Päijänne: saaret ja satamat
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
22 Aug 2016 - 28 Aug 2016
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Päijänne oli aikoinaan Tarun ensikosketus pitkiin veneilyyn, ja jättikin lähtemättömän vaikutuksen. Niin paljon että nyt on rannikkolaivurin tutkinto suoritettuna veneiden vuokraamista varten. Päijänteellä upeinta on saaret ja hiekkarannat, joista löytyy myös hienoja saunoja. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Satamakapteeni
Café
Korpilahti, Finland
Hyvää pizzaa ja muuta ruokaa tarjoava ravintola satamassa.
Kanavan Kunkku
Burger Joint
Asikkala, Finland
Erinomaiset burgerit ja muutenkin tosi kiva ravintola Vääksyn keskustassa kanavan kupeessa, myös terassu. Talossa myös sisustusmyymälä.
Hinttolan hiekka
Beach
Finland
Kelventeen eteläkärjen upea pitkä hiekkaranta on myös Elbatarin toinen pysähdyspaikka Kelventeellä, ja samalla 9km luontopolun toinen päätepiste. Nopeasti syvenevä hiekkaranta.
Vuorissalo
Harbor / Marina
Finland
Päijänteen virkitysalueyhdistyksen ylläpitämä pieni ja sympaattinen retkisatama, josta löytyy myös WC, grillikatos, kierrätysasema, ja sauna.
Pirttisaari
Harbor / Marina
Jyvaskyla, Finland
Päijänteen virkitysalueyhdistyksen ylläpitämä retkisatama, josta löytyy myös WC, grillikatos ja sauna.
Jyväskylän satama
Harbor / Marina
Jyvaskyla, Finland
Kaupungin keskustan kupeessa oleva iso satama-alue. Alueelta löytyy myös suihkut, vaatehuoltotilat, vesi, polttoaine, ja WC palvelut. Tunnetaan myös nimellä Lutakon satama.
Hietasaari
Harbor / Marina
Finland
Päijänteen kansallispuistossa sijaitseva isohko ja veneilijöiden suosima hiekkaranta, jossa myös isot veneet pääsevät ajamaan lähelle rantaa koska se syvenee kohtuu nopeasti. Grillipaikka. Mukavaa luontoa, telttailu sallittu.
Likolahti, Kelvenne
Lake
Finland
Kelventeen pohjoispäässä (ja siten lähellä Elbatarin satamaa) itäpuolella oleva lahti, joka on osa Päijänteen kansallispuistoa. Pitkä hiekkaranta nuotiopaikalla. Paikalta lähtee Kelventeen 9km luontopolku saaren toiseen päähän. Telttailu sallittu.
Lehtisten saaret
Harbor / Marina
Finland
Päijänteen virkitysalueyhdistyksen ylläpitämä, ihana isohko retkikohde, josta löytyy myös WC, grillikatos ja sauna.
Isohieta, Kelvenne
Harbor / Marina
Finland
Kelventeen toinen pitkä upea hiekkaranta pohjoispäädyn länsipuolella, lähellä pysähtyy myös reittivene Elbatar. Pitkälle matala hiekkaranta nuotiopaikkoineen on osa Päijänteen kansallispuistoa. Suosittu. Telttailu sallittu.
Päijätsalon Retkisatama
Harbor / Marina
Finland
Pyydysniemen retkisatama Päijätsalossa on hyvä lähtöpaikka kipuamiselle näkötorniin ja ihailemaan upeita järvimaisemia. Satamasta löytyy myös grillipaikka.
Päijätsalon Näkötorni
Scenic Lookout
Sysmä, Finland
Upeat näkymät Päijänteelle. Paikalle joko veneellä tai autolla ja kävellen.
Luhangan kesäkirkko
Church
Luhanka, Finland
Luhangan kesäkirkko on Suomen suurimpia puukirkkoja ja aivan Luhangan sataman kupeessa. Luhangasta löytyy tietenkin myös ruokakauppa, ja satamasta ravintola ja tankkauspiste.
Korpilahden Satama
Harbor / Marina
Korpilahti, Finland
Kiva vierasvenesatama jossa ravintola, pyykkitupa, ja paikkoja asuntoautoille. Kuva: Wikimedia, Mikasarkijarvi BY SA CC 4.0
Laivarannan Satama ja Kahvila-Ravintola Laituri
Harbor / Marina
Padasjoki, Finland
Vierasvenepaikkoja ja kesäravintola. Elbatarin yksi satamista ja lyhyt matka Kelventeelle.
Vääksyn satama
Harbor / Marina
Vääksy, Finland
Vääksyn kanavan ja kylän kupeessa oleva satama, ja Elbatar laivan eteläisin käyntipiste. Kuva: Wikimedia, tiia monta, BY SA CC 4.0
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb