Iisalmi
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
09 Oct 2020 - 11 Oct 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Iisalmi sijaitsee kauniissa järvimaisemissa ja toimiikin erityisen hyvin mökkeilyyn. Täältä löydät myös hyvät mahdollisuudet hevosharrastukseen, kivan leirintäalueen ja oluen ja Suomen historiaa. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Original Sokos Hotel Koljonvirta
Hotel
Iisalmi, Finland
Erittäin perushotelli ihan keskustassa. Mutta toimii ja sijainti hyvä. Osassa huoneits lisävuodemahdollisuus. Erityisesti aktiivisille aikuisille. €€€
Koljonvirta Camping
Campground
Iisalmi, Finland
Laadukas leirintäalue, jossa paikkoja sekä matkailuautoille että vuokrattavana yksinkertaisia mökkejä. Todella kivalla paikalla. Tapaa myös koirat ja laamat jotka kulkevat alueella vapaana. €€
Kissaniemi, Lomarengas
Iisalmi, Finland
2+4 hlö, 1mh. Iisalmesta 15 km koilliseen. Matalan hiekkajärven rannalla, soutuvene käytössä. Sauna, takka, nuotiopaikka. Katso lisää kuvia ja tietoja: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Kahvila Hilla
Café
Iisalmi, Finland
Hilla on kahviloista ehkä hiukan perinteisempi ja tarjoilee laajan valikoiman erilaisia leivoksia ja kakkuja. Todella herkullista.
Cafe Nata
Café
Iisalmi, Finland
Iisalmessa on kaksi ihanaa kahvilaa, ja tämä on niistä se toinen. Ihanan kauniita ja herkullisia leivoksia ja mukavan moderni tunnelma aivan keskustassa.
Ravintola Raatihuone
Restaurant
Iisalmi, Finland
Laadukasta lounasta kauniisti kunnostetulla vanhalla raatihuoneella.
Kuappi
Gastropub
Iisalmi, Finland
Maailman pienin ravintola? Kauniilla paikalla satamassa, osa Olutmestari ravintolaa. Talvisin suljettu.
Ravintola Olutmestari
Restaurant
Iisalmi, Finland
Sataman olutmestari on auki vain kesäisin ja silloin erittäin suosittu sekä paikallisten että vierailijoiden keskuudessa. Kiva paikka lounaalle hienoissa järvimaisemissa. Talvisin tilausravintola.
Iisalmen Kauppahalli
Grocery Store
Iisalmi, Finland
Iisalmen kauppahallista löytyy vain muutama putiikki ja se onkin yleisesti valitettavan hiljainen. Meidät tänne toi Väisäsen kotilihamyymälä ja kahvila, josta saat mm. kala- ja mustikkakukkoa, sekä tietenkin lihaa suoraan tuottajalta.
Väisäsen Kotiliha, Myymälä Ja Kahvio
Butcher
Iisalmi, Finland
Iisalmen kauppahallin suurin toimija, jolla myös isompi tilamyymälä valtatien varressa.
Iisalmen Panimomuseo
Brewery
Iisalmi, Finland
Panimomuseo on kesäkauden ulkopuolella avoinna vain arkisin, ja paikalla voi käydä myös syömässä lounasta. Sijainti Olvin tehtaan kupeessa. Avoinna arkisin ma-pe 10-14, ei pääsymaksua.
Kustaa Adolfin kirkko
Church
Iisalmi, Finland
Kaunis pieni 1700-luvun lopulla valmistunut puukirkko, jota on kunnostettu kauniisti perinteitä vaalien. Vain kirkolliset tilaisuudet.
Suomen sodan polku
Iisalmi, Finland
Sodan historian polku Mansikkaniemessä vie kävelijän n. 2km lenkille Suomen historiaan sen aidoilla tapahtumapaikoilla kauniissa järvimaisemissa. Niemen kärjessä myös nuotiopaikka.
Juhani Ahon Museo
History Museum
Iisalmi, Finland
Juhani Ahon museo sijaitsee kaunilla paikalla Mansikkaniemessä, ja alueella on useita hyvin säilyneitä taloja. Vierailu talon sisällä on mahdollista vain kesäaikaan, mutta talot ja läheinen historiapolku ovat myös kiinnostavat talviaikaan. 3/2€.
Koljonvirran Ratsastuskeskus Oy
Stables
Iisalmi, Finland
Jos hevosharrastus kiinnostaa, tämä on kiva paikka ratsastukseen!
Mansikkaniemen Uimaranta
Beach
Iisalmi, Finland
Mansikkaniemen uimaranta on lähellä kaunista Koljonvirtaa ja mansikkaniemen aluetta.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb