Ulkoilusaaret Helsingissä
by Ne Tammelat (FI) | netammelat.fi
01 Jun 2020 - 30 Jun 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Tentsile Experience - Eco Camping
Campground
Espoo, Finland
Todellinen ekomatkaaja suuntaa Vallisaareen ja yöpyy puiden väliin pingotetussa Tentsile-teltassa. Viimeisen yleisöveneen lähdettyä saarella vallitsee rauhallinen tunnelma. Meren ja luonnon läheisyys tekevät yöpymisestä ainutlaatuisen kokemuksen.
Kaunissaari
Helsinki, Finland
Helsingin kaupungin puhelimen linjat ovat kuumina, kun Kaunissaaren mökit avautuvat vuokrattaviksi. Kannattaa siis olla sinnikäs ja nopea, sillä vain nopeat voittavat. Saarella on myös useita telttapaikkoja vakituisille ja satunnaisille vieraille.
Aurinkoisen hymyn huvilat
Helsinki, Finland
Tapasimme Vartiosaaren vierailulla ystävällisen miehen, joka kertoi vuokraavansa mökkejä ja huviloita saarella edulliseen hintaan. Mökkien läheisyydestä löytyi myös tenniskenttä, ravintola, pieni hiekkaranta ja laituri.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Jäätelökahvila Paja
Ice Cream Shop
Helsinki, Finland
Maistoimme täällä kerran lonkerojäätelöä, joka oli oikein herkullista. Hyvällä fiiliksellä tuotettuja artesaanijäätelöitä luomukahveja ja -virvokkeita sekä pienpanimo-oluita. Nauti paikan päällä tai ota mukaan evääksi kun kiertelet saarta.
Vartiosaaren kahvila
Sipoo, Finland
Vieraat vastaanottaa saaren päälaiturin läheisyydessä sijaitseva pieni kahvila, joka toivotti meidät ystävällisesti tervetulleiksi, tarjoili meille vegaanisia sekä tavallisia leivonnaisia, kartan ja parhaat vinkit saaren kiertelyyn.
Söderskärin majakka
Lighthouse
Porvoo, Finland
Noin tunnin venematkan päässä Helsingistä löytyy upea Söderskärin majakka, joka kannattaa ottaa retkikohteeksi sen ainutlaatuisen luonnon ja historian vuoksi. Majakan sisään pääsee kiipeämään ja näköalat ylhäältä ovat kertakaikkisen upeat.
Uunisaari / Ugnsholmen
Island
Helsinki, Finland
Kaivopuiston eteläpuolella sijaitsevaan Uunisaareen pääsee talvisin siltaa pitkin ja kesäisin yhteysaluksella. Pieneltä saarelta löytyy uimaranta, sauna, kahvila sekä ravintola. Koirat ovat tervetulleita lintujen pesimäajan ulkopuolella.
Seurasaari / Fölisön
Island
Helsinki, Finland
Seurasaaren luonnon ja entisaikojen puuaittojen keskellä voi unohtaa täysin olevansa ihan Helsingin keskustan lähellä. Vanhoja rakennuksia ihailemalla vierähtää tovi jos toinenkin. Saareen pääset kävellen, autolla tai pyörällä ilman venekuljetusta.
Mustikkamaa / Blåbärslandet
Island
Helsinki, Finland
Bussilinja 16 vie sinut Helsingin keskustasta Mustikkamaalle, jossa lähes jokainen on varmaan käynyt Korkeasaareen mennessään. Mustikkamaan ympäri kulkee kaunis ja suosittu ulkoilureitti ja kallioilta pääset ihastelemaan hienoa Isännänsiltaa.
Vallisaari
Island
Helsinki, Finland
Muutama vuosi sitten yleisölle avattu Vallisaari on tunnettu koskemattomasta luonnostaan. Voit ihailla saaren upeaa luontoa, perhosia ja haikaroita tai nautiskella maisemista Aleksanterin Patterin päälle rakennetulta näköalatasanteelta.
Karhusaari
Island
Espoo, Finland
Espoon Karhusaaren hienoin alue löytyy ehdottomasti näyttävän Sinebrychoffin huvilan ympäristöstä. Valkoinen laituri, kaunis rantaviiva ja uimaranta löytyvät ihan länsiväylän kupeesta. Saarelle pääset ilman venekuljetusta.
Kaunissaari
Island
Sipoo, Finland
Kaunissaari sijaitsee Sipoon puolella lähes ulkomerellä. Se on ollut yksi kauneimmista saarista, jolla olemme vierailleet. Saarelta löytyy vuokrattavia mökkejä ja telttapaikkoja. Kauniilla kallioilla kannattaa pitää silmät auki käärmeiden varalta.
Lammassaari
Island
Helsinki, Finland
Leveä ja hyvin hoidettu pitkospuureitti johdattaa Lammassaareen, josta löytyy paljon yksityismökkejä. Viereiseltä Kuusiluodolta voit bongata kesäisin lampaita. Alueelta löytyy paljon lintulajeja ja myös merikotka on pesinyt läheisellä saarella.
Vartiosaari
Island
Helsinki, Finland
Täydellinen päiväretkikohde, jonne voit matkustaa kesällä sähkölautalla Laajasalosta tai isommalla veneellä Kauppatorilta. Luontopolun varrelta löytyy lampaita, siirtolapuutarha, metsäkirkko ja näköalakallio, josta näkyy selkeällä säällä pitkälle.
Suomenlinna / Sveaborg (Suomenlinna)
Island
Helsinki, Finland
Suomenlinna on yksi Suomen seitsemästä Unescon maailmanperintökohteesta. Kiertele saaren linnoituksilla ja katso miten risteilijät navigoivat läpi kapean Kustaanmiekan. Saarelle menee useita lauttakuljetuksia päivittäin, kaunis myös syksyllä.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb