Keski-Suomen road trip
by Ne Tammelat (FI) | netammelat.fi
24 Sep 2020 - 27 Sep 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Menninkäinen Cottage
Finland
Ihastuttava perinteinen suomalainen mökki kauniin järven rannalla. Varusteluista löytyy kaikkea mitä toivoa saattaa saunasta soutuveneeseen. Leivonmäen upea kansallispuisto löytyy ihan läheltä. Kannattaa tsekata myös muut Kaukolan Tilan mökit.
Hotelli Vuorikelo
Muurame, Finland
Riihivuoren hiihtokeskuksen huipulta löytyvän hotellin paras valtti ovat upeat maisemat mäen huipulta. Viihtyisien pienehköjen huoneiden lisäksi käytössä on yhteinen keittiöalue sekä saunat. Edullinen ja rauhallinen sesongin ulkopuolella.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Vintage cafe Rusty
Café
Vääksy, Finland
Vääksyssä Lahdentien varrella sijaitseva kahvila tarjoilee maukkauden antimiensa lisäksi runsaasti silmänruokaa lukuisten vanhojen esineiden muodossa. Erityisesti Amerikan & autojen ystävät löytävät täältä varmasti runsaasti mieluista tutkittavaa.
Lintan Kammari
Café
Sysmä, Finland
Sysmän keskustan sydämessä, yli 100-vuotiaassa hirsitalossa sykkii lämminhenkinen Lintan Kammari, josta saa paitsi herkullisia leivonnaisia, myös sisustustavaa moneen lähtöön kera ystävällisen palvelun.
Karoliinan Kestikievari
Café
Leivonmäki, Finland
Vanhan ajan tunnelmaa huokuvan Karoliinan Kestikievarin kakkuvitriini oli niin monipuolinen, että vähän harmitti, että oli jo ehtinyt tilata pizzaa etukäteen. Vanhojen pirttikalusteiden täyttämän salin ikkunoista näkyi Jukolan Juuston tehdas.
Hilpeä Hirvi
Bistro
Jämsä, Finland
Erittäin koira- ja myös ihmisystävällinen Hilpeä Hirvi houkutteli meidät kylään monipuolisella ruokalistallaan. Ystäväni söi täällä elämänsä parhaan rapuleivän ja mukana ollut koira huomioitiin upeasti, kun meille oli varattu pubin puolelta oma tila.
Asikkalan Kirkko
Church
Asikkala, Finland
Vuonna 1880 rakennettu uusgoottilaista tyyliä edustava tiilikirkko on kaunis ja kurkistamisen arvoinen nähtävyys Asikkalan keskustasta. Geokätköilijä saattaa löytää täältä kirjattavaa lokikirjaansa.
Karisalmen silta
Bridge
Asikkala, Finland
Upean Pulkkilanharjun läpi ajettaessa matkalle osuu Karisalmen teräsbetonikantinen 125 metriä pitkä riippusilta.
Sysmän Teatteritalo
Theater
Sysmä, Finland
Yli 100-vuotias kaunis vaaleanpunainen Sysmän Teatteritalo on jo nähtävyys itsessään. Se kätkee sisälleen elokuvateatterin ja sitä voi hyödyntää myös juhlatilana.
Kammiovuori
Mountain
Finland
Itä-Hämeen korkein kohta (221 m) löytyy Kammiovuorelta ja siellä kannattaakin tehdä patikkaretki, sillä maisemat huipulta ovat hienot! Polun varrelta löytyy valtavia siirtolohkareita, jykeviä muurahaispesiä ja jopa harvinaisen korkealla oleva suo.
Rapalan kalliot ja luolat
Laita nämä koordinaatit: N 61° 53.290' E 026° 26.392' kartalle, mikäli haluat löytää tämän kohteen, sillä se ei ole enää virallisten nähtävyyksien joukossa. Harmi, sillä kyseessä on vaikuttavan kokoinen luola-alue sekä superhienot kalliot.
Pönttövuoren Tunneli
Bridge
Finland
Juna ajeli aikoinaan tätä tunnelia pitkin, mutta nyt se on suljettu liikenteeltä ja uusi tunneli korvaa vanhan. Jos haluat käydä tunnelin suulla, löydät Pönttövuoren polun sijainnin näillä koordinaateilla N 62° 14.475' E 026° 03.485'
Elvistupa
Art Gallery
Finland
Rakkaus Elvikseen on synnyttänyt tämän nähtävyyden. Kaksi pientä mökkiä kätkevät sisälleen suuren määrän Elvis-aiheista keräilytavaraa ja paikalle ajetaan, mitäpä muutakaan, kuin Elviskujaa pitkin.
Peukkula (hylätty seikkailupuisto)
Jyväskylän Rauhalahden alueelta, Viherlandian lähettyviltä löytyy vanha, hylätty Peukkulan seikkailupuisto (koordinaatit 62.235216,25.811561). Muutamia rakennuksia on vielä jäljellä ja kesällä täällä kukkii todennäköisesti upeat alppiruusut.
Hiihtokeskus Riihivuori
Ski Area
Muurame, Finland
Syyskuun lopulla hiihtokeskus uinui vielä hiljaisena ja asiakkaita oli harvassa. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää tänne skimbailemaan ja majoittumaan, sillä maisemat olivat kyllä tosi hienot huipulta.
HKL:n hylätyt raitiovaunut
Korpilahden metsiköstä löytyy kaksi hylättyä HKL:n raitiovaunua koordinaateilla N 62° 04.990' E 025° 31.630'. Mikäli etsit outoa ja erikoista nähtävyyttä, kannattaa poiketa täällä. Varo syksyllä hirvikärpäsiä.
Surkee
Jyväskylän lähistöltä löytyy paikka nimeltä Surkee, joka oli niin surkee, että emme löytäneet edes kylttiä, jonka edessä kuvan olisi voinut ottaa. Oli siellä majoitusmahdollisuuksia myös ja järvikin, jos haluat jäädä pidemmäksi aikaa.
Oravivuori
Scenic Lookout
Finland
Lähes 200 metriä korkean Oravivuoren huipulta löytyy Struven ketjun mittauspiste- ja näköalatorni, joka on luokiteltu myös yhdeksi Unescon maailmanperintökohteista. Paikka on suosittu, joten kannattaa suunnata tänne jo heti aamusta.
Juveninkoski
Scenic Lookout
Finland
Juveninkoski taitaa olla Keski-Suomen korkein ja jyrkin vapaana virtaava vesiputous. Löytyy Jämsän kupeesta ja paikalle on helppo löytää, sillä se sijaitsee aivan autotien varrella. Valtavat myllynkivet ja kosken pauhu johdattavat vieraat perille.
Kiikunlähde
Lake
Hollola, Finland
Turkoosi lähdevesiallas on ollut niin suosittu, että sinne ei tällä hetkellä toivota vierailijoita. Mikäli kuitenkin päädyt paikalle, kunnioita lähiasukkaiden tonttien rajoja sekä ympäröivää luontoa. Lähteen ihailu onnistuu aidatulta rakenteelta.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb