Joensuu
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
11 Dec 2020 - 12 Dec 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Joensuu, Pohjois-Karjalan pääkaupunki. Tsaari Nikolai I:sen perustama kaupunki on nykyään eläväinen opiskelijakaupunki, ja onhan Joensuu myös monen menestyneen yhtyeen kotipaikka. Kuulostaako Hassisen Kone tutulta? Joensuu on myös Ilosaarirockin kotikaupunki. Karjalainen leppoisa elämänmeno ilahduttaa, ja torilta löytyy aina juttuseuraa. Varsinkin Kitille tuttu kaupunki, jossa aina kesäisin tulee piipahdettua. Joensuun ihanat puutalot tuovat kaupunkiin tunnelmaa. PS. Jos kaipaat ideoita muihin ihaniin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi
Original Sokos Hotel Kimmel
Hotel
Joensuu, Finland
Itä-Suomen johtava kokous-, juhla-ja tapahtumatalo. Pielisjoen rannalla, kävelymatkan päässä keskustasta. Rautatieaseman läheisyydessä. Jouluna 2021 uudistuva hotelli tarjoaa nykykarjalaista luksusta. Yhden hengen huoneita sekä perheille sopivia. €€€
Original Sokos Hotel Vaakuna
Hotel
Joensuu, Finland
Kaupungin sydämessä, kaikkien palveluiden äärellä. Pohjoiskarjalaisella sydämellä ja vieraanvaraisuudella palvelua. Hotellin Rosso-ravintola erikoistunut italialaisiin ruokiin. Osassa huoneita lisävuodemahdollisuus. Helppoa lomaa hakeville. €€€
Lietsu boutique hotel
Joensuu, Finland
Yksilöllisesti sisustetut ja laadukkaasti varustellut huoneistot. Jokainen huoneisto kertoo oman tarinansa paikallisuudesta ja huoneiden nimet tulevat karjalan kielen eri vivahteista. Osan huoneistoista voi yhdistää perheille. Kodinomainen. €€€
Saimatar
Hostel
Joensuu, Finland
Majoitus-ravintolalaiva keskustassa. Laiva on 120-vuotisen historiansa aikana toiminut niin risteily- kuin rahtialuksena sekä majoitus- ja ravintolalaivana. Kunnostettu ikää kunnioittaen käsityönä. Pariskunnille. €€
CJOE008, Lomarengas
6+1 hlö, 3 mh. Joensuusta 40 km koilliseen järven rannalla. Matala hiekkaranta, oma vene. Puusauna, varaava takka. Katso lisää tietoja ja kuvia: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Wanha Aitta
Restaurant
Joensuu, Finland
Joensuun parhaat pizzat! Viihtyisä ympäristö idyllisessä puutalossa Taitokorttelissa.
Ravintola Kreeta
Joensuu, Finland
Kreikkalaisen ruoan ystäville. Lohduttaa Kreikka-ikävästä kärsiviä. Maukkaat annokset, hyvä palvelu.
Local Bistro
Scandinavian Restaurant
Joensuu, Finland
Tyylikäs, mutta rento ja lämminhenkinen paikka. Karjalaista ruokaa modernilla twistillä. Tuoreet raaka-aineet. Ravintola on rankattu Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon.
Gastropub Vispiläkauppa
Gastropub
Joensuu, Finland
Oluen ystävän paikka! Tarjolla myös paikallisia Honkavuoren oluita.
Pohjoisen Rantapuiston Leikkipaikka
Playground
Finland
Joen varrella on lapsille muutamia kivoja leikkipaikkoja.
Koli National Park (Kolin kansallispuisto)
National Park
Lieksa, Finland
Joensuusta n 60 km pohjoiseen sijaitsee Kolin kansallispuisto. Ehdoton käyntikohde Itä-Suomessa liikkujalle! Uskomattomat maisemat Pieliselle!
Sarustiikka
Furniture / Home Store
Joensuu, Finland
Sisustajan paratiisi!
Kuitukeijun Lankapuoti
Arts & Crafts Store
Joensuu, Finland
Käsityöläisen ehdoton käyntikohde! Taitokorttelissa.
Taitokortteli
Arts & Crafts Store
Joensuu, Finland
Keskustassa toimiva ihana käsityö- ja kulttuurikortteli. Ihania putiikkeja ja kahviloita.
Joensuun tori
Market
Joensuu, Finland
Marttojen tuoreet munkit ja kahvi, muikut, kaikkia herkkuja torilla tarjolla! Juttuseuraa löytyy aina. Joensuun sydän.
Botania
Garden
Joensuu, Finland
Maailman pohjoisin trooppinen perhostalo. Sisäpuutarhassa kolme osaa - troopiikki, subtropiikki ja aavikko, kasveja näiltä alueilta.15€/7€ (4-12v.)
Joensuun Taidemuseo Onni
Art Museum
Joensuu, Finland
Rakennus itsessään on näkemisen arvoinen uusrenessanssityylisuuntaa edustava. Kulttuurinnälkäiselle tarjolla pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä nykytaiteesta klassikoihin. Kirkkain helmi on Albert Edelfeltin Virginie eli Pariisitar vuodelta 1883.7€/3€
Laulurinne
Park
Joensuu, Finland
Puistoalue, joka parhaiten tunnetaan Ilosaarirockista. Aluetta ympäröi leirintäalue, ravintoloita ja parkkialueita. Järven rannalla ja keskustaan matkaa vain kilometrin verran.
Joensuun Kaupungintalo
City Hall
Joensuu, Finland
Eliel Saarisen suunnittelema komea, kansallisromanttinen kaupungintalo. Herätti joskus pahennusta taloon sijoitetun ravintolan takia.
Pielisjoen Linna
Castle
Joensuu, Finland
Kaupungin vanhin kivirakennus. Alunperin tominut viljasiilona, myöhemmin Puolustusvoimien käytössä. P-Karjalan maakuntaliiton koti. Historian ystävälle oiva paikka.
Mustavaara
Ski Area
Kontiolahti, Finland
Monipuoliset ja perheystävälliset rinteet tarjoavat laskettelumahdollisuudet kaikentasoisille laskijoille. Alle 1,5 h Joensuun keskustasta. Myös hiihtoladut.
Mehtimäki
Neighborhood
Joensuu, Finland
Ainutlaatuinen vapaa-ajan, urheilun ja osaamisen keskittymä. Mm. ravirata, uimahalli, skeittipuisto, koirankoulutuskenttä. Lisäksi Tiedepuisto, ravintoloita, parkkialueita, liikuntakeskus.
Ilosaari
Island
Joensuu, Finland
Pielisjoen tunnetuin saari, Ilosaarirockin alkuperäinen pitopaikka. Ilosaaren sisällä on laguuni, jossa hiekkaranta. Ilmainen.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb