Ahvenanmaa
by Mika Väistö (FI) | lahtoportti.fi
10 May 2018 - 13 May 2018
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Käringsund Resort & Conference
Hotel
Eckerö, Åland Islands
Ahvenanmaan suurimmasta lomakylästä löytyy erilaisia mökkejä sekä monipuolisia aktiviteetteja. 50 neliön bungalow oli siisti ja viihtyisä. Hyvä sijainti idyllisessä Käringsundissa meren äärellä, reilun puolen tunnin matkan päässä Maarianhaminasta.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Dino's Bar & Grill
Bar
Mariehamn, Åland Islands
Maarianhaminan Lilla Torget on viihdekortteli, josta löytyy useampia ravintoloita. Tummanpuhuvasti sisustettu Dino’s tunnetaan rockbaarina, mutta oli lounasaikaan hiljainen ja perheystävällinen. Pasta Dino ja punajuurihampurilainen todettiin hyviksi.
Tsarevna
Café
Eckerö, Åland Islands
Ehdottomasti käymisen arvoinen kahvila Eckerön posti- ja tullitalolla. Suussasulavia kakkuja ja muita herkkuja, myös bistroruokaa sekä viikonloppuisin brunssia. Lämminhenkinen palvelu.
Mercedes Chocolaterie
Ihastuttava suklaapuoti Eckerön posti- ja tullitalolla. Laadukasta käsintehtyä suklaata valmistetaan venezuelalaisesta kaakaosta ja ahvenanmaalaisesta kermasta.
Gastropub Bodegan
Scandinavian Restaurant
Eckerö, Åland Islands
Bodeganin voissa paistetut ahvenet ovat jääneet mieleen yhtenä vuoden parhaista ravintolaelämyksistä. Ravintolan sijanti Käringsundin vierasvenesatamassa ei voisi olla juuri idyllisempi. Bodegan on avoinna kesäkaudella touko-elokuussa.
Nonna Rina
Italian Restaurant
Finland
Yksinkertainen italialaista ruokaa tarjoava ravintola Maarianhaminan torin laidalla. Söin maukkaan puttanesca-pastan, tarjolla on myös pizzaa. Toimii hyvin, kun haussa on nopea ja mutkaton lounas Maarianhaminan keskustassa.
Ålands Sjöfartsmuseum
Museum
Mariehamn, Åland Islands
Merenkulkumuseo valittiin Suomen parhaaksi museoksi vuonna 2016 ja se on palkintonsa ansainnut. Laajassa museossa voi aistia menneen ajan purjelaivojen romantiikkaa ja tutustua myös nykyajan merenkäyntiin. Paljon puuhaa myös lapsille.
Torggatan
Maarianhaminan kävelykatu on saarten pienen pääkaupungin sydän. Täällä voi tehdä ostoksia tai pysähtyä syömään jäätelöä.
Lilla Holmen
Pieneen Lilla Holmenin saareen pääsee Maarianhaminan keskustasta lyhyen kävelysillan ylittämällä. Mukava uimaranta, lasten leikkipaikka ja esimerkiksi riikinkukkoja. Viihtyisä paikka erityisesti perheille kesäpäivän viettoon.
Käringsund
Ihastuttavan idyllinen merenlahti vanhoine venevajoineen Eckerön kunnassa. Syö Gastropub Bodeganissa, tutustu metsästys- ja kalastusmuseoon tai majoitu Käringsund Resortissa.
Leklandet
Eckerön jalkapallohalli täyttyy kesäisin pomppulinnoista, joiden parissa lapset viihtyvät helposti useammankin tunnin. Lapsiperheiden sadepäivien pelastaja.
Smart Park
Recreation Center
Eckerö, Finland
Smart Park on perhepuisto täynnä monenlaisia aktiviteetteja vesisodasta sähköautoihin. Myös maatilan eläimiä. Puuhamaan ja Visulahden ahvenanmaalainen versio.
Eckerö post- och tullhus
History Museum
Eckerö, Åland Islands
Mahtipontinen Eckerön posti- ja tullitalo herättää huomion suurella koolla, joka ei tunnu sopivan maalaisympäristöön. Talossa toimii ilmainen museo. Samalla kannattaa poiketa Tsarevna Café & Bistrossa sekä Mercedes Chocolateriessa.
Ramsholmen
Trail
Finland
Luonnonkaunis paikka, jossa voi nähdä keväisin enemmän valkovuokkoja kuin missään ikinä. Puolentoista kilometrin helppo luontopolku sopii hyvin koko perheelle. Ramsholmen sijaitsee meren rannalla lyhyen ajomatkan päässä Maarianhaminasta.
Ålands Jakt- Och Fiskemuseum
History Museum
Eckerö, Åland Islands
Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo esittelee aiheeseen liittyvää esineistöä ja historiaa tyylikkäällä tavalla. Koko rakennus sulautuu hyvin Kärinsundin venevajojen joukkoon ja pidin myös sisätilojen tunnelmasta. Museo sopii hyvin lapsillekin.
Käringsunds Viltsafari
Other Great Outdoors
Eckerö, Åland Islands
Riistasafari on noin kolmen vartin mittainen kierros traktorin vetämän vaunun kyydissä. Eläimiä on melko vähän (muutama laama, pari strutsia ja saksanhirveä, lauma villisikoja), mutta ne ovat kesyjä ja vieraisiin tottuneita.
Kastelholm Castle (Kastelholms Slott)
Castle
Kastelholm, Åland Islands
Ahvenanmaan tunnetuin historiallinen nähtävyys on komea ilmestys. Linnan sisäpihoihin, muureihin ja saleihin voi tutustua joko omatoimisesti tai opastetusti.
Jan Karlsgården
Museum
Sund, Åland Islands
Ilmainen ulkoilmamuseo Kastelholman linnan vieressä. Parikymmentä eri puolilta Ahvenanmaata tuotua rakennusta tarjoavat aikamatkan reilun sadan vuoden takaiseen talonpoikaiselämään.
Bomarsunds fästningsruin
Historic Site
Sund, Åland Islands
Venäläisten rakentama Bomarsund oli aikoinaan Ahvenanmaan suurin rakennus, mutta se tuhoutui Oolannin sodan melskeessä täysin. Laaja raunioalue ei ole mielestäni kovin sykähdyttävä. Nähtävyys on joka tapuksessa ilmainen ja merimaisemat kauniita.
Sjökvarteret
History Museum
Mariehamn, Åland Islands
Maarianhaminan Merikortteli on hauska vierailukohde, josta löytyy tervantuoksuisia venevajoja ja muuta käsityöläisten toimintaa. Hyvä paikka niin tunnelmointiin kuin myös tuliaisten ostamiseen.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb