Saariselkä-Inari
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
20 Aug 2020 - 20 Aug 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Saaariselkä-Inarin alue on erityisen hieno patikoiden, maastopyörillä että hiihtäen tutkittavaksi. Täältä löydät myös huikean Aanaar-ravintolan! Vinkkejä antamassa on mukana ollut Tarun ystävä, joka on kova kulinaristi ja Lapin ensikertalainen. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Suomen Latu Kiilopää
Saariselkä, Finland
Suomen Latu Kiilopää tarjoaa sekä hotellimajoitusta että mökkimajoitusta. Toimii myös retkeilykeskuksena. Kokeile erinomaista savusaunaa! €€. Erityisen hyvä aktiivisille aikuisille.
Holiday Club Saariselkä
Resort
Saariselka, Finland
Lähellä Saariselän hiihto-ja vaellusreittejä. Sopii perheille. Hotellissa spa. Samassa rakennuksessa Angry Birds Activity park. Urho Kekkosen kansallispuistoon vain 20 min ajo. €€€ Kuva:flickr, Person-with-No-Name, CC-BY2.0.
Kakslauttanen Arctic Resort
Resort
Saariselka, Finland
Ainutlaatuinen luonnon ympäröimä majoituspaikka. Tarjolla lasi-igluja ja perinteisiä puisia lomamökkejä sekä maailman suurin savusauna. Urho Kekkosen kansallispuistoon 5 km. Sopii romanttiseen lomaan. €€€€ Kuva:wikimedia, Tarja Mitrovic, CC-BY2.0.
Kiehinen 2, Lomarengas
Inari, Finland
4+4 hlöä, 2 mh. Kelohonkahuvila. Kaunispää-tunturin Etelä-rinteellä. Hiihtohissien ala-asemalle 3,5 km, kansallispuiston rajalle 2 km. Sähkösauna, takka. Katso lisää kuvia ja tietoja:Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Karhu B, Lomarengas
Inari, Finland
6+1 hlöä, 3 mh. Puurakenteinen, 2-kerroksinen paritalohuoneisto. Sähkösauna, takka. Lapsiportit portaissa. Kansallispuiston rajalle 2 km, Saariselän keskustaan kävelytie 1,4 km. Katso lisää kuvia ja tietoja: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Lapland Hotels Riekonlinna
Hotel
Saariselka, Finland
Hotelli Riekonlinna sijoittuu keskelle tunturikylää. Urho Kekkosen kansallispuiston vieressä. Supermarket Kuukkeli vieressä. Majoitusvaihtoehtoina huoneiden lisäksi ovat lomahuoneistot. Yhteistyökumppanina Lapland Safaris. €€€. Sopii aktiivisille.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Anne’s Garden Grill & Cafe
Burger Joint
Saariselka, Finland
Pizzat, burgerit ja monipuolinen grillimenu. Ystävällinen palvelu. Kokeile poroburgeria! Kuva:flickf, person-with-No-Name, CC-BY-SA 2.0.
Ravintola Aanaar
Scandinavian Restaurant
Inari, Finland
Aivan huikea! Tänne kannattaa tulla myös kauempaa. Suomen Gastroonomien Seuran Vuoden Ravintola 2020.
Suomen Latu
Ski Trail
Inari, Finland
Ravintolassa päivittäin aamiainen, lounas ja päivällinen. Kokeile keskuksen erinomaista savusaunaa!
Savotta-kahvila
Café
Saariselka, Finland
Mukava taukopaikka patikoinnin jälkeen. Maukkaat munkit ja vahva kahvi, erinomainen keittolounas. Emäntä kertoo paikasta tarinoita.
Kaunispään Huippu
Scandinavian Restaurant
Lapland, Finland
Tilava ja rento ravintola. Kaunispäällä voi nauttia oman leipomon tuoreita herkkuja tai keittiön maistuvia ruoka-annoksia ihastellen huikeaa tunturimaisemaa. Huippu sijaitsee 437 m merenpinnan yläpuolella.
Ruijanpolku
Trail
Finland
Suomen Lapin ja Norjan Ruijan yhdistänyt historiallinen kulkureitti. Nykyään retkeilijöiden käytössä on 35 km pituinen reitti. Reitin varrella tulentekopaikkoja sekä laavuja. Leirintäalue matkalla. Reitti sopii myös kokeneille haastetta hakeville pyöräilijöille. Kuva:wikimedia, Jari Kolehmainen, CC-BY-SA 4.0.
Saariselkä Ski & Sport Resort
Ski Area
Inari, Finland
Euroopan pohjoisin hiihtokeskus. Rinteitä 15. Kuva:wikimedia, Timo Newton-Syms, CC-BY-SA 2.0.
Iisakkipään luontopolut
Trail
Finland
Iisakkipään luontopolulla voit valita 7 km tai 3 km reitin. 7 km reitti vie Iisakkipään huipulle, josta avautuu näkymä Urho Kekkosen kansallispuistoon. Polku on keskivaikea, ei palveluja reitillä. Varustaudu kelin mukaisella vaatetuksella. Ilmainen.
Rumakuru Rest House
Trail
Finland
Ehdottomasti nähtävä! Viimeisen jääkauden sulamisvesien muovaama kuru. Reitti on keskivaikea, 14 km kesällä, talvella 12,5 km. Ota retkelle hyvät kengät ja kelin mukainen vaatetus, tuuli voi olla navakkaa puurajan yläpuolella. Ilmainen.
Palopää
Finland
Palopäältä aukeaa maisemia kaikkiin ilmansuuntiin ja näet tuntureita silmänkantamattomiin! Kirkkaalla säällä voi idässä näkyä Venäjän tuntureille saakka. Kaunispää-Palopää-Urupääreitti toimii hyvin maastopyöräilyyn. Ilmainen.
Saariselän hiihtoladut
Ski Trail
Finland
Hiihtolatuja parhaimmillaan yli 250 km, murtomaahiihto on yksi suosituimmista aktiviteeteista. Valaistuja latuja yli 30. Ilmainen.
Angry Birds Activity Park
Theme Park
Saariselka, Finland
Puiston teemana avaruus ja Lapin tunnelma. Kuva: flickr, Person-with-No-Name, CC-BY2.0.
Urho Kekkonen National Park (Urho Kekkosen kansallispuisto)
National Park
Inari, Finland
Maamme toiseksi suurin kansallispuisto. Näissä maisemissa on myös joulupukin koti, Korvatunturi. Sopii kokeneelle vaeltajalle kuin myös koko perheelle. Ilmainen. Merkittyjä reittejä yhteensä 200km. Kuva:wikimedia, Nemo bis, CC-BY-SA 4.0.
Kaunispää
Mountain
Inari, Finland
Kaunispään kolmiomittaustorni on 7,5 m korkea. Tornin yhteydessä olevilla infotauluilla kerrotaan Suomen kolmiomittauksen ja kartoituksen vaiheita. Näköalapaikkana tarkoitus vahvistaa Kaunispään matkailuelämyksiä. Kaunispää-Palopää-Urupääreitti toimii hyvin maastopyöräilyyn.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb