Oulu-Rovaniemi-Posio-Syöte ruokamatka
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
23 Aug 2020 - 23 Aug 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Pohjoisen seutu yllättää loistavilla ravintoloillaan. Tällä kiertomatkalla tutustut Rovaniemen, Oulun, Posion ja Iso-Syötteen alueen parhaisiin ravintoloihin ja nautit samalla upeista maisemista ja tunnelmallisista majoituksista.
Lapland Hotel Sky Ounasvaara
Hotel
Rovaniemi, Finland
Sky Ounasvaaran etuovelta avautuu pohjoinen maailma, rinteet ja ladut sekä pyöräilymaastot. Hotellin huoneissa on käytetty Lapin laadukkaimpia materiaaleja. Hotellissa luonto tulee lähelle. Hemmottelua ja luontoa hakeville aikuisille. €€€
Arctic Light Hotel
Hotel
Rovaniemi, Finland
Boutique-hotelli, yksi Suomen parhaita hotelleja. Hyvä sijainti ja erinomainen palvelu. Erityisesti herkuttelijoille ja rentoutumista hakeville. €€€
Lapin Satu
Boarding House
Posio, Finland
Viihtyisä ja idyllinen hotelli Posiossa, lähellä Riisitunturin kansallispuistoa. Ruoka on maittavaa kotiruokaa. Erityisesti luontoa hakeville aikuisille. €€
Lapland Hotels
Hotel
Oulu, Finland
Täällä voit nauttia Lapin elämyksellisyydestä keskellä kaupunkia. Oulun keskustassa sijaitseva hotellin desing on saanut vaikutteita luonnosta ja Lapin tarinoista. Erityisesti hemmottelua hakeville aikuisille. €€€
Pikisaari Guesthouse
Bed & Breakfast
Oulu, Finland
Idyllinen ja persoonallinen Pikisaari Guesthouse sijaitsee taiteilijoiden ja käsityöläisten asuttamalla Pikisaarella, aivan Oulun keskustan edustalla. Sisustettu persoonallisesti vanhaa ja uutta yhdistellen. Sopii tunnelmaa hakeville matkailijoille€€
Hotelli Iso-Syöte
Ski Chalet
Pudasjärvi, Finland
Uljas hotelli tunturin laella Suomen lumisimmalla alueella kansallispuiston kupeessa. Majoitusvaihtoehdot: desing-huoneet, ylelliset sviitit tai autenttiset kelomökit. Huoneista huikeat näkymät. Aktiivisuutta ja ylellisyyttä hakeville. €€€
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Gustav Kitchen & Bar
Restaurant
Rovaniemi, Finland
Fiksun lyhyt lista koostuu myös jaettavaksi sopivista annoksista. Kokeile oliiviöljykakkua, suolakaramellikastiketta ja ruskeavoijäätelöä.
Sky Ounasvaara
Scandinavian Restaurant
Rovaniemi, Finland
Tarjolla upeita pohjoisen makuja upeilla näköaloilla. Talvella tykkylumipuut tuovat ruokailuun sadunomaista maisemaa, kesällä Lapin vehreys hurmaa ruokailijan.
Tapio
Scandinavian Restaurant
Posio, Finland
Ravintola tarjoaa rentoa ruokaa, alkuviineja sekä suomalaisia oluita. Ravintola käyttää paikallisia, villejä raaka-aineita kunnioittaen perinteisiä suomalaisen kulttuurin arvoja.
Ostroferia
Modern European Restaurant
Oulu, Finland
Pienessä ravintolassa vain muutama pöytä baaritiskin lisäksi eli pöytävaraus ehdoton! Rennolla twistillä toteutettuja pieniä annoksia.
Ravintola Hugo
French Restaurant
Oulu, Finland
Hugo on sekoitus perinteisiä valmistustapoja, kokeilunhalua ja raaka-ainehtöistä ajattelua. Kuva: Flickr, Hugo, CC BY-SA 2.0
Ravintola Nallikari
Scandinavian Restaurant
Oulu, Finland
Erinomainen ravintola erinomaisilla maisemilla! Nallikarin kaksi tyyliä ovat hienompi ”Meri” upealla näköalalla ja rennompi ”Bistro”. Bistrossa lauantaisin kondiittorimestarin kakku-herkkubuffet.
Roka Kitchen & Wine Bar
Restaurant
Rovaniemi, Finland
Erinomaista street foodia. Ravintolalla rento pohjoissuomalainen ote, jossa lisämaustetta eurooppalaisista keittiöistä.
Ravintola Hilltop
Hotelli Iso-Syötteen ylimpään kerrokseen avattu, uusi pohjoisen puhtaita makuja ja näköaloja tarjoileva ravintola. Sydämenä toimii suuri avokeittiö ja hehkuva hiiligrilli.
Santa Claus Village (Joulupukin Pajakylä)
General Entertainment
Rovaniemi, Finland
Ympäri vuoden auki oleva Santa Claus Village Rovaniemellä on ehdoton kohde niin lapsille kuin aikuisillekin! Ylitä Napapiiri ja lähetä kirje Joulupukin viralliselta postitoimistolta. Alueelle pääsy ilmainen.
Pikisaari
Neighborhood
Oulu, Finland
Pikisaaren puukaupunginosassa voi ihastella saaren alkuperäisiä puutaloja. Saaren rantoja kiertää 2 km pituinen kävelypolku, ja täällä myös sijaitsee Nallikarin uimaranta. Lähiruoan ystävälle on ravintola Sokeri-Jussin Kievari. Ilmainen.
Toripolliisi
Outdoor Sculpture
Oulu, Finland
Oulussa on pakko käydä moikkaamassa Toripolliisia!
Riisitunturi National Park (Riisitunturin kansallispuisto)
National Park
Riisitunturi, Finland
Riisitunturin kansallispuisto on talvihiihtäjän ja valokuvaajan paratiisi tykkylumineen. Hiihdä, lumikenkäile, patikoi, puisto soveltuu hyvin kaikenikäisille, myös vasta-alkajille. Ilmainen.
Syötteen kansallispuisto
National Park
Syöte, Finland
Kansallispuisto on perustettu v 2000 tarkoitukseen suojella vaarakuusikkoja ja niiden luomia upeaa ja arvokasta luontoa. Kansallispuisto yhdistää tunturimaisemaa sekä etelässä viihtyviä lajeja. Hyvä paikka retkeilyyn. Ilmainen.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb