Kalevala-kierros Helsingissä
by Ne Tammelat (FI) | netammelat.fi
21 Aug 2020 - 25 Aug 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Solo Sokos Hotel Torni
Hotelli Torni on tunnettu ja omaa jännittävän menneisyyden. Se on valmistunut 1931 ilman rakennuslupaa ja sijaitsee Kalevankadulla, mistä syystä se on myös valittu tälle listalle. Käy neuvoa-antavalla hotellin Ateljee-baarissa ja ihaile maisemia!
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Bricco
Wine Bar
Helsinki, Finland
Bricco Viinibaari sijaitsee Kalevankadulla, risteyksen toisella puolella Hotelli Tornista. Briccon omistajiin kuuluu juontaja, näyttelijä ja sarjayrittäjä Jaajo Linnonmaa. Aloita Kalevala-kierroksen reittisuunnittelu vaikka täältä.
Vanha Ylioppilastalo
Event Space
Helsinki, Finland
Vanhan ylioppilastalon pääoven molemmin puolin sijaitsevat Väinämöisen ja Ilmarisen patsaat. Ilmarisen takoessa auraa, Väinämöinen säestää kansallissoittimellamme kanteleella. Ylioppilastalo sijaitsee aivan Helsingin keskustan vilkkaimmassa ytimessä.
Pohjola Kullervo
Historic Site
Helsinki, Finland
Pohjolan pirut ja Kullervo -reliefit koristavat vakuutusyhtiö Pohjolan entisen liiketalon seinää. Jykevä rakennus sopii vakuutusyhtiölle oivallisesti. Pirupatsaat ovat eräitä omia suosikkejani, jotka helposti ohittaa jos ei tiedä etsiä.
Tellervo, Tapion tytär-patsas ("Diana")
Monument / Landmark
Helsinki, Finland
Suomalainen metsänneito Tellervo on oma vastineemme roomalaisen mytologian Dianalle. Dianalta on saanut myös lempinimensä sekä patsas, että puisto jossa se sijaitsee. Kalevalan mukaan Tellervon kanssa kannatti olla hyvissä väleissä ainakin paimenten.
Vanha kirkkopuisto (Ruttopuisto)
Park
Helsinki, Finland
Kalevalan juhlavuoden tammi on istutettu Vanhankirkon puistoon Aleksis Kiven päivänä 1985. Silloin oli kulunut 150 vuotta Kalevalan ensimmäisen laitoksen ilmestymisestä. Tammeen liittyy Kalevalassa myyttisiä ominaisuuksia.
Lönnrotin puistikko
Park
Helsinki, Finland
Kalevalan kokoajan Elias Lönnrotin patsas kätkee väitteiden mukaan kätkettyjä koodeja ja salakuvia. Lönnrotin rinnalla poseeraava Väinämöinen ainakin vaikuttaa epäilyttävän viattomalta. Tutki hyvin myös patsaan jalusta!
Kalevankatu
Road
Helsinki, Finland
Suomesta löytyy useasta kaupungista itse kansalliseepoksemme tai sen hahmojen mukaan nimettyjä katuja. Helsingin keskustassa sijaitsee mm. Kalevankatu, jonka taustat juontavat Kalevan poikiin.
Kaisaniemi park (Kaisaniemen puisto)
Park
Helsinki, Finland
Pohjolan luonnotarta tai nymfiä esittävä Convolvulus on Viktor Janssonin käsialaa. Mallina toimi hänen tyttärensä, "muumimamma" Tove Jansson. Kansallisteatterin kupeessa, Kaisaniemen puistossa hengetär varjelee puiston rauhaa.
Pohjola Kullervo
Historic Site
Helsinki, Finland
Patsaan Kullervo kysyy neuvoa miekaltaan ja päätyy murheelliseen ratkaisuun. Tarinan itsemurha on toiminut inspiraationa J.R.R. Tolkienin Silmarillion-teokselle.
Ilmatar ja sotka
Monument / Landmark
Helsinki, Finland
Kaikki alkoi Ilmattaresta ja sotkanmunasta. Paitsi, että aivan alkuperäisessä Kalevalassa ei Ilmatar esiintynyt lainkaan, vaan alussa oli Väinämöinen. Sen toki ymmärtää jokainen, ettei asia niin toimi. Niin ymmärsi myös Lönnrot ja korjasi virheensä.
Larin Parasken patsas
Monument / Landmark
Helsinki, Finland
Noin 32 000 säettä kalevalamittaista runoutta, lähes 3 000 sananlaskua ja arvoitusta, 25 itkuvirttä, parikymmentä uusimittaista kansanlaulua ja kuvaus vanhoista häätavoista. Larin Paraske oli eräänlainen kävelevä Kalevala. Ansaitsee siis paikkansa!
Alkumuna
Alkumuna tunnetaan myös nimellä Maailman synty. Maailma on monien eri kulttuurien vanhojen myyttien mukaan syntynyt munasta. Niin myös Kalevalan mukaan. Tee samalla kulttuuriretki Pihlajamäkeen.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb