Oulu
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
20 Aug 2021 - 22 Aug 2021
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Oulu, tuo pohjoisen kaupunki. Nauti Nallikarin upeista maisemista, tai herkuttele ravintolassa. Oulu sopii matkakohteeksi ympäri vuoden. Oulun ominaispiirre on rento kaupunkitunnelma, johon matkailijan on helppo heittäytyä mukaan. Kesäisin valoisat yöt hurmaavat, talvella valkoinen lumi peittää koko kaupungin ja paukkupakkaset tuovat oman taikansa. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Scandic Oulu Station
Hotel
Oulu, Finland
Rauhallinen hotelli Oulun keskustassa, rautatieaseman lähellä. Hotellin ravintolassa tarjoillaan maukasta ruokaa, jossa paikallisia vaikutteita. Sisäuima-allas ja kaksi saunaa. Pariskuntien suosiossa. Erityisesti rentoutumista hakeville pareille. €€€
Original Sokos Hotel Arina
Hotel
Oulu, Finland
Hotelli on paraatipaikalla, lähellä Valkean ostoskeskusta sekä Rotuaarin Palloa. Seitsenkerroksisella hotellilla on 260 huonetta. Hotellin suosittu ravintola Fransmanni tarjoaa makuja Ranskan maaseudulta. Perusmajoitusta hakevalle. €€€
Lapland Hotels
Hotel
Oulu, Finland
Lempi ketjuhotellimme Oulussa! Erityisesti rentoutumiseen aikuisille. €€€
Pikisaari Guesthouse
Bed & Breakfast
Oulu, Finland
Idyllinen ja persoonallinen Pikisaari Guesthouse sijaitsee taiteilijoiden ja käsityöläisten asuttamalla Pikisaarella, aivan Oulun keskustan edustalla. Sisustettu persoonallisesti vanhaa ja uutta yhdistellen. Tunnelmaa hakeville matkailijoille. €€
De Gamlas Hem
Hotel
Oulu, Finland
Todella hyvän hinta-laatusuhteen pieni hotelli tunnelmallisessa 1800-luvun lipun hirsirakennuksessa. Hintaan kuuluu aamiaimem, kello viiden tee ja polkupyörien käyttö. Erinomainen palvelu ja kivat huoneet. Huoneissa suihku/WC seinät lasiset.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Pannukakkutalo
Creperie
Oulu, Finland
Suolaisia ja makeita, herkullisia pannukakkuja. Alusta loppuun saakka otse tehtyjä. Vain taivas on makurajana!
Ravintola Uleåborg 1881
Scandinavian Restaurant
Oulu, Finland
Maukasta ruokaa tarjoileva Uleåborg saa asiakkaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Uleåborgia voisi kutsua Suomen pohjoisen puoliskon parhaaksi ravintolaksi. Todella maistuvaa fine diningia sopivan rennolla otteella. Maista paikan kehuttua poronlihaa
Viikinkiravintola Harald
Scandinavian Restaurant
Oulu, Finland
Harald tarjoaa viikinkien ajoista inspiroitunutts skandinaavista ruokaa ja hyvää tunnelmaa ydinkeskustassa. Mene nälkäisenä, annokset voivat olla isoja.
Kauppatorin Kahvilamakasiini
Bar
Oulu, Finland
Idyllinen kahvila on aivan keskustassa. Makasiini on ennen toiminut mm. vilja-aittana, sokeri- ja kahvivarastona sekä kirjapainon paperivarastona.
Sarkka
Scandinavian Restaurant
Oulu, Finland
Merihenkinen Sarkka sijaitsee ihan keskustassa. Sarkka sai nimensä v 1942 nimikilpailun tuotoksena ja sarkka tarkoittaa juomapikaria.
Ravintola Nallikari
Scandinavian Restaurant
Oulu, Finland
Erinomainen ravintola erinomaisella maisemilla! Nallikarin kaksi tyyliä ovat hienompi ”Meri” upealla merinäköalalla ja rennompi ”Bistro”. Bistrossa lauantaisin kondiittorimestarin kakku-herkkubuffet!
Ostroferia
Modern European Restaurant
Oulu, Finland
Erinomaista skandinaavista ruokaa. Hyödyntää paljon paikallisia kauden aineksia ja palvelu osaavaa. Tänne tullaan useaksi tunniksi nauttimaan pitkä (ja ei halpa) menu.
Ravintola Hugo
French Restaurant
Oulu, Finland
Erinomainen fine dining ravintola. Herkuttelijalle tarjolla myös hyviä viinejä usean ruokalajin illallisen kyytipojaksi. Kuva: Flickr, hugovk, CC BY-SA 2.0
M6 Dining
Restaurant
Oulu, Finland
Hyvää rentoa ja edullista ruokaa. Oiva paikka lounaalle esim. burgerin äärellä.
Ravintola Crecian
Greek Restaurant
Oulu, Finland
Rento ja tunnelmallinen kreikkalainen ravintola. Isot annokset vievät Kreikan tunnelmiin ystävällisen palvelun saattelemina.
Ravintola Sauraha
Tibetan Restaurant
Oulu, Finland
Erinomainen ja suosittu nepalilainen ravintola. Hyvät pääruuat, mutta alkuruuat ne vasta olivatkin herkkua! Ystävällinen palvelu.
Bootti
Restaurant
Oulu, Finland
Kesäisin ihana paikka drinkeille auringonlaskusta nauttien. Pikisaaren johtavan sillan kupeessa.
Oulun tori
Plaza
Oulu, Finland
Torin laidalla kohoaa uusgoottilaista tyyliä edustava kauppahalli. Ollut paikallaan jo vuodesta 1901 lähtien. Rakentaminen aloitettu v 1889 silloisten tiukentuvien elintarvikkeiden hygieniamääräysten vuoksi. Remontti valmistunut elokuussa 2020.
Jokikylä
Neighborhood
Finland
Torirannassa on kauniita vanhoja aittoja, joista löytyy hurmaavia kahviloita, ravintoloita ja pikkupuoteja. Alueen terassit ovat suosittuja kesäiltojen viettopaikkoja.
Nallikarin uimaranta
Beach
Oulu, Finland
Pohjolan Rivieraksi kutsuttu pitkä ja upea hiekkaranta. Ehdottomasti Oulun suosituin ranta. Rannalta löytyy myös pieni majakka, johon voi kiivetä ihastelemaan maisemia.Ilmainen
Hupisaarten kaupunginpuisto
Park
Oulu, Finland
Useista saarista ja puistoista koostuva ihana ja iso puistoalue aivan keskustan tuntumassa. Kiikkusaaressa sijaitsee lapsiperheiden suosima Hupisaarten keskusleikkipuisto, grillauspaikka ja kesäkahvila. Ilmainen.
Toripolliisi
Outdoor Sculpture
Oulu, Finland
Pronssinen patsas kauppatorilla. Nimensä on saanut torilla vuosina 1934-1979 toimineista kolmesta toripoliisista, jotka valvoivat alueen järjestystä.
Ainolan puisto
Park
Oulu, Finland
Kaunis puisto keskustassa, kuin satumetsä. Puroja ja hienoja puita. Puistossa on Pohjois-Pohjanmaan museo. Ainolassa kasvaa myös Oulun suurin laakeripoppeli. Ilmainen, museoon sisäänpääsymaksu 6/4€.
Ouluntullin Uimapaikka
Beach
Kempele, Finland
Todella hieno uimapaikka, vanha louhos. Vesi louhosmontussa on pohjasta tihkuvaa kirkasta pohjavettä, joka pitää veden viileänä myös hellepäivinä. Veden syvyys parhaimmillaan yli 8 m. Kuva:wikimedia, Ville Siliämaa, CC-BY-SA 3.0.
Pilpasuon luontopolku
Trail
Oulu, Finland
Suojelualue, 2 luontopolkua ja laavu. Laaja alue jossa hienot pitkospuut. Luontopolkujen varrella on leikkimielisiä ja luontoaiheisia tehtävärasteja. Lyhyempi polku on 1 km, pidempi 7 km. Ilmainen. Kuva: Flickr, Jyrki Leskelä, CC-BY-SA 2.0.
Koitelinkoski
River
Oulu, Finland
N 25 km päässä Oulusta on paikka, jossa luonto upeimmillaan. Jylhät kalliomaisemat, kuohuva koski, mikö sen parempi paikka retkeilyyn. Tulentekopaikkoja, kesäkuukausina jäätelökioski ja tunnelmallinen kesäkahvila. Maisema on vaikuttava!
Luonnokas sauna
Oulu, Finland
Ihanat löylyt ja saunaelämyksiä yksin tai porukalla. Esim. Turvehaude, yrttisauna tai suklaasauna. Todellista rentoutumista ja pakoa arjen kiireistä. Tarkista saunaelämysten hinta.
Pikisaari
Neighborhood
Oulu, Finland
Pikisaaren suojellussa kaupunginosassa on mukava kävellä ja pyöräillä jokirantaa pitkin. Ihaile puutaloja tai poikkea matkalla Nallikarille.
Marjaniemen majakka
Lighthouse
Hailuoto, Finland
Hailuodon Marjaniemestä löydät kauniin puutaloalueen ja majakan.
Linnasaari
Park
Oulu, Finland
Linnasaari ja sen näkötorni ovat sekä kiva näköalapaikka että kahvio.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb