Ellivuori ja Sastamala
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
13 Oct 2020 - 13 Oct 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Sastamalan ja Ellivuoren alue toimii erityisesti ulkoilusta pitäville. Liekoranta on todella kiva paikka yöpyä, ja Tyrvään Pappilassa on omanlaisensa hieno tunnelma ja hyvät ruuat. Pukstaavi kirjamuseo ja Herra Hakkaraisen taloa takaavat ympärivuotisesti tekemistä myös sisätiloissa. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Vuoristomaja, Lomarengas
Sastamala, Finland
4+4 hlöä, 2 mh. Järven rannalla, matalahko savipohja. Puusauna, takka, ilmalämpöpumppu. Rauhallinen ja aurinkoinen paikka. Lähellä luontopolkuja. Ellivuorelle 37 km. Katso lisää tietoja ja kuvia: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Rantamaja, Lomarengas
Sastamala, Finland
4+4 hlöä, 2 mh. Kirkasvetisen pienen järven rannalla. Pihamaa tasainen ja valoisa. Lähellä luontopolkuja. Puusauna, takka, grillikota, vene. Ellivuorelle 37 km. Katso lisää tietoja ja kuvia:Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Liekoranta
Hostel
Sastamala, Finland
Ihana majatalo jossa edullisia huoneita. Tarjolla myös maukasta aamiaista. Saunaa saa käyttää ilmaiseksi mikä ihanaa ulkoilun jälkeen. Aktiivisille aikuisille. €€
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Kahvila Pukstaavi
Café
Sastamala, Finland
Lounasbuffet, paikan päällä valmistetut leivonnaiset. Runsas salaattiannos, ystävällinen palvelu. Lounas arkisin klo 11-14.
Pyymäen Konditoria
Bakery
Sastamala, Finland
Herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia aivan keskustassa. Tarjolla myös aamiais buffet.
Tyrvään pappila
Scandinavian Restaurant
Sastamala, Finland
Ihana paikka herkutteluun lounaan ja brunssin merkeissä. Upeasti kunnostettu kartano huikealla paikalla. Myös kaunis piha-alue.
Tyrvään Autokorjaamo Ky
Business Service
Sastamala, Finland
Persoonallinen kahvila-ravintola autokorjaamolla! Ihana sisustus, grilliruokaa ja kahvilatuotteita.
Pukstaavi
History Museum
Sastamala, Finland
Suomalaisen kirjan museo. Museon tapahtumat ja näyttelyt kertovat suomalaisen kirjan 500-vuotista historiaa. Satujuna puksuttaa tuttujen lastenkirjojen maisemien halki. 30.10 asti pakopeli kuuluu hintaan! Ja keväällä tulossa uusi😊 Ihana henkilökunta.
Tyrvään kirkko
Church
Sastamala, Finland
Kirkon suunnitteli Turun kaupunginarkkitehti, joka tavoitteli valoisaa ja avaraa anteeksiantamusta ja toivoa kuvaavaa kirkkoa. Aikanaan Suomen 1. kaksitorninen kirkko. ”Kehhuu ku tyrvääläinen kirkkoonsa” on paikallinen sanonta. Huikealla paikalla.
Riippusilta
Bridge
Sastamala, Finland
Suomen pisin puurakenteinen riippusilta, 228 m. Kuva:wikimedia, Kotivalo, CC_BY-SA 4.0.
Pirunvuori
Hill
Sastamala, Finland
Pirunvuorella sijaitsee luonnonkivistä rakennettu taidemaalarin erämaa-ateljee. Kesäisin vaihtuvia taidenäyttelyitä, jolloin kivilinna auki. Opaskierrokset Pirunvuorella maksullisia. Kuva: wikimedia, Thv, CC-BY-SA 4.0.
Ellivuori Ski Center
Ski Area
Sastamala, Finland
Monipuolinen koko perheen laskettelukeskus kauniin luonnon helmassa, järvien ympäröimänä, Rautaveden rannalla. Kuva: wikimedia, Oh1qt, CC-BY-SA 3.0.
Otamus
Campground
Sastamala, Finland
Asukasyhdistyksen ylläpitämä elämyspuisto. Kesäkahvila, laavu ja grillauspaikkoja, vierasvenelaituri, kallioinen uimapaikka, lähdevettä sekä luontopolkuja luonnonkauniissa maisemissa. Ilmainen.
Herra Hakkaraisen talo
Theme Park
Sastamala, Finland
Herra Hakkaraisen talo perustuu lastenkirjailija Mauri Kunnaksen tuotantoon. Herra Hakkarainen on maailman tunnetuin unissakävelijä! Talo auki vuoden läpi, takapihan autorata vain kesäisin. 7€, alle 2v ilmainen.
Ritajärven Luonnonsuojelualue
Nature Preserve
Sastamala, Finland
Kaunis ja monipuolinen luonnonpuisto, jossa 2-8km mittaisia reittejä ja useita laavuja järvimaisemissa. Tunnettu isoista siirtolohkareistaan.
St. Olaf's Church (Tyrvään Pyhän Olavin kirkko)
Church
Vammala, Finland
Todella huikealla paikalla kaunis ja vanha kivikirkko, joka harmillisesti paloi 1900-luvun lopulla. Nyt kunnostettu. Opastuksia aukiolopäivinä, vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu. Tarkista aukiolo.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb