Kokkola-Pietarsaari
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
10 Aug 2021 - 11 Aug 2021
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Länsirannikon kaupungit Kokkola ja Pietarsaari hurmaavat puutaloidyllillään. Kokkolan vanha kaupunki Neristan on yksi Suomen laajimmista ja kauneimmista puutaloalueista, jota asutti aikoinaan käsityöläiset ja merimiehet. Pietarsaari taasen on puutalojen ja vanhan tupakkatehtaan kaupunki. Pietarsaaren Skata, entinen työkäisten korttelisto on Suomen laajin säilynyt puutaloalue, jonne kuljetaan suuren kaariportin läpi. Anna länsirannikon kaupunkien hurmata! PS. Lisää ideoita ihaniin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi
Sokos Hotel Kaarle
Hotel
Kokkola, Finland
Sokos Hotel Kaarlessa saat aitoa, originaalia palvelua. Monipuolinen huonevalikoima. Lapsille hotellissa tarjolla pelejä ja kirjoja, kesällä voi lainata potkulautoja, talvella pulkan. Helppoa lomaa hakeville. €€€
Hotel Epoque
Hotel
Jakobstad, Finland
Tasokasta hotelliasumista yhdistettynä historialliseen arkkitehtuuriin. Hotelli on perustettu vanhaan tullipakkahuoneeseen. Erityisesti luksusta ja herkuttelua hakeville aikuisille. €€€
Wanha Kartano
Kokkola, Finland
Tunnelmallista majoitusta vanhassa kartanon huoneissa Neristanissa. Rakennus on lähes 200 vuotta vanha. Huoneita myös perheille. Historian ystävälle. Sopii myös luksusta hakevalle matkaajalle.itsepalvelu check in, yhteiset suihkutilat ja keittiö. €€
Pietarsaaren Kaupunginhotelli
Hotel
Jakobstad, Finland
Hotelli on perustettu jo 1899, ja eräs Runebergin perhe asui täällä. Hotelli on vanhin Kaupunginhotellin nimeä käyttävä hotelli Suomessa. Viereinen Comfort Guesthouse on osa hotellia. Osassa huoneita lisävuodemahdollisuus. Rentoa lomaa hakeville. €€€
Hästöskata B,Lomarengas
2+4 hlö, 1mh. Ranta, matala hiekkapohja. Takka, sähkösauna, kaasugrilli, soutuvene. Kylpylään 50 km, kauppaan 13 km. Katso lisää kuvia ja tietoja:Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Tankar Inn
Hostel
Finland
Tankar inn ja majakkasaaren toinen majapaikka Vierasmaja tarjoavat paon arjesta majakkasaaren ihanaan tunnelmaan.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Cafe Kahvipuu
Café
Kokkola, Finland
Tunnelmallinen kahvila keskustassa. Tunnettu maukkaista herkuistaan; tarjolla makeaa ja suolaista.
Skorpan
Café
Jakobstad, Finland
Pieni korttelileipomo sijaitsee Skatan alueella. Nautiskele tuoreesta kanelipullasta kahvin kera! Auki ympäri vuoden.
Vohvelikahvila
Café
Kokkola, Finland
Vohvelikahvila toimii kesäisin museokorttelissa Neristanin reunalla.
Roja
Spanish Restaurant
Kokkola, Finland
Suussa sulavaa espanjatyylistä ruokaa, mainio tunnelma ja erinomainen palvelu. Tänne palaan!
Rock'n Roll Diner
American Restaurant
Kokkola, Finland
Hyvää palvelua ja hyvää ruokaa. Erinomaiset dippikastikkeet. Raaka-aineet lähituottajilta, itsetehtyä mahdollisimman pitkälle.
Pavis
Scandinavian Restaurant
Jakobstad, Finland
Hyvä tunnelma, merenrantanäkymät ja hyvää ruokaa.
Nera
Restaurant
Kokkola, Finland
Sekoitus pohjoismaista rentoa bistroa ja kansainvälistä Steakhouse-meininkiä. Rento palvelu, erinomaiset lihat ja laadukkaat juomat.
Kesäravintola Mustakari
Seafood Restaurant
Kokkola, Finland
A la carte-menu. Mustakarin sauna on kaupungin parhaalla paikalla. Kokkolan upeimmat näkymät!
After Eight
Scandinavian Restaurant
Jakobstad, Finland
Malmin talon vieressä sijaitseva houkutteleva kahvila vanhassa puutalossa. Sisäpihalla bändien keikkoja.
Kahvila Saha
Café
Kokkola, Finland
Persoonallinen ja erittäin suosittu kahvila Kokkolan satama-alueella.
cafe bryggan
Ihana kahvio kauniilla paikalla lahden poukamassa.
Fäboda Kaffestuga
Café
Finland
Ihanalla paikalla sijaitseva kahvio niemen kärjessä. Huikeat näkymät terassilta, ystävällinen henkilökunta. Pääosin kahvilaruikaa ja muutama grilliannos.
Neristan
Historic Site
Kokkola, Finland
Vanha kaupunki Neristan on yksi Suomen laajimmista ja parhaiten säilyneistä puukaupungeista. Vanhimmat talot 1690-luvulta. Alueella asui lähinnä käsityöläisiä ja merimiehiä. Ikkunoissa saatat nähdä vielä juorupeilejä, joilla tarkkailtiin katua.
Tankar
Lighthouse
Kokkola, Finland
Majakkasaari on suosittu vierailukohde etenkin kesällä. Kesäaikaan toimii kahvila, jossa herkullista lohikeittoa. Saareen pääsee omalla veneellä tai matkustaja-aluksella. Majakkaan pääsee kesäisin majakkapäivinä. 5€/0€, alle 16v.
Nanoq
History Museum
Jakobstad, Finland
Suomen ensimmäinen arktinen museo. Päärakennuksen esikuvana on pohjoisgrönlantilainen turvemaja. Museossa esitellään arktisten alueiden kulttuureja. 10€/5€, alle 7v ilmainen. Opastus maksaa erikseen.
Ohtakari
Harbor / Marina
Kokkola, Finland
Ohtakarin saari ja kalastajakylä. Saaressa näkötorni, uimaranta, luontopolku, majoitustiloja, grillikatos sekä vierasvenesatama.
Skata
Neighborhood
Jakobstad, Finland
Pietarsaaren vanha puukaupunginosa ja yksi Suomen suurimmista yhtenäisistä puutalokaupunginosista. Todella viehättävä alue!
Vattaja
Beach
Kokkola, Finland
Vattajan dyyniranta on luonnonvarainen hiekkaranta, laajin Pohjanlahden yhtenäinen lentohiekka-alue. Osa rannasta puolususvoimien käytössä, joten pysy merkityillä reiteillä.
Harrbådan vanha majakka
Lighthouse
Kokkola, Finland
Harrbådan kummittelevalle majakalle pääsee joko luontopolkua pitkin tai autolla perille asti. Alue soveltuu osin myös lastenrattailla kulkemiseen. Alueen monipuolinen luonto hurmaa! Aita suojaa majakkaa. Kuva:wikimedia, Jukka Kolppanen, CC-BY-SA3.0.
K.H.Renlundin Museo
Art Museum
Kokkola, Finland
Yksi museon rakennuksista on Pedagogio, Suomen vanhin ei-kirkollinen puurakennus joka sijaitsee kaupunkimiljöössä. Rakennettu 1969 kouluksi, nykyään kouluhistoriasta kertova näyttely. Ilmainen. Kuva: wikimedia, Jukka Kolppanen, CC-BY-SA3.0.
Laajalahti
Other Great Outdoors
Kokkola, Finland
Helppokulkuinen rengasreitti upeassa rantakaislikossa ja kangasmetsikössä. Myös frisbeegolfrata ja uimaranta. Alue on ympärivuotisessa käytössä.
Nuorisokeskus Villa Elba
Kokkola, Finland
Nuorisokeskus Villa Elba sijaitsee n 4 km päässä keskustasta. Tarjoaa mielenkiintoista ohjelmaa, hyvää ruokaa ja majoitusta Vanhassa Villassa, merimiesaitoissa ja moderneissa mökeissä merellisessa ympäristössä. Tarkasta ohjelmien hinnat.
Mustakari
Harbor / Marina
Kokkola, Finland
Saari on yhdistetty pikku sillalla mantereeseen. Saaressa vanha kaunis klubirakennus
Fäboda
Neighborhood
Jakobstad, Finland
N 8 km keskustasta oleva huikea ranta- ja retkeilyalue. Retkeilyreittejä, kaksi upeaa hiekkarantaa, kesäkahvila, dyynejä, rantakallioita, karavaanialue sekä arktinen museo Nanoq.
Runebergin Puisto
Park
Jakobstad, Finland
Runeberg syntyi Pietarsaaressa 5.2.1804. Kaupungissa myös Runebergin tupa, joka auki kesäaikaan ja sinne ilmainen sisäänpääsy.
Tobaksmagasinet
Historic Site
Jakobstad, Finland
Jugendhenkinen tupakkatehdas jakaa kaupungin kahtia. Tupakkatehtaan kaariportin läpi kuljetaan Skataan. Rakennuksessa nykyään Tupakkamuseo. 4€/0€.
Kittholmens simstrand
Beach
Jakobstad, Finland
Uimaranta syvenee asteittain. Kittholman alue on vanhaa sataman aluetta, ja täällä voit tutustua myös alueen historiaan.
Meripuisto
Park
Kokkola, Finland
Puisto ja ranta-alue Kokkolan keskustan ulkopuolella. Pieni skeittipaikka, minigolf, satama, leirintäalue.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb