Saimaan ruokamatka
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
29 Sep 2020 - 01 Oct 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Haluatko pois kaupungin vilskeestä mutta samalla herkutella? Saimaan ympäristö tarjoaa tähän erinomaisia vaihtoehtoja. Jos haluat tehdä oikein kiertueen, yksi hyvä reitti on mm. Mikkeli (Tertti) - Juva (Wehmais) - Savonlinna - Punkaharju - Lappeenranta - Lemi (Säräpirtti) - Anttola. Näistä omia suosikkeja ovat Tertti ja Teahouse of Wehmais. Kannattaa tarkistaa myös erikoisviikoloput ja niiden tarjonta. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Tertin Kartano
Scandinavian Restaurant
Mikkeli, Finland
Tertin kartano on elämysmatkailijan keidas. Pihapiirissä paljon nähtävää ja koettavaa, kaikille aisteille elämyksiä. Hotellin 6 uniikkia huonetta luo tunteen aidosta kartanolomasta. Erityisesti herkuttelijoille. €€€
Anttolanhovi
Hotel
Mikkeli, Finland
Useita majoitusvaihtoehtoja Saimaan rannalla. Voit valita joko perinteisen hotellimajoituksen tai luksushuvilan. Rohkeimmat valitsevat tentsile-puumajoituksen. Kaikissa vaihtoehdoissa luonto on lähellä. Erityisesti luontoa rakastaville pareille. €€€
Hotelli Punkaharju (Valtionhotelli)
Hotel
Punkaharju, Finland
Tunnelmallinen hotelli sijaitsee korkealla harjulla upean luonnon ympäröimänä. Hotelli vuokraa mm. kajakkeja ja pyöriä, joten ympäristöön pääsee kätevästi tutustumaan. Ystävällinen palvelu. Luontoa ja tunnelmaa etsivälle. €€€
Sahanlahti Resort
Resort
Puumala, Finland
Sahanlahti tarjoaa persoonallisia ja kodikkaita majoitusvaihtoehtoja. Valitse järvenrantahotelli, moderni villa tai perinteinen aittamajoitus. Erityisesti Herkuttelijoille ja luonnon ystäville. €€€
Hotelli Rakuuna
Hotel
Lappeenranta, Finland
Hotelli Rakuuna sijaitsee historiallisella Rakuunamäellä, lähellä kaupungin palveluja. Sauna&spa-osastolla infrapunasauma sekä poreallas. Erityisesti aikuisille historian ystäville. €€€
Scandic Imatran Valtionhotelli
Hotel
Imatra, Finland
Linnamainen hotelli monipuolisilla palveluilla Imatran kansallismaisemissa kosken partaalla. Koskelle matkaa vain 300 m. Linnasali tarjoaa maukkaita aterioita. Erityisesti hemmottelua kaipaaville aikuisille. €€€
Perhehotelli Hospitz
Hotel
Savonlinna, Finland
Yksinkertainen mutta ihana perhehotelli. Upea rakennus Savonlinnan vanhassa kaupungissa. Erityisesti kulttuuria kaipaaville aikuisille. €€€ Kuva:wikimedia, Q0ywo, CC-BY-SA4.0.
Hotelli Saima
Hotel
Savonlinna, Finland
Ihana pieni hotelli ja kahvila jossa tunnelmaa. Aivan Olavinlinnan kupeessa muutenkin keskeisellä sijainnilla. Itsetehtyjä herkkuja ja hyvää lounasta. Erityisesti rentouttavaa lomaa etsiville pariskunnille. €€€
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Tertin Kartano
Scandinavian Restaurant
Mikkeli, Finland
Aitoja ja innovatiisia makuja, puhdasta lähiruokaa. Tertin Kartanon palkitussa ravintolassa koet suomalaisen keittiön laadukkaimmat raaka-aineet maalta, metsästä ja järvestä. Muista pöytävaraus!
TeaHouse Of Wehmais
Tea Room
Juva, Finland
Suomen ainoa englantilainen teehuone tarjoilee laajaa teevalikoimaa sekä maittavaa ruokaa viihtyisässä maalaismiljöössä. Loistava palvelu.Pöytävaraus kannattaa.
Anttolanhovin Kartano
Restaurant
Mikkeli, Finland
Panostus eteläsavolaiseen ruokakulttuuriin. Puhtaat raaka-aineet paikallisilta tuottajilta. Marjat ja sienet poimitaan Saimaan puhtaasta luonnosta. Menu vaihtuu kausittain.
Ravintola Punkaharju
Restaurant
Punkaharju, Finland
Ravintolan avainasemassa ovat lähiruoka ka luonnon raaka-aineet. Paljon villiyrttejä ja villisieniä, kasvisruokapainotteisuus.
Wolkoff Ravintola
Eastern European Restaurant
Lappeenranta, Finland
Wolkoffin ravintola toimii yhdessä Lappeenrannan vanhimmista taloista. Wolkoff tarjoaa laadukasta, kauden raaka-aineista tehtyä ruokaa. Kesäisin ravintolassa ihana, puutarhamainen sisäpiha.
Majurska
Café
Lappeenranta, Finland
Tunnelmallinen vanhanajan kahvila Linnoituksessa. Runsas valikoima makeita ja suolaisia herkkuja. Luultavasti kaupungin tunnetuin, joten varaudu jonottamaan.
Konditoria Imatrankoski
Café
Imatra, Finland
Kodikas ja palveleva perheyritys. Iloinen ja ystävällinen henkilökunta tarjoilee pääosin omassa keittiössä tehtyjä tuotteita. Aamuisin aamupala, lounasvaihtoehtoina keitto tai salaatti.
Säräpirtti Kippurasarvi
Scandinavian Restaurant
Lemi, Finland
Särä on tuhatvuotisen perinteen mukaisesti valmistettua lammasherkkua, jonka valmistaminen kestää vähintään 9 tuntia. Särää nautitaan hitaasti ja niin monta kierrosta kuin maistuu. Kippurasarvessa on mahdollisuus tämän herkun maistamiseen!
Waahto
Scandinavian Restaurant
Savonlinna, Finland
Savonlinnan sydämessä, Saimaan rannalla sijaitseva Waahto on miellyttävä paikka pistäytyä. Palvelu on hyvää ja ystävällistä, ruoka valmistetaan tuoreista raaka-aineista. Ainutlaatuisista maisemista voi nauttia ympäri vuoden.
Sahanlahti
Scandinavian Restaurant
Puumala, Finland
Kartanomaisessa tunnelmassa ja Suomen kauneimmissa maisemissa tarjoillaan maittavaa ruokaa. Erinomaista leipää. Kokeile muikkuja Saimaan rannalla.
Puumalansalmen silta
Bridge
Puumala, Finland
Yksi Suomen suurimmista maatiesilloista! 781 m pitkä silta, joka ylittää Saimaan syväväylän. Sillan erikoisuus on maisemahissi, jolla pääsee sillalle salmen rannalta. Siltatornin huipulla on kesäkahvila. Saimaa Geopark-kohde.
Punkaharjun luonnonsuojelualue
Nature Preserve
Punkaharju, Finland
Huikeat Punkaharjun maisemat eivät jätä kylmäksi ketään. Aja tai kävele kangasta pitkin ihaillen järvimaisemia molemmin puolin.
Imatrankoski
Canal Lock
Imatra, Finland
Imatrankoski ”Euroopan Niagara” on Suomen vanhin matkailunähtävyys. Kosken vapaa virtaus loppui 1929, kun koski valjastettiin vesivoiman tuottamiseen. Kesällä koskinäytöksiä, tälläin vettä juoksutetaan padon sulkuporttien läpi Vuoksen vanhaan uomaan.
Olavinlinna
Castle
Savonlinna, Finland
Savonlinnan mahtipontiseen ja tunnetuimpaan nähtävyyteen kannattaa tutustua opastetulla kierroksella. 12/6€.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb