvi, Finland
Ihana käsityötarvikemyymälä Alajärvellä. Myös verkkoputiikki :-)
Lähteen Puoti
Helsinki, Finland
Lähteen Puoti Helsingissä vanhan Lapinlahden sairaalan upeassa miljöössä. Koko alue ja kaikki sen palvelut ova näkemisen ja kokemisen arvoisia.
Iloinen Lanka & Askartelu
Mikkeli, Finland
Lankoja, kuteita ja askartelutarvikkeita. Kauppias Taina on ihanan iloinen ja aina valmis auttamaan. Pienestä koostaan huolimatta yllättävänkin kattava putiikki. (http://kaksplus.fi/blogit/sormustin/etela-savon-kasityokaupa)
Keramiikkapaja TiinaMari
Ala-Temmes, Finland
Keramiikkapaja TiinaMari sijaitsee Limingassa maalaistalon pihapiirissä. Tuotteitani ovat oulunmurrekupit ja uutuuna naamaruukut. Pihalla myös lemmikkejä joita saa silitellä. Tervetuloa tutustumaan! (Toimijan oma kuvaus)
Leineperin Ruukki
History Museum
Ulvila, Finland
Leineperin Ruukki Pori-Tamperetien läheisyydessä. Useita käsityöläisten puoteja, sepän paja, ym. Alueella Käsityötalo Sekstetti kuuden naisyrittäjän ihana puoti.
Parkanon kehräämö
Parkano, Finland
Ehdottomasti tämä ihana lanka ja kudontatarvikeliike, löytyy myös ompeluun kaikkea tarviketta. Kankaita vain vähäsen.
Kenkäveron Myymälä
Arts & Crafts Store
Mikkeli, Finland
Ohittamaton käyntikohde aivan Saimaan rannalla. Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus, kesän Makramee –näyttely, käsityömyymälät, puutarha, pihapiirin lampaat&kanat sekä kaunis ravintola. (Toimijan oma kuvaus; kuva Pihla Liukkonen)
OMA puoti
Helsinki, Finland
~50 käsityöläisen oma puoti. Kaikki Suomessa käsin valmistettuja, useat hyvin perinteisin käsityötavoin. Mm. ekologisuus huomioita. Myös tuotteita kierrätysmateriaaleista. Meiltä löytyy tuotteita, mitä et löydä muualta. (Toimijan oma kuvaus)
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb