Kouvola
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
03 Jan 2021 - 04 Jan 2021
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Kouvolan keskusta ei ehkä hurmaa arkkitehtuurillaan, mutta yllättää kyllä positiivisesti tarjonnalla matkailijoille! Kouvola on herkuttelijalle oiva paikka, sillä kaupungin ravintolat ja kahvilat houkuttelevat käymään. Kymenlaaksosta löytyy myös upeita luonto- ja kulttuurikohteita, kuten Suomen salatuin kansallispuisto, Valkmusa sekä UNESCOn maailmanperintökohde Verla. PS. Lisää vinkkejä ihaniin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi
Original Sokos Hotel Vaakuna
Hotel
Kouvola, Finland
Hotellin teemat kunnioittavat Pohjoista-Kymeenlaaksoa. Vaivatonta staycationia ja hyvää unta arvostaville aikuisille. €€€
Scandic Kouvola
Hotel
Kouvola, Finland
Hyvä perushotelli perheille. €€€
Hotel Radalla
Kausala, Finland
Urajärven rannalla sijaitseva hotelli panostaa paikallisuuteen ja alueen luontoon. Mutkatonta majoitusta kahdelle hengelle, osaan huoneista saa lisävuoteen. Myös lemmikkihuoneita. Luontoa arvostavalle. €€
Villa Pihlaja, Lomarengas
Kouvola, Finland
4+1 hlö, 2 mh. Matala, kova mutapohjaranta. Oma vene. Rantasauna, ilmalämpöpumppu, varaava takka. Katso lisää kuvia ja tietoja: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Restaurante Olé
Spanish Restaurant
Kouvola, Finland
Kouvolassa pitkät perinteet ja maukkaat pihvit.
Bistro Goutu
Bistro
Kouvola, Finland
Tunnelmallisen vanhan kirjapainotalon päädyssä sijaitseva Goutu käyttää lähialueen tuottajien raaka-aineita. Kaikki kohdallaan ihanassa paikassa!
Kymin huvila
Scandinavian Restaurant
Finland
Kuusankosken vanhin rakennus tarjoaa maukasta lounasta tai a la carte-listan herkkuja. Tarjolla myös majoitusta.
Gastropub Betony
Gastropub
Kouvola, Finland
Maittavaa pubiruokaa laadukkaista raaka-aineista sekä pienpanimo-ja erikoisoluita.
Sisustus-Kahvila Kaarnasydän
Kahvila, sisustus-ja lahjatavaramyymälä sekä upeat maisemat joelle ja koskelle. Kosken rannassa voit tutustua harvinaiseen vaakasuoraan hiidenkirnuun.
Mimosan Aito
Vegetarian / Vegan Restaurant
Kouvola, Finland
Ihana lounaspaikka Kouvolan keskustassa. Annoksissa suositaan sesongin raaka-aineita, kasviksia ja vihanneksia.
Kahviputiikki Papulaari
Café
Kouvola, Finland
Ihana kahvila ja teehuone kaikille kahvin ja teen ystäville. Tarjolla pienpaahtimoiden kahveja, joiden valmistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Toimii myös kahvi-ja herkkupuotina. Arkipäivisin lounas 11-18.
Novitan tehtaanmyymälä
Knitting Store
Kouvola, Finland
Korian ABC-asemalla sijaitsee ehdoton paikka käsityön ystävälle, Novitan tehtaanmyymälä.
Pentik Tehtaanmyymälä
Furniture / Home Store
Kouvola, Finland
Kymen Paviljongin yhteydessä sijaitseva Pentikin tehtaanmyymälä on oiva ostospaikka! Samassa talossa myös kahvila, jolla takapihalla kotieläimiä ja hyvät näkymät Kymijoelle.
Tykkimäki
Theme Park
Kouvola, Finland
Lapsiperheen ehdoton kohde Kouvolassa!
Arboretum Mustila
Botanical Garden
Kouvola, Finland
Suomen vanhin ja suurin arboretum eli puulajipuisto. Tunnetaan erityisesti eksoottisista havupuumetsiköistään sekä kesäkuussa kukkivista alppiruusuista ja atsaleoista. Avoinna koko vuoden. 8€/5€, alle 12v ilmainen. Kuva:wikimedia, Kymi, CC-BY-SA3.0
Verla
Historic Site
Verla, Finland
Verlan tehdasmuseo on UNESCOn maailmanperintökohde, joka kertoo mielenkintoisesta kehitysvaiheesta Suomen historiassa. Omatoimisesti voi tutustua alueeseen. Alueen näyttelyihin vapaa pääsy, museo maksullinen.
Taideruukki
Arts & Crafts Store
Finland
Matka nykyisen Kouvolan ja Pohjois-Kymenlaakson teollistumisen historian syntysijoille kosken partaalle. Ilmaisia taidenäyttelyitä ja ihania käsityöputiikkeja.
Repoveden kansallispuisto
National Park
Kouvola, Finland
N 50 km Kouvolasta oleva kansallispuisto tarjoaa eripituisia patikointireittejä 3,5 km-26 km Kaakkurinkierrokseen ja upeita maisemia!
Taidekeskus Antares
Art Gallery
Sippola, Finland
Taidekeskus tarjoaa taiteilijoille näyttelytiloja sekä mahdollisuuden asua, varastoida ja työskennellä. Näyttelyitä, performansseja, seminaareja ja elokuvaesityksiä. Myös kahvio ja taidekauppa. Avoinna näyttelykaudella kesäisin ti-su klo 12-18.
Mielakan Rinnekeskus
Ski Area
Kouvola, Finland
Rinnekeskus Kouvolan sydämessä jossa korkeuseroa 71m ja pisin rinne 350m. Lastenmaa sekä Snowpark. Kesällä rinteessä Bikepark. Kuva:wikimedia, Miika Rantala, CC-BY-SA2.0
Ankkapurha
Neighborhood
Finland
Ankkapurhan sydän on Anjalankartano. Koskialueelta löydät käyntikohteita Kymijoen molemmilla rannoilla. Puistossa toimintaa perheille, liikkujille, kulttuurinnälkäisille sekä rentoa kesätunnelmaa etsiville!
Valkmusa National Park (Valkmusan kansallispuisto)
National Park
Pyhtää, Finland
Kymenlaakson salattu aarre. Sopii päiväretkikohteeksi kaiken ikäisille vuoden ympäri.
Elvingin torni
Scenic Lookout
Kouvola, Finland
Voikkaan tehtaan perustajan rakennuttama torni, joka rakennettiin alunperin palovartiointia ja luvattoman kalastuksen/metsästyksen valvontaa varten. Sotien aikana tehokkaassa käytössä. Avoinna kesäkuu-syyskuun loppuun saakka 11-18.
Käyrälammen Uimaranta
Beach
Kouvola, Finland
Kouvolan ykkösuimaranta. Kuva:wikimedia, roxanen, CC-BY-SA3.0
Museokortteli
Historic Site
Finland
Hurmaava puutalokortteli 1900-luvun alkupuolelta. Asunnoissa aikoinaan asunut rautatieläisiä perheineen. Nykyään käsityöläisten puoteja, museo sekä taiteilijoiden pajoja.
Pienoisrautatiemuseo
Science Museum
Kouvola, Finland
Pienoisrautateiden historiaa. Esillä erilaisia junien ja junaratojen pienoismalleja. Suuri vetonaula iso puujuna, jonka mittasuhde 11:25. 7€/4€ (lapset 2-16v)
Valkealan puotimuseo
History Museum
Finland
Eri aikakausien kauppatoimintaa. Museo rakennettu alkuperäiseen Pokin kauppataloon. 7€/aikuinen, alle 18v ilmainen.
Niivermäen pururata
Trail
Finland
Niivermäen luonnonsuojelualue on ainutkertainen kohde keskellä taajamaa. Aluellaa 2,1 km pituinen polku, jonka varrella opastauluja. Luontotorni sekä penkkiryhmiä.
Ketunlenkki
Trail
Finland
Ketunlenkki on Repoveden kansallispuiston ehdottomasti suosituin päiväretkikohde. Soveltuu kaikenikäisille ja -tasoisille kulkijoille, 3,5 km pitkä. Vaativuudeltaan helppo, sulanmaan aikana kuljettavissa.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb