Tuusulanjärvi
by Mika Väistö (FI) | lahtoportti.fi
01 May 2020 - 12 Jul 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Pescator Villas
Hotel
Tuusula, Finland
Laadukasta huoneistomajoitusta Tuusulanjärven rannalla. Siistit huoneistot ovat tilavia ja niistä löytyy mm. sauna ja poreallas. Tarjolla 3 eri huoneistoa, joihin kuhunkin mahtuu 11–13 henkilöä. Itse olen yöpynyt Villa Lohessa kahteen otteeseen.
Hotelli Krapi
Hotel
Tuusula, Finland
Vanhaan navettaan rakennettu hotelli golfkentän laidalla. Viihtyisät huoneet. Pihapiirissä mm. ravintola, tapahtumatalo Krapin Paja sekä kesäteatteri. Myös vajaan kilometrin päässä sijaitsevan Onnelan alueen majoitustilat liittyivät Krapiin 2020.
Hotelli Gustavelund
Hotel
Tuusula, Finland
Tuusulan kirkon vieressä sijaitseva Gustavelund edustaa 60-luvun funkkisarkkitehtuuria ja sisustus on tyylille uskollinen. Näyttävänä erikoisuutena sisäpuutarha palmuineen. Remontoidut huoneet. Olen käynyt tutustumiskierroksella, mutten yöpynyt.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Ravintola Huili
Restaurant
Järvenpää, Finland
Järvenpään Rantapuistosta löytyvä mukava ravintola kannattaa mainita, koska se sijaitsee aivan järveä kiertävän pyöräilyreitin varrella. Lounasta, à la carte -annoksia ja suosittu terassibaari.
Ravintola Into
Restaurant
Finland
Ravintola Into ja terassiravintola Pritsi toimivat Hotelli Gustavelundissa Tuusulanjärven rannan tuntumassa. Hyvää ruokaa, kiva terassi ja nyt myös italialainen pizzauuni. Gustavelundissa on perinteisesti ollut teemabrunsseja sunnuntaisin.
Ravintola Kerho
Restaurant
Tuusula, Finland
Laadukasta ruokaa tunnelmallisessa entisen upseerikerhon punatiilisessä rakennuksessa. Kerho suosii lähituottajien raaka-aineita. Tarjolla arkilounaita, lauantaibrunsseja ja à la carte -annoksia. Ravintola uudistui kesäkuussa 2020.
Ravintola Mankeli
Restaurant
Tuusula, Finland
Krapin kesäravintola Mankeli toimii punaisessa puurakennuksessa ja levittäytyy mukavalle pihaterassille. Lounasvaihtoehdot suppeita mutta maukkaita. À la carte -listalla mm. kalaa, pihvejä ja burgereita. Täällä on tapana käydä joka kesä.
Lottakanttiini
Café
Finland
Lottamuseon viihtyisä kahvila kuuluu kantapaikkoihini Keski-Uudellamaalla. Tarjolla on herkullisia munkkeja ja muita leivonnaisia sekä maukasta kotiruokalounasta. Kahvilan nostalginen sisustus uusittiin entistä ehommaksi kesäkuussa 2020.
Kahvila Vellikello
Café
Järvenpää, Finland
Tuusulanjärven ehdottomasti söpöin kesäkahvila sijaitsee Järvenpään keskustan eteläpuolella. Vanhassa viljamakasiinissa ja sen pihapiirissä voi nauttia käsin leivotuista herkuista. Yläkerrassa on vaihtuvia taidenäyttelyitä.
Café Aulis
Café
Järvenpää, Finland
Ainolan kahvila tarjoaa suussa sulavia leivonnaisia, joissa on hyödynnetty oman puutarhan tuotteita. Kahvilan omatekoiset kakut on todettu herkullisiksi ja niistä voi nauttia joko valoisassa sisätilassa tai terassilla Ainolan puutarhan laidalla.
Härmän Rati
Restaurant
Finland
Laadukasta luomuruokaa tarjoava lounasravintola ja juhlatila järven länsipuolta kiertävän tien varrella. Oma kokemus vain äitienpäiväbuffetista, mutta monet ovat kehuneet Ratia muutenkin. Päärakennus on Pohjanmaalta siirretty vanha kansakoulu.
Halosenniemi
Art Museum
Tuusula, Finland
Maalari Pekka Halosen taiteilijakoti on Tuusulanjärven vaikuttavin nähtävyys. Upealla paikalla sijaitsevassa komeassa hirsirakennuksessa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa on esillä niin Halosen kuin myös muiden taiteilijoiden maalauksia.
Ainola
Museum
Järvenpää, Finland
Jean Sibeliuksen taiteilijakoti Ainola on Tuusulanjärven tunnetuin nähtävyys. Päärakennuksen lisäksi voi tutustua myös puutarhaan ja saunaan. Pihamaalta löytyy säveltäjämestarin ja hänen Aino-vaimonsa hauta.
Sarvikallio
Scenic Lookout
Tuusula, Finland
Tuusulanjärven komein näköalapaikka löytyy järven länsirannalla kohoavalta Sarvikalliolta. Maalari Eero Järnefelt kutsui paikkaa Pikku-Koliksi. Sarvikallion ympäristössä voi retkeillä vuonna 2019 avatulla Seittelinreitin polulla.
Lottamuseo
History Museum
Tuusula, Finland
Lotta Svärd -järjestöstä kertova museo sijaitsee komeassa rakennuksessa, joka on jäljitelmä tulipalossa tuhoutuneesta alkuperäisestä Syvärannan huvilasta. Päänäyttely on suljettu 6.2.2021 saakka, mutta kahvila ja pihakohteet ovat avoinna yleisölle.
Taiteilijakoti Erkkola
Art Gallery
Tuusula, Finland
Runoilija J.H. Erkon näyttävä kotitalo sijaitsee Tuusulan Rantatien varrella. Kauniissa rakennuksessa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Erkko, joka oli aikansa merkittävimpiä runoilijoita, ehti asua talossa vain muutaman vuoden ennen kuolemaansa.
Aleksis Kiven kuolinmökki
Museum
Tuusula, Finland
Kansalliskirjailija Aleksis Kivi vietti viimeiset kuukautensa veljensä Albert Stenvallin vaatimattomassa kodissa, joka koostui kahdesta pienestä huoneesta. Talossa ei ole kovin paljoa nähtävää, mutta sen historiallinen arvo on merkittävä.
Ilmatorjuntamuseo
History Museum
Tuusula, Finland
Ilmatorjuntamuseo antaa varsin kattavan kokonaiskuvan aselajin historiasta. Näyttelyesineitä löytyy niin sisätiloista kuin pihamaaltakin. Helsingin Ilmatorjuntarykmentti toimi museon naapurissa vuosina 1957–2006.
Sportuna
Athletics & Sports
Tuusula, Finland
Elämyksellisin tapa Tuusulanjärveen tutustumiseen on Sportuna Oy:n risteily aurinkolautalla. Eri teemoin toteutettuja risteilyjä voi varata pienryhmille. Sportunalta voi vuokrata myös kajakkeja, soutuveneitä, sup-lautoja sekä polkupyöriä.
Ahola
History Museum
Järvenpää, Finland
Kirjailija Juhani Ahon ja maalari Venny Soldan-Brofeldtin kotimuseossa saa hyvän käsityksen taiteilijapariskunnan elämästä. Heitä pidetään Tuusulanjärven taiteilijayhteisön perustajina, sillä he houkuttelivat mm. Sibeliukset ja Haloset Tuusulaan.
Fjällbon puisto
Park
Tuusula, Finland
Aleksis Kiven kuolinmökin vieressä sijaitsevaa Fjällbon puistoa on viime vuosina uudistettu entistä viihtyisämmäksi. Fjällbossa pääsee nauttimaan Tuusulan luonnosta järven rannalla. Paikalla on myös syksyllä 2019 valmistunut näyttävä uimalaituri.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb