Oulu
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
24 Sep 2020 - 25 Sep 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Oulu, tuo pohjoisen kaupunki. Nauti Nallikarin upeista maisemista, tai herkuttele ravintolassa. Oulu sopii matkakohteeksi ympäri vuoden. Oulun ominaispiirre on rento kaupunkitunnelma, johon matkailijan on helppo heittäytyä mukaan. Kesäisin valoisat yöt hurmaavat, talvella valkoinen lumi peittää koko kaupungin ja paukkupakkaset tuovat oman taikansa. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Original Sokos Hotel Arina
Hotel
Oulu, Finland
Hotelli on paraatipaikalla, lähellä Valkean ostoskeskusta sekä Rotuaarin Palloa. Seitsenkerroksisella hotellilla on 260 huonetta. Hotellin suosittu ravintola Fransmanni tarjoaa makuja Ranskan maaseudulta. Perusmajoitusta hakevalle. €€€
Scandic Oulu Station
Hotel
Oulu, Finland
Rauhallinen hotelli Oulun keskustassa, rautatieaseman lähellä. Hotellin ravintolassa tarjoillaan maukasta ruokaa, jossa paikallisia vaikutteita. Sisäuima-allas ja kaksi saunaa. Pariskuntien suosiossa. Erityisesti rentoutumista hakeville pareille. €€€
Lapland Hotels
Hotel
Oulu, Finland
Lempi ketjuhotellimme Oulussa! Erityisesti rentoutumiseen aikuisille. €€€
Pikisaari Guesthouse
Bed & Breakfast
Oulu, Finland
Idyllinen ja persoonallinen Pikisaari Guesthouse sijaitsee taiteilijoiden ja käsityöläisten asuttamalla Pikisaarella, aivan Oulun keskustan edustalla. Sisustettu persoonallisesti vanhaa ja uutta yhdistellen. Tunnelmaa hakeville matkailijoille. €€
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Ravintola Crecian
Greek Restaurant
Oulu, Finland
Rento ja tunnelmallinen kreikkalainen ravintola. Isot annokset vievät Kreikan tunnelmiin ystävällisen palvelun saattelemina.
Viikinkiravintola Harald
Scandinavian Restaurant
Oulu, Finland
Harald tarjoaa viikinkien ajoista inspiroitunutts skandinaavista ruokaa ja hyvää tunnelmaa ydinkeskustassa. Mene nälkäisenä, annokset voivat olla isoja.
Sarkka
Scandinavian Restaurant
Oulu, Finland
Merihenkinen Sarkka sijaitsee ihan keskustassa. Sarkka sai nimensä v 1942 nimikilpailun tuotoksena ja sarkka tarkoittaa juomapikaria.
Pannukakkutalo
Creperie
Oulu, Finland
Suolaisia ja makeita, herkullisia pannukakkuja. Alusta loppuun saakka otse tehtyjä. Vain taivas on makurajana!
Ravintola Uleåborg 1881
Scandinavian Restaurant
Oulu, Finland
Maukasta ruokaa tarjoileva Uleåborg saa asiakkaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Uleåborgia voisi kutsua Suomen pohjoisen puoliskon parhaaksi ravintolaksi. Todella maistuvaa fine diningia sopivan rennolla otteella. Maista paikan kehuttua poronlihaa
M6 Dining
Restaurant
Oulu, Finland
Hyvää rentoa ja edullista ruokaa. Oiva paikka lounaalle esim. burgerin äärellä.
Kauppatorin Kahvilamakasiini
Bar
Oulu, Finland
Idyllinen kahvila on aivan keskustassa. Makasiini on ennen toiminut mm. vilja-aittana, sokeri- ja kahvivarastona sekä kirjapainon paperivarastona.
Ravintola Hugo
French Restaurant
Oulu, Finland
Erinomainen fine dining ravintola. Herkuttelijalle tarjolla myös hyviä viinejä usean ruokalajin illallisen kyytipojaksi. Kuva: Flickr, hugovk, CC BY-SA 2.0
Ostroferia
Modern European Restaurant
Oulu, Finland
Erinomaista skandinaavista ruokaa. Hyödyntää paljon paikallisia kauden aineksia ja palvelu osaavaa. Tänne tullaan useaksi tunniksi nauttimaan pitkä (ja ei halpa) menu.
Ravintola Nallikari
Scandinavian Restaurant
Oulu, Finland
Erinomainen ravintola erinomaisella maisemilla! Nallikarin kaksi tyyliä ovat hienompi ”Meri” upealla merinäköalalla ja rennompi ”Bistro”. Bistrossa lauantaisin kondiittorimestarin kakku-herkkubuffet!
Ouluntullin Uimapaikka
Beach
Kempele, Finland
Todella hieno uimapaikka, vanha louhos. Vesi louhosmontussa on pohjasta tihkuvaa kirkasta pohjavettä, joka pitää veden viileänä myös hellepäivinä. Veden syvyys parhaimmillaan yli 8 m. Kuva:wikimedia, Ville Siliämaa, CC-BY-SA 3.0.
Pilpasuon luontopolku
Trail
Oulu, Finland
Suojelualue, 2 luontopolkua ja laavu. Laaja alue jossa hienot pitkospuut. Luontopolkujen varrella on leikkimielisiä ja luontoaiheisia tehtävärasteja. Lyhyempi polku on 1 km, pidempi 7 km. Ilmainen. Kuva: Flickr, Jyrki Leskelä, CC-BY-SA 2.0.
Toripolliisi
Outdoor Sculpture
Oulu, Finland
Pronssinen patsas kauppatorilla. Nimensä on saanut torilla vuosina 1934-1979 toimineista kolmesta toripoliisista, jotka valvoivat alueen järjestystä.
Oulun tori
Plaza
Oulu, Finland
Torin laidalla kohoaa uusgoottilaista tyyliä edustava kauppahalli. Ollut paikallaan jo vuodesta 1901 lähtien. Rakentaminen aloitettu v 1889 silloisten tiukentuvien elintarvikkeiden hygieniamääräysten vuoksi. Remontti valmistunut elokuussa 2020.
Luonnokas sauna
Oulu, Finland
Ihanat löylyt ja saunaelämyksiä yksin tai porukalla. Esim. Turvehaude, yrttisauna tai suklaasauna. Todellista rentoutumista ja pakoa arjen kiireistä. Tarkista saunaelämysten hinta.
Pikisaari
Neighborhood
Oulu, Finland
Pikisaaren suojellussa kaupunginosassa on mukava kävellä ja pyöräillä jokirantaa pitkin. Ihaile puutaloja tai poikkea matkalla Nallikarille.
Hupisaarten kaupunginpuisto
Park
Oulu, Finland
Useista saarista ja puistoista koostuva ihana puistoalue. Kiikkusaaressa sijaitsee lapsiperheiden suosima Hupisaarten keskusleikkipuisto, grillauspaikka ja kesäkahvila. Ilmainen. Kuva: Wikimedia, Nemobis, CC-BY-SA 3.0.
Ainolan puisto
Park
Oulu, Finland
Kaunis puisto keskustassa, kuin satumetsä. Puroja ja hienoja puita. Puistossa on Pohjois-Pohjanmaan museo. Ainolassa kasvaa myös Oulun suurin laakeripoppeli. Ilmainen, museoon sisäänpääsymaksu 6/4€.
Nallikarin uimaranta
Beach
Oulu, Finland
Pohjolan Rivieraksi kutsuttu pitkä ja upea hiekkaranta. Ehdottomasti Oulun suosituin ranta. Rannalta löytyy myös pieni majakka, johon voi kiivetä ihastelemaan maisemia.Ilmainen
Koitelinkoski
River
Oulu, Finland
N 25 km päässä Oulusta on paikka, jossa luonto upeimmillaan. Jylhät kalliomaisemat, kuohuva koski, mikö sen parempi paikka retkeilyyn. Tulentekopaikkoja, kesäkuukausina jäätelökioski ja tunnelmallinen kesäkahvila. Maisema on vaikuttava!
Jokikylä
Neighborhood
Finland
Torirannassa on kauniita vanhoja aittoja, joista löytyy hurmaavia kahviloita, ravintoloita ja pikkupuoteja. Alueen terassit ovat suosittuja kesäiltojen viettopaikkoja. Kuva: Wikimedia, Santeri Viinamäki, CC-BY-SA 4.0.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb