Roadtrip Naantali-Oulu
by Mika Väistö (FI) | lahtoportti.fi
28 Jun 2019 - 05 Jul 2019
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Hotelli Raumanlinna
Hotel
Rauma, Finland
Funkkishenkinen hotelli hyvällä sijainnilla. Vastaanoton palvelu lämminhenkistä. Siisti ja remontoitu huone ylitti odotukset. Aamiainen hieman synkässä pubissa, mutta ajoi hyvin asiansa. Alakerran yökerhon meteli kuului viikonloppuna huoneeseen.
Huoneistomajoitus Krepelin
Bed & Breakfast
Kristinestad, Finland
Ihastuttava majoitus 1800-luvun merikauppiaan talon pihapiirissä. Menneen ajan henki narisevine lattioineen on selvästi aistittavissa, mutta tarjolla ovat myös modernit mukavuudet. Olisimme viihtyneet tilavassa asunnossa kauemminkin.
Apartment in Jakobstad
Jakobstad, Finland
Todella siisti, toimiva ja tyylikkäästi modernilla otteella remontoitu asunto keskellä Pietarsaarta. Ystävällinen ja avulias isäntä. Jos mukana sohvalla nukkujia, saattaa olohuoneen valoisuus haitata kesäöinä. Asunto löytyy booking.comin kautta.
Hotelli Liminganlahti
Liminka, Finland
Luontokeskuksessa toimiva siisti 6 huoneen hotelli luonnon rauhassa. 4 hengen huone oli raikkaasti sisustettu, 2 makuupaikoista parvella. Aamiainen valmiina jääkaapissa. Luontokeskuksen näyttely ja ravintola saman katon alla, lintutorni lähistöllä.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Ravintola Uusi Kilta
Diner
Naantali, Finland
Tyylikäs ravintola Naantalin kauniin huvivenesataman laidalla. Osuimme paikalle hiljaiseen aikaan neljän maissa iltapäivällä, jolloin palvelu oli ripeää. Erinomaista boullabaissea ja myös muut seurueemme ruoat varsin onnistuneita.
Wanhan Rauman KaffeBar
Café
Rauma, Finland
Kahden Rauman-vierailun perusteella kantapaikkamme kaupungissa. Rauman parhaat munkit ja muitakin maukkaita kahvilatuotteita. Kesäilloista voi nauttia myös kodikkaalla sisäpihalla.
the merry monk
Gastropub
Merikarvia, Finland
Kävimme Porin Reposaaressa syömässä jopa maailman parhaaksi kehuttua fish & chipsiä. The Merry Monk on sittemmin muuttanut Merikarvialle, mutta jos ruokien ja tunnelman taso on yhtään entisensä, kannattaa tässä gastropubissa varmasti piipahtaa.
Sininen Hetki
Scandinavian Restaurant
Kaskinen, Finland
Lämminhenkinen ravintola meren rannalla kauniissa ympäristössä. Huomaavainen palvelu ja maistuva lohikeitto. Ravintolaa voisi ehkä hieman päivittää tälle vuosikymmenelle, mutta joka tapauksessa mukava lounaspaikka pienessä Kaskisten kaupungissa.
Niska
Pizza Place
Vaasa, Finland
Mestarikokki Michael Björklundin ”peltileivistä” eli pizzoista tunnettu Pub Niska on levinnyt Ahvenanmaalta moniin manner-Suomen rannikkokaupunkeihin. Söimme Vaasan Niskassa erinomaisen maukasta rapeapohjaista pizzaa. Myös palvelu oli miellyttävää.
Skorpan
Café
Jakobstad, Finland
Pietarsaaren todellinen helmi! Vuoden paras kotimainen kahvilakokemus. Suussa sulavia vastaleivottuja pullia idyllisellä pihamaalla nautittuna. Myös talon omatekoista jäätelöä kannattaa maistaa, tarjolla on mielenkiintoisia makuvaihtoehtoja.
Nera
Restaurant
Kokkola, Finland
Miltei täydellinen ravintolakokemus Kokkolan Neristanissa. Erinomaisen murea pihvi, uusia perunoita ja parsaa. Herkulliset jälkiruoat. Erittäin hyvä palvelu ja viihtyisä ympäristö niin sisätiloissa kuin pihan puolellakin.
Lokkilinna
Hotel
Kalajoki, Finland
Hotellin ravintola Kalajoen hiekkasärkkien parhaalla näköalapaikalla. Maisemat ikkunapöydästä todellakin näkemisen arvoiset. Ruoka hyvää, muttei mitenkään poikkeuksellista. Hyvä valinta, jos haluaa pysähtyä hiekkasärkille ohikulkumatkalla.
Sokeri-Jussin Kievari
Scandinavian Restaurant
Oulu, Finland
Oulun Pikisaaren viihtyisä klassikkoravintola, josta saa maukasta suomalaisia perinteitä kunnioittavaa lähiruokaa. Ravintolan nimi viittaa Sokeri-Jussi -nimiseen höyrylaivaan, joka odotteli II maailmansodan ajan valmistumistaan Pikisaaren rannassa.
Wanhan Rauman Kellari
Restaurant
Rauma, Finland
Wanhan Rauman Kellarin ”Kissan kattona” tunnetulle terassille ei tarjoilla iltaisin ruokaa, joten söimme viihtyisässä kellarissa. Syystäkin suosittu ravintola, jossa sujuva palvelu ja erinomaiset ruoat. Hyvää tuoretta kalaa ja suklaajäätelöä.
Kristiinankaupungin keskusta
Kristiinankaupungin viehättävää katukuvaa värittävät vanhat puutalot. Esimerkiksi kapea Kissanpiiskaajankuja on kuvauksellinen. Nähtävyyksiin kuuluvat mm. Lebellin kauppiaantalo, Ulrika Eleonoran kirkko ja komea kaupungintalo.
Kylmäpihlajan Majakka
Lighthouse
Rauma, Finland
Kylmäpihlajan majakka sijaitsee karulla tuulen pieksämällä saarella, jolla vierailu on hieno elämys. Majakan huipulta kelpaa ihailla merta ja rakennukseen voi myös majoittua. Saarelle on vesibussiyhteys Rauman Poroholmasta, osta liput etukäteen.
Vanha Rauma
Neighborhood
Rauma, Finland
Unescon suojelema Vanha Rauma on upea puutalojen hallitsema kokonaisuus, jonka mukulakivikaduilla on ilo vaellella. Kiiretön kulkija ehtii kiinnittää huomiota hauskoihin yksityiskohtiin. Alueella on hyviä ravintoloita ja pieniä putiikkeja.
Merimiehen kotimuseo Kirsti
Museum
Rauma, Finland
Mielenkiintoinen katsaus tavallisten raumalaisten elämään 1900-luvun eri vuosikymmeninä. Tunnelmallinen puurakennus, jossa paljon esineitä niin merelliseen historiaan, pitsinnypläykseen kuin moneen muuhunkin asiaan liittyen.
Kirjurinluoto
Park
Pori, Finland
Kirjurinluoto tunnetaan erityisesti Pori Jazzin tapahtumapaikkana. Perheen pienimpiä ihastuttaa valtava Pelle Hermannin leikkipuisto ja alueella laiduntaa myös vuohien ja alpakoiden kaltaisia eläimiä. Tarjolla on myös lenkkeilymaastoa sekä uimaranta.
Yyterin sannat
Beach
Pori, Finland
Suomen luonnossa poikkeuksellinen dyynimaisema kannattaa ehdottomasti nähdä ainakin kerran elämässä. 6 km pitkä upea ja matala hiekkaranta sopii koko perheelle. Yyterissä on myös paljon monipuolisia liikuntamahdollisuuksia.
Reposaari / Räfsö
Village
Pori, Finland
Länsirannikolla riittää kauniita kyläidyllejä. Meri-Porissa sijaitseva Reposaari ihastuttaa värikkäillä taloillaan, hiljaisilla kaduillaan ja merellisellä tunnelmallaan. Saarelta löytyy myös historiallinen puolustuslinnake.
Ulrika Eleonora Kirkko Church Kyrka
Church
Kristinestad, Finland
Vuonna 1700 valmistunut kirkko tekee vaikutuksen historiallisen tunnelmansa ansiosta. Tervantuoksuinen paanukatto, narisevat lattiat ja ajan patinoimat yksityiskohdat viehättävät. Suositussa hääkirkossa ei pidetä säännöllisesti jumalanpalveluksia.
Lebellska Köpmansgården
History Museum
Kristinestad, Finland
Yksi Kristiinankaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä esittelee varakkaan kauppiasperheen elämää parinsadan vuoden takaa. Lebellin suvun tarina limittyy kaupungin historiaan ja museo tarjoaa hyvän opastuksen ansiosta mieleenpainuvan elämyksen.
Vaasa City Square
Plaza
Vaasa, Finland
Vaasan kauppatori on kaupungin keskipiste, josta on hyvä lähteä tutkimaan kaupunkia. Torilla kohoaa Suomen Vapaudenpatsas ja sen laidalla on toiminut jo yli sadan vuoden ajan kauppahalli.
Skata
Neighborhood
Jakobstad, Finland
Pietarsaaren vanhakaupunki Skata eli Pohjoisnummi on yksi Suomen suurimmista puutaloalueista. Entisaikojen tunnelma on säilynyt suojellulla alueella ihailtavan hyvin. Skatan viehätys perustuu talojen vaihtelevuuteen sekä päällystämättömiin katuihin.
Koulupuisto
Garden
Jakobstad, Finland
Pietarsaaren vehreä keidas. Koulupuisto perustettiin aikoinaan opetustarkoitukseen ja erilaisten kasvien nimet on edelleen merkitty kylteillä. Puisto jakautuu rehevään Alapuistoon sekä avaraan ja selkeälinjaiseen Yläpuistoon.
Neristan
Historic Site
Kokkola, Finland
Kokkolan viihtyisä vanhakaupunki on idyllistä puutaloaluetta. Historia on edelleen läsnä käsityöläisten ja merimiesten entisaikaan asuttamissa kortteleissa. Ikkunoilla voi nähdä perinteisiä juorupeilejä ja posliinisia laivakoiria.
Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo
Zoo
Kokkola, Finland
Jopa hieman hämmentävä aikamatka sadan vuoden takaisen keskipohjalaiskylän elämään. Noin 50 rakennusta ja tuhansia esineitä käsittävä museo on huikean laaja. Alueella on myös runsaasti suomalaisia kotieläimiä, jotka ilahduttavat varsinkin lapsia.
Kalajoen hiekkasärkät
Beach
Kalajoki, Finland
Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde. Varsinkin kauas merelle työntyvällä hiekkasärkällä on hauska kävellä miltei meren ympäröimänä. Hiekkarannat ja -särkät muodostavat yli kolmen kilometrin mittaisen alueen.
Liminganlahden luontokeskus
Scenic Lookout
Liminka, Finland
Liminganlahden luontokeskuksen ”Lintujen kahdeksan vuodenaikaa” -näyttely kertoo innostavalla tavalla linnuista ja niiden elintavoista. Ilahduttavan yhtenäinen ja visuaalisesti tyylikäs kokonaisuus. Ilmainen sisäänpääsy.
Virkkulan lintutorni
Scenic Lookout
Liminka, Finland
Reilun kokoinen lintutorni sopii mainiosti luonnon tarkkailuun. Liminganlahti on kansainvälisesti merkittävä lintujen pesimäalue ja muuttolintujen pysähdyspaikka. Läheisestä luontokeskuksesta voi lainata kiikareita. Pääsy alemmalle tasolle esteetön.
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Zoo
Liminka, Finland
Leppoisa koko perheen kohde, jossa paljon kesyjä eläimiä. Yhteensä yli 50 eri lajia koostuvat kotieläimistä sekä muutamista eksoottisista asukeista, varsinaisia villieläimiä Escurialissa ei ole. Poniratsastus on mahdollista tiettyinä kellonaikoina.
Muistokoti Aappola
History Museum
Liminka, Finland
Oopperalaulaja Abraham Ojanperän (1856-1916) kotimuseo Vanhan Limingan alueella. Orpo maalaispoika nousi aikansa tunnetuimpien suomalaisten laulajien joukkoon. Sisustus ja esineet luovat mielikuvan teatraalisesta ja temperamenttisesta taiteilijasta.
Vilho Lampi -museo
Liminka
Lakeuden maalarina tunnetun Vilho Lammen teoksia esittelevä museo entisessä kansakoulurakennuksessa. Luulosairaudesta kärsinyt Lampi teki itsemurhan vain 37-vuotiaana, mutta hänellä on varsinkin Limingassa suorastaan myyttinen maine.
Rantakylän virkistysalue
Other Great Outdoors
Liminka, Finland
Luonnonkaunis virkistysalue, jonka sydän on hiekkarannan reunustama uimiseen sopiva lampi. Ympäristöstä löytyy lenkkipolkuja, frisbeegolfrata sekä hyvät puitteet maastopyöräilyyn.
Toripolliisi
Outdoor Sculpture
Oulu, Finland
Tomerasti ympäristöään vartioiva Toripolliisi-patsas on koko Oulun symboli. Sympaattinen hahmo muistuttaa toria aiemmin vartioineista poliiseista. Tori on tärkeä oululaisten kohtaamispaikka. Kauppahalli aukeaa pitkän remontin jälkeen elokuussa 2020.
Nallikari
Other Great Outdoors
Oulu, Finland
Oululaisten rantaparatiisi löytyy muutaman kilometrin päästä keskustasta. Pitkä hiekkaranta sopii aurinkoisten kesäpäivien viettoon, mutta osuimme paikalle sadesäällä. Alueella on myös lomakylä, kylpylähotelli sekä erilaisia liikuntamahdollisuuksia.
Kaskisten keskusta
Maamme väkiluvultaan pienin kaupunki on sympaattinen, merihenkinen ja hyvin hiljainen puutaloidylli. Pitkänomaisella saarella sijaitseva keskusta noudattaa ruutuasemakaavaa ja se tunnetaan siksi nimellä ”Suomen Manhattan”.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb