Dublin, Irlanti
by Ne Tammelat (FI) | netammelat.fi
19 Oct 2018 - 22 Oct 2018
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
The Morrison, a DoubleTree by Hilton Hotel
Hotel
Dublin, Ireland
Liffey-joen varrella keskeisellä sijainnilla varustettu siisti ja viihtyisä hotelli. Lyhyt kävelymatka mm. Temple Barin alueelle sekä läheisille bussipysäkeille. Joen ylittävät sillat ovat iltaisin valaistu näyttävästi.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Hard Rock Cafe Dublin
American Restaurant
Dublin, Ireland
Temple Bar alueelta löytyy tietysti myös Hard Rock Cafe, josta saa takuuvarmasti hyvää ja täyttävää ruokaa. Kannattaa varautua jonottamaan tai hankkia etukäteen kantisjäsenyys, jossa välillä etuna mm. jonon ohi pääsy.
The Brazen Head
Irish Pub
Dublin, Ireland
Kotisivujensa mukaan Irlannin vanhin pubi, jonka historia ulottuu vuoteen 1198. Vanhempiakin saattaa löytyä. Joka tapauksessa hyvää pubiruokaa ja erikoinen poliisien ja palomiesten virkamerkeillä koristeltu huone sekä autenttista irkkutunnelmaa.
The Long Stone
Pub
Dublin, Ireland
Vuonna 1754 perustettu, yksi Dublinin vanhimmista pubeista on sulkenut ovensa lopullisesti. Voi harmi. Trinity Collegen läheisyydessä sijaitsevan pubin tilalle rakennetaan ilmeisesti suuri kerrostalo.. höh.
The Octagon Bar
Hotel Bar
Dublin, Ireland
Tässä baarissa voit bongata tuttuja, nimittäin U2:n Bono ja The Edge omistavat paikan. Jos haluat täyden elämyksen, varaa huone heidän The Clarence -hotellista. Hotellin katolla on kuvattu bändin Beautiful Day -videon Top Of The Pops-versio.
O'Connell Bridge
Bridge
Dublin, Ireland
Liffey-joen ylittävä O'Connell Bridge taitaa olla liikenteensä puolesta yksi Dublinin vilkkaimmista. Jokea halkoo myös kaksi muuta kaunista siltaa, joista erityisesti vain jalankulkijoille tarkoitettu Ha'penny Bridge kannattaa käydä kurkkaamassa.
Cliffs of Moher Coastal Walk
Trail
Ireland
Yksi Irlannin tunnetuimmista nähtävyyksistä löytyy saaren länsirannikolta löytyvät upeat Cliffs of Moherin jyrkänteet. Me teimme tänne päiväretken bussilla Dublinista ja saimme samalla nähdä läpileikkauksen saaresta. Ehdottomasti käymisen arvoinen!
Molly Malone Statue
Monument / Landmark
Dublin, Ireland
Molly Malonen näyttävä patsas lienee yksi pakollisista Dublinin nähtävyyksistä ja se löytyy helposti keskustan tuntumasta St. Andrew'n kirkon edustalta.
Trinity College Old Library & The Book of Kells Exhibition
College Library
Dublin, Ireland
Vuonna 1592 perustettu suuri yliopisto huokuu historiaa ja sen upeassa kirjastossa on yli miljoona teosta. Vanhan kirjaston The Long Room on huikeat 65-metriä pitkä ja sieltä löytyvät myös vanhimmat kirjat.
Howth Head
Trail
Dublin, Ireland
Kalastajakylä Howth sijaitsee noin puolen tunnin junamatkan päässä Dublinista. Me otimme taksin saaren keskiosaan, josta lähdimme patikoimaan niemenkärkeä ympäri. Maisemat olivat upeat ja paikka oli mukavan rauhallinen Dubliniin verrattuna.
The Hungry Tree
Tree
Dublin, Ireland
Puistonpenkin nielaissut nälkäinen puu. Pitihän se nähdä. Tosin sijaitsee hieman sivummalla, joten nappaa vaikka Uber tai taksi, jos haluat säästää jalkojasi. Kannattaa varmistaa puiston aukioloajat. Puun näkee kyllä myös aidan takaa.
Temple Bar / Barra an Teampaill
Neighborhood
Dublin, Ireland
Temple Bar -alue on oluen ystävän kohde Dublinin keskustassa. Alue oli vähän turhankin vilkas makuumme, mutta se kannattaa käydä kokemassa, mikäli olutkulttuuri kiinnostaa.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb