Enontekiö ja Saana
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
01 Sep 2020 - 03 Sep 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Kaipaatko erämaahan? Tähän Enontekiön ja Saanan alue on täydellinen kohde. Saanatunturi on myös isoista tuntureista helpohko valloittaa, pysäköi vaan tunturin alle vaikka matkailuautolla ja kiipeä huipulle, sopii myös reippaille lapsille :) PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Lapland Hotel Hetta
Hotel
Enontekiö, Finland
Luontoaktiviteetteja suosivan hotelli Ounasjärven rannalla. Majoitusvaihtoehtoina hotellihuoneet. lomahuoneistot sekä sviitti. Hotellin ympäristössä olevat laajat erämaa-alueet tarjoavat paljon reittejä niin patikoijille kuin hiihtäjille. €€€
Hotelli Jussan Tupa
Hotel
Enontekiö, Finland
Lapinkävijän perinteinen majapaikka, sijaitsee keskeisellä paikalla Enontekiössä, aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston laidalla. Sopii erityisesti pariskunnille. Hotellissa sisäuima-allas. €€ Kuva:Wikimedia, Motopark, CC-BY-SA 3.0.
Antin mökki, Lomarengas
Enontekiö, Finland
6+2 hlöä, 3 mh. Hirsimökki. Sähkösauna, takka. Kansallispuiston rajalle 500m. Alueen palvelut lähellä. Mökin kaivovesi juotavaa. Lemmikit sallitaan. Katso lisää tietoja ja kuvia: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Villa Maria, Lomarengas
Enontekiö, Finland
4+4 hlöä, 2 mh. Rauhallinen alue Pallastunturin kupeessa. Hirsihuvila. Lattialämmitys. Sopii lapsiperheille. Lämmin autotalli. Hetta-Pallas retkeilyreitille 300 m. Katso lisää kuvia ja tietoja:Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula
Hetan Majatalo
Hotel
Enontekiö, Finland
Kodikas ja viihtyisä hotelli, joka kestitsee vieraita jo 4. polvessa. Tarjolla tasokasta hotelli- ja perinteistä majatalomajoitusta. Alueella paljon nähtävää ja koettavaa. Isäntäperhe toivottaa sydämellisesti tervetulleeksi perhehotelliinsa! €€€
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Hetan Majatalo
Hotel
Enontekiö, Finland
Makatalon vanhan emännän ruoat ovat herättäneet keskustelua ympäri Suomen. Majatalon ruokapöytään pääsemiseksi ajetaan pitkiäkin matkoja.
Saana
Mountain
Enontekiö, Finland
Saamen kansan pyhätunturi Saana, joka kohoaa 1029 m korkeuteen. Huipulle johtaa 4 km pituinen polku, joka lähtee retkeilykeskukselta. Varaa nousuun väh 2 tuntia. Länsilaita on rauhoitettu v 1988, koska ylärinteillä on harvinaisia perhoslajeja.
Kitsiputous
Waterfall
Finland
Mallan luonnonpuistossa on Suomen korkeimman vesiputouksen, ”Mallan kyyneleiksi” kutsutun Kitsiputouksen. Alueella merkityt retkeilyreitit. Mallatuntureiden yli voit kulkea Kolmen valtakunnan rajalle. Kuva:Wikimedia, Antti Leppänen, CC-BY-SA 3.0.
Hetta–Pallas-vaellusreitti
Trail
Enontekiö, Finland
Vaellusreittien klassikko! Suomen vanhin vaellusreitti kulkee yli tuntureiden alas kuruihin. Syyskuussa koet mahtavia ruskan värejä, kun riekonmarja, mustikka ja puolukka värjäävät maan. Koko reittiin menee yleensä 4 pvää, sopii myös aloittelijalle.
Pallas-Yllästunturi Kansallispuisto
National Park
Enontekiö, Finland
Täällä hengität maailman puhtainta ilmaa sekä koet tunturimaiseman avaruuden. Merkittyjä kesäreittejä on 500 km. Kokeile aluksi vaikka 8,3 km pitkää Taivaskeron kierrosta. Upeat näkymät joka ilmansuuntiin. Kuva: Wikimedia, Juuso Ritari, CC-BY-SA 4.0.
Three-Country Cairn (Treriksröset)
Monument / Landmark
Enontekiö–Kiruna–Storfjord, Sweden
Sijaitsee vanhalla Norjan ja Ruotsin rajalla. Kesäisin pääsee Malla-laivalla Kilpisjärven kylästä, reippaile 11 km lenkki luonnonpuiston läpi. Rajapyykin saa vapaasti kiertää, jos mukana ei ole tullattavia tavaroita! Kuva:Wikimedia, JoeK, CC-BY-SA 3.
Hetta Huskies
Farm
Finland
Voit valita lyhyen (alle 6 km), keskipitkän (9-12km) tai pitkän (20-40 km) safarin. Osa safareista saatavilla joka päivä lyhyellä varoitusajalla.
Hetta Hiihtomaa
Ski Area
Enontekiö, Finland
Enontekiöllä on Suomen laajin latuverkosto ja pisin hiihtokausi. Talvella alueella myös avantouintimahdollisuus. Sauna ja avanto maksavat.
Salmivaara
Mountain
Finland
Lumikenkäretkellä pääsee nauttimaan Lapin talvisesta luonnosta ja liikunnan riemusta. Välineiden vuokraus.
Kilpisjärvi
Lake
Enontekiö, Finland
Revontulien etsijälle Kilpisjärvi on ehdoton kohde! Kilpisjärvellä pääset ihailemaan yötaivasta rikkumattomassa ja valosaastettomassa luonnonrauhassa.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb