Luosto
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
05 Oct 2020 - 07 Oct 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Mm. Kiti on käynyt Luostolla ihailemassa upeita maisemia. Luosto on ulkoilmaihmisen ehdoton suosikki! Talvella talvilajit ja kesäisin ja syksyisin voit vaeltaa Pyhä-Luoston kansallispuistossa. Ukko-Luostolle kiipeäminen tuo haastetta, mutta maisemat palkitsevat! Matkalla huipulle voit kohdata poroja. Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemat hurmaavat, kesäkaudella on mahdollista kokea Suomen suurin kuru, Isokuru. Jos haasteita kaipaa, kannattaa kansallispuistossa kiivetä Noitatunturille. Lampivaaran ametistikaivoksella saat kaivaa itsellesi ikioman ametistin. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Luoston karpalo, Lomarengas
Luosto, Finland
2+3 hlöä, 1 mh. Tunturihuvila Orresokan rinteellä lähellä Luoston matkailukeskuksen palveluja. Kansallispuistoon 6 km. Sauna, takka, lemmikit lisämaksusta sallittu. Katso lisää kuvia ja tietoja: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Ukkohermanni, Lomarengas
Luosto, Finland
2+6 hlöä, 1 mh. Kelohonkapirtti metsän keskellä, rauhaisa paikka. Takka. Pyhä-Luoston kansallispuistoon 500 m. Luoston päärinteet 9km. Katso lisää tietoja ja kuvia: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Lapland Hotel Luostotunturi
Hotel
Sodankylä, Finland
Luostohotelli Ametistikylpylä sijoittuu Luoston kelokylään. Majoitusvaihtoehtoina huone, huoneisto tai kelomökki. Sopii aktiivisille ja hemmottelua kaipaaville pareille €€€
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Huttu Hippu
Fast Food Restaurant
Pyhätunturi, Finland
Pienehkö, yksityinen ravintola perherinteen kyljessä. Paikallisuus, Lapin antimet sekä pieteetillä tehty ruoka. Keskeisin raaka-aine on poro. Huttuhipun POW-menu (Protect our winters) tarjoaa ekologisia kasvisvaihtoehtoja.
Ravintola Vaisko
Modern European Restaurant
Finland
Vaisko on yksi Luoston helmistä! Tasokas ja tunnelmallinen ravintola aivan Luoston keskustassa. Lappilainen keittiö yhdistettynä taidokkaasti kansainvälisiin makuihin. Ravintolan ylpeys on käsintehty ruoka paikallisista raaka-aineista.
Naava visitor&info centre of Pyhä
Other Great Outdoors
Pyhätunturi, Finland
Luontokeskus Naavassa on upea luontonäyttely Pyhä-Luoston kansallispuiston luonnosta, geologiasta ja kulttuurihistoriasta. Naavasta saat parhaat retkineuvot kansallispuistoon. Ilmainen sisäänpääsy.
Pyhätunturi
Mountain
Pyhätunturi, Finland
Feel the Peak-elämys! PyhäExpress vie laskettelijoiden lisäksi kävelijät ylös huipulle. Jos päätät kävellä, näet matkalla mm tykkypuut, porot ja Tajukankaan jääkiipeilyseinän matkan varrella. Kävelyreitti huipulta alas on n 3 km. Hissimaksu.
Ametistikaivos
Factory
Pelkosenniemi, Finland
Kestävin periaattein toimiva Ametistikaivos on Lampivaaran huipulla, keskellä Pyhä-Luoston kansallispuistoa. Mukaan saat kaivaa oman onnen ametistin. Kesällä kaivokselle pääsee lyhyintä reittiä vaeltaen Ukko-Luoston p-alueelta, 2,5 km. Maksullinen.
Pyhä-Luosto National Park (Pyhä-Luosto Kansallispuisto)
National Park
Finland
Pyhä-Luoston kansallispuisto sijaitsee tunturikeskusten vierellä, yhdistäen ne toisiinsa pitkin kuruja ja keroja. Kesällä ja syksyllä voit kulkea Isokurua, talvella ei pääsyä. Nauti mahtavista tunturimaisemista!
Ukko-Luoston sääasema
Other Great Outdoors
Finland
Ukko-Luoston huipulle johtava parin kilometrin pituinen reitti on kiipeämisen arvoinen! 580 porrasta johdattavat ylös, josta voit nähdä Luoston maamerkin, valkoisen sääaseman ja näköalatasanteen, josta mäkymä kohti Siurunapaa.
JaaKKola Reindeer Farm
Farm
Aska, Finland
10 min ajomatkan päässä Luostolta sijaitsee Jaakkolan 70 v sitten rakennettu porotila. Tilalla sinut vastaanottaa suloiset poronvasat sekä sympaattinen isäntäväki. Kokemuksen kruunaa ruokailu kotaravintolassa joiulla. Retkille ennakkovaraus.
Kitinen
River
Finland
Kitinen on Kemijoen 235 km pitkä sivujoki Kittilän, Sodankylän ja Pelkosenniemen kuntien alueella. Kokeile aluetta revontulien bongaukseen, revontulikausi alkaa elokuun lopun tienoilla jatkuen aina huhtikuun alkuun asti.
Pyhäjärvi
Lake
Pelkosenniemi, Finland
Kirkasvetinen Pyhäjärvi sijaitsee keskellä Pyhä-Luoston matkailualuetta. 3,5 km pitkä lähdejärvi on leveimmilläänkin alle 1 km ja syvimmillään n 20 m. Tunnettu kalaisana muikkuvetenä. Kokeile melontaa, mm. Kairankutsu- perheyritys järjestää retkiä.
Arctic snow games husky farm
Farm
Finland
Eripituisia koiravaljakkoseikkailuja huskien ja oppaiden kanssa.
Kopara Reindeer Experience
Other Great Outdoors
Finland
Erimittaisia poro-ohjelmia poropolusta pidempiin porosafareihin.
Kairosmaja
Rest Area
Finland
Mahdollisuus avantouintiin rantasaunan avannolla. Avoinna joulusesonkina ja helmikuusta lähtien koko kevään. Sauna 9€/hlö. Ryhmävaraukset etukäteen.
Luosto
Ski Area
Finland
Hoidettuja latuja on n 150 km, valaistuja 40 km. Suosittu latureitti on Ukko-Luoston ympäryslatu 18 km. Matkalla on pari kahvilaa. Reitillä muutama jyrkähkö alamäki, ei suositella vasta-alkajille. Ladut ilmaisia.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb