Oudot paikat pääkaupunkiseudulla
by Ne Tammelat (FI) | netammelat.fi
17 Jul 2020 - 19 Jul 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Hotel Katajanokka
Hotel
Helsinki, Finland
Entisestä vankilasta on kunnostettu tyylikäs hotelli, jossa yöpyminen tai pelkkä vierailukin on jännittävä kokemus. Kuuluisien vankien entiset huoneet on merkitty erikseen ja vankilatunnelman voi aistia edelleen, voit törmätä myös kummituksiin!
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Trillby & Chadwick
Speakeasy
Helsinki, Finland
Paikan löytämiseen tarvitset hieman salapoliisityötä ja kärsivällisyyttä, sillä sijainti ja mysteeri halutaan säilyttää. Ei valokuvia, vain sinä ja seurueesi nauttimassa erinomaisia drinkkejä hyvän palvelun ja mielenkiintoisten tarinoiden keskellä.
Kaivopuisto
Park
Helsinki, Finland
Suomen oma ”Flatiron Building” löytyy Muukalaiskadulta Kaivopuiston liepeiltä. Lähistöltä löytyy useita upeita puistoja sekä suurlähetystöalue. Tähtitorninvuoren puistosta löytyy myös Torso-niminen lammikko.
Slåttmossen
Other Great Outdoors
Finland
Uskoisitko, että Helsingistä löytyy Lapin tunnelmaa aidon suoalueen muodossa ja vieläpä Jakomäestä. Slåttmossenin pitkospuilla pääset tutustumaan Helsingin ainoaan keidassuohon rauhoitetulla luonnonsuojelualueella.
Öljysäiliö 468
Public Art
Helsinki, Finland
Paikalleen jätettyyn vanhaan öljysäiliöön on porattu 2012 aukkoa ja kun tähän maisemateokseen laitetaan valot päälle, se näyttää valtavalta lyhdyltä. Kannattaakin seurata tapahtumakalenteria ja aukioloaikoja. Hieno myös sellaisenaan meren rannalla.
Kruunuvuoren huvila-alue
Historic Site
Helsinki, Finland
Entisaikojen loisto on enää kaukainen muisto eikä huviloitakaan ole jäljellä kuin yksi. Edit, vika huvila paloi kesän 2021 alussa. Alueen tunnelma on aavemainen, mutta se on myös todella kaunis luontonsa ja sijaintinsa puolesta. Varo lasinsiruja.
Vantaankoski / Vandaforsen
Neighborhood
Vantaa, Finland
School's on todellakin out, kun katselee Vantaanlaakson koulun pihalla totaalista tuhoa. Ikkunoiden ja sälekaihtimien keskeltä törröttää tuoli, lasinsiruja on joka puolella ja graffitit koristavat lähes jokaista pintaa. Rakennus on purettu 2021 ☹️
Länsisalmen sähköasema
Kehä III:n ja Porvoonväylän kupeesta löytyvä sähköasema on näyttävä myös pimeällä, kun se muuttuu valokuutioksi lasisten seiniensä ansiosta. Todellinen katseenvangitsija on kuitenkin upea lähes 50 metrin korkeuteen nouseva kaariportaali.
Ratsutori
Plaza
Espoo, Finland
Aivan Sellon sisäänkäyntiä vastapäätä löytyy ainutlaatuinen ikkuna luontoon, joka on teemaan sopivasti flyygelin muotoinen. Altaan pohjalla virtaa yksi pääkaupunkiseudun arvokkaimmista kaupunkipuroista, taimentenkin kotina toimiva Monikonpuro.
Torkkelinpuistikko
Park
Helsinki, Finland
Taiteilija Markku ”Sika” Puustisen teos "Mutta minä lähden” on ilahduttanut ohikulkijoita jo 20 vuoden ajan. Paikanna katukaivo ja käy aistimassa lentokentän tunnelmia keskellä Kalliota.
Porvarinlahti
Nature Preserve
Finland
Kopioi Google Mapsiin tämä N 60° 13.672' E 025° 10.467 niin löydät Peikkoluolan, joka on aikoinaan toiminut ammusvarastona. Etene varovasti lännen suunnasta louhittua käytävää pitkin, ettei käy hullusti. Lähistöllä myös juoksuhautoja.
Mental Museum
History Museum
Helsinki, Finland
Carl Ludvig Engelin suunnitteleman Lapinlahden sairaalan kuuluisin potilas on Aleksis Kivi. Sairaalatoiminta on loppunut, mutta kiehtovasta rakennuksesta löytyy museo, kahvila, ravintola ja työtiloja. Tutustumisen arvoinen paikka!
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb