Haltiala ja Paloheinä
by Ne Tammelat (FI) | netammelat.fi
14 Jul 2020 - 16 Jul 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Kahvila-Ravintola Wanha Pehtoori
Restaurant
Helsinki, Finland
Pysähdy munkille, skumpalle tai nauti vaikka kokonainen ateria. Kesäisin voit nauttia maalaistunnelmasta viihtyisällä terassilla. Talvella kahvit ja lounaat nautitaan tunnelmallisessa tuvassa. Kesäkeskiviikkoisin alue täyttyy motoristeista.
Kulma Keittiö & Baari
Bistro
Helsinki, Finland
Viihtyisä ravintola Torpparinmäen omakotitaloalueen keskellä vanhan Elannon tilalla. Vaihtuva ruokalista, myös veget huomioitu ja herkulliset pizzat.
Paloheinän ulkoilumaja
Café
Helsinki, Finland
Reippaan liikuntasuorituksen päätteeksi majalla pääsee tankkaamaan pientä makeaa tai suolaista purtavaa. Siellä voi vaihtaa vaatteita, tankata vesivarastot tai käydä veskissä. Majan ympäriltä löytyvät myös ulkokuntoiluvälineet sekä seikkailupuisto.
Pitkäkosken maja
Café
Helsinki, Finland
Keskuspuiston toiselta laidalta läheltä Kuninkaantammen asuinaluetta löytyy 50-luvulta peräisin oleva ulkoilumaja, joka tarjoilee ohikulkijoille kahvia ja pientä purtavaa. Tarkista aukiolot Facebookista etukäteen.
Haltialan aarnimetsäalue
Forest
Helsinki, Finland
Tunnelmallinen aarnimetsä on suojeltua aluetta, jossa liikkuminen on sallittua vain merkityillä poluilla. Puut saavat lahota rauhassa ja niiden rungoilla elämäänsä jatkavat lukuisat käävät. Voit nähdä alueella useita eri lintulajeja sekä nisäkkäitä.
Haltialan tila
Farm
Helsinki, Finland
Helsingin kaupungin omistamalla maatilalla voit nähdä lehmiä, lampaita, sikoja sekä kanoja. Kesäisin eläimet ovat ulkona aitauksissaan sekä laitumella ja talvellakin pääset näkemään lehmiä. Pienet karitsat syntyvät pääsiäisen aikoihin.
Niskalan arboretum
Park
Helsinki, Finland
Yli satavuotisen historian omaavassa Niskalan Arboretumissa kasvaa yli 750 eri lajia ja lajiketta eri puolilta maailmaa. Alueelta löytyy Tunne puut -luontopolku sekä ihastuttava puukirjasto. Muutama levähdyspaikka löytyy myös eväiden syömistä varten.
Paloheinän metsä
Forest
Finland
Paloheinän metsässä pääset nopeasti keskelle luontoa ja voit liikkua poluilla, pururadoilla tai kävely- ja pyöräilyreiteillä vapaasti. Vastaan saattaa tulla kauriita, kettuja tai jopa villisikoja! Monimuotoista metsää, pitkospuita ja luonnon rauhaa.
Paloheinän luontopolut
Trail
Helsinki, Finland
Paloheinän ulkoilumajalta lähtevät kolmen ja seitsemän kilometrin mittaiset luontopolut ovat merkitty ruskeilla ja vihreillä käpymerkeillä. Metsässä pääset nauttimaan keskuspuiston monipuolisesta luonnosta. Majalle pääset helposti myös julkisilla.
Paloheinän mäki
Hill
Helsinki, Finland
Huikeat 59 metriä korkea Paloheinän mäki tarjoaa monipuolisen ulkoiluympäristön ja talvella tietysti upean pulkkamäen. Kierrä mäki ympäri tai kiipeä sen huipulle portaita pitkin tai useita muita eri reittejä.
Paloheinän Portaat
Trail
Helsinki, Finland
Saat takuulla hyvän treenin, kun kipittelet näitä 253 askelmaa sisältäviä portaita ylös ja alas kerran tai useamman. Huipulta aukeaa mahtavat metsämaisemat ja portaiden ala- ja yläpäästä löytyy lisäksi kuntoilulaitteita.
Seikkailupuisto Korkee
Recreation Center
Helsinki, Finland
Paloheinän mäen kupeesta löytyvässä seikkailupuistossa voit hypätä helikopterista tai haastaa muilla tavoin itseäasi koko perheelle sopivilla eri tasoisilla radoilla. Tarjolla myös metsäjoogaa ja geokätköilyopastusta.
Polku Vantaanjoen rannalla
Trail
Helsinki, Finland
Haltialan maatilan parkkipaikalta lähtee polku peltoa pitkin ja sitä seuraamalla pääset Vantaanjoen rantaan ihailemaan joen mutkaa. Kesäisin polun toisella puolella laiduntaa lehmiä ja jatkamalla polkua pidemmälle pääset Ruutinkoskelle.
Haltialan silta
Bridge
Helsinki, Finland
Haltialan valkoinen silta on hieno maamerkki ja sen kautta pääsee nopeasti pyörällä tai jalan Helsingin puolelta Tammistoon tai Tammistosta Haltialaan. Istahda sillan penkeille ihailemaan jokimaisemia ja saattaapa kaiteista löytyä myös rakkauslukkoja
Korpipolku
Trail
Finland
1,2 kilometrin mittainen Korpipolku on oma suosikkimme ja sieltä löytyvät kauneimmat pitkospuureitit. Tällä reitillä voit nähdä myös upeita metsäkauriita. Yhdistä retki pidempään seikkailuun Paloheinän metsissä ja käy myös viereisessä aarnimetsässä.
Pitkäkosken Rinnelehdon Luonnonsuojelualue
Nature Preserve
Finland
Valtavat puunrungot halkovat maisemaa ja myös myrskyn kaatamat puut jätetään lahoamaan niille sijoilleen. Alueelta löytyy kaksi tasannetta aivan joen rannassa, josta pääset seuraamaan Pitkäkosken pauhaamista. Tunnistat alueen heinäseiväsaidasta.
Haltiavuori
Park
Helsinki, Finland
Nimi saattaa johtaa hieman harhaan vuoren osalta, eikä haltijoitakaan ole näkynyt, mutta maisemat ovat Haltiavuorelta komeat. Kallioita reunustavat kelopuut sekä metsäpalon vaurioittamaa maastoa. Löydät paikan helposti pururadan varrelta.
Ruutinkosken lehdon luonnonsuojelualue
Nature Preserve
Helsinki, Finland
Yksi alueen kauneimmista maisemista löytyy Ruutinkoskelta, jonne pääset helpommin Haltialan kartanolta. Kaunis joenranta kannattaa kiertää polkuja pitkin kokonaan. Upea niin kesällä kuin syksylläkin.
Suomen Latu
Ski Shop
Helsinki, Finland
Hiihtotarvikkeiden ja suksihuollon lisäksi kannattaa kysellä maastopyöräilystä ja muista liikuntapalveluista. Ainakin fatbike-ajeluita on järjestetty myös Paloheinän maastoissa.
Paloheinän Pururata
Trail
Finland
Kilometri, kolme, viisi tai seitsemän ja puoli. Valitse omalle kunnolle sopiva reitti ja nauti metsän rauhallisesta tunnelmasta. Korkeusvaihteluita löytyy myös ja pisin lenkki huipentuu lähes Paloheinän mäen huipulle. Hyvät opasteet, vaikea eksyä.
Haltiala / Tomtbacka (Haltiala)
Neighborhood
Helsinki, Finland
Poliisihevoset viettävät Haltialassa kesälomaviikkonsa maalaistunnelmissa pellolla heinää syöden ja lehmät laiduntavat viereisessä aitauksessa. Pehtoori perheineen vastaa alueen toiminnasta, karjasta, viljelystä sekä ravintolasta. Upea paikka!
Paloheinä Golf
Golf Course
Helsinki, Finland
Yhdeksänreikäinen golf-kenttä, jossa muuten hienot maisemat, range, ravintola ja klubitalo palvelevat Kuusmiehentien varrella. Kausi on pitkä ja joskus Paloheinässä voi golfata ja hiihtää samoilla viikoilla.
Paloheinän ulkokuntoilupiste
Recreation Center
Finland
Paloheinän oma "muscle beach", tai ehkä voi jättää sen beachin pois. Monipuoliset kuntovälineet aivan Paloheinän majan ja mäen kupeessa treenaajille. Alkulämmöt voi käydä ottamassa vaikka portaissa. Vieressä lasten leikkipaikka.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb