Seinäjoki
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
13 Dec 2020 - 14 Dec 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Seinäjoki, tuo Tangomarkkinoistaan ja Provinssirockista tuttu kaupunki, ei ehkä ole sieltä kauneimmasta päästä vaikka Alvar Aallon suunnittelema keskusta kaupungilla onkin. Kaupunki kuitenkin yllättää hyvillä kahviloilla ja ravintoloilla, ja sijaitseepa täällä yksi Pohjanmaan parhaista hotelleista, Alma! Puhumattakaan legendaarisimmasta karaokebaarista. Lisäksi löydät täältä kivoja luontokohteita. PS. Jos kaipaat lisää vinkkejä ihaniin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi
Original Sokos Hotel Lakeus
Hotel
Seinäjoki, Finland
Palveluita pohjalaisella vieraanvaraisuudella ja ylpeydellä. Hotellissa runsaasti huoneita, joissa oma sauna. Ravintola erikoistunut pihveihin. Huoneita niin yksin matkaavalle kuin perheillekin. Hyvää ruokaa arvostavalle matkaajalle. €€€
Original Sokos Hotel Vaakuna
Hotel
Seinäjoki, Finland
Hotelli sijaitsee aivan kauppatorin vieressä. Muutamaan huonetyyppiin lisävuodemahdollisuus. Hotellin ravintola Talriikki korostaa satokausiajattelua sekä kotimaisuutta ja paikallisuutta. Vaivatonta staycationia hakevalle pariskunnalle. €€€
Hotelli-Ravintola Alma
Hotel
Seinäjoki, Finland
Kolmen eri tyylin majoitusta Pohjanmaan parhaassa hotellissa. Puurakenteisessa päärakennuksessa jugend-tyylisiä huoneita, vanhassa vesitornissa uniikkeja indistrial-henkisiä huoneita ja modernin tyylin huoneet löytyvät Uudesta Tornista. €€€
siirilän tila
Bed & Breakfast
Seinäjoki, Finland
Eläinrakkaan matkailijan unelmakohde. Lämminhenkinen palvelu, loistava aamupala, idyllinen paikka majoittua. Eläinrakkaalle ja aktiiviselle perheelle tai ryhmälle. €€
Upseeritalo
Seinäjoki, Finland
Tilava yksiö tarjoaa majoitusta kahdelle. Lähellä keskustaa. Omatoimiselle pariskunnalle. €€€
Hotel Sorsanpesä
Hotel
Seinäjoki, Finland
Luonnon ympäröimä hotelli Törnävän saarella. Hotelli lainaa pyöriä käyttöön, talvella hiihtoladut lähtevät hotellin edestä. Myös perhehuoneita. Osaan huoneista lisävuodemahdollisuus. Erityisesti aktiivisille aikuisille ja perheille. €€€
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Hotelli-Ravintola Alma
Hotel
Seinäjoki, Finland
Hyvää ruokaa loistavalla palvelulla
Äärellä Kuppi+Kattila
Restaurant
Seinäjoki, Finland
Äärellä Kuppi+Kattila on viihtyisä lounasravintola ja kahvila uuden taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan ensimmäisessä kerroksessa. Äärellä järjestää kaikki talon kokouspalvelut sekä valmistaa tuotteita myös kuluttajille mukaan ostettavaksi.
Teatteri Hysteria
Seinäjoki, Finland
Monipuolista kulttuuria Improaallon huumoriesityksistä ajankohtaisiin näytelmiin. Hysteria tuottaa palveluita myös työhyvinvointiin ja koulutuksiin. Voi vuokrata tilat yksityistilaisuuksiin tai tapahtumiin ohjelmistopalveluilla ja ruokailulla.
Wine & Bistro Vinola
Bistro
Seinäjoki, Finland
Hyvä bistro/viinibaari. Hyvää biodynaamista viiniä. Kotoisa tunnelma, hyvä palvelu.
Kabacka
Pub
Seinäjoki, Finland
Kotoisa olutravintola, jonka pääpaino kotimaisissa pienpanimotuotteissa, sekä täydellisyyteen pyrkivissä burgereissa. Kabackaa pyörittää 3 entistä lattia-asentajaa, jotka rakastuivat tähän kulttuuriin ja vaihtoi rakennuspölyt ruoan tuoksuun.
Ravintola Juurella
Scandinavian Restaurant
Seinäjoki, Finland
Juurella on pieni ja tunnelmallinen ravintola Seinäjoen keskustassa Keskustorin laidalla. Satokauden ympärille rakentuvat ruoka-annokset koostuvat lähialueen tuottajien raaka-aineista. Teemapäiviä, viinitastingeja ja joka perjantai Leipäperjantai.
Valkoinen Puu
Café
Seinäjoki, Finland
Näyttävä kakkuvitriini! Aamiainen tarjolla viikonloppuisin. Seinäjoen mukavin kahvila.
Uppalan Kartano
Restaurant
Seinäjoki, Finland
Tunnelmallinen ja kaunis rakennus. Herkullista ruokaa, osaava henkilökunta
Mallaskosken Panimoravintola
Beer Garden
Seinäjoki, Finland
20 v toiminut Mallaskosken Panimo ja yhteydessä oleva yksityinen Mallaskosken Panimoravintola sijaitsevat luonnonrauhassa lähellä keskustaa. Iso terassi, ruokaa, kesäteatteria sekä pirun hyvää olutta! Kesällä auki päivittäin, muulloin tilauksesta.
Pub Härmän Häjy
Bar
Seinäjoki, Finland
Legendaarinen karaokebaari
Lakeuden Ristin kellotorni
Scenic Lookout
Seinäjoki, Finland
Kirkon on suunnitellut Alvar Aalto. Seinäjoen tunnetuin maamerkki, joka kohoaa 65 m korkeuteen. Kirkkoon ilmainen sisäänpääsy, opastukset kesäkaudella. Torniin pääsy varauksella.
Seinäjoen pääkirjasto
Library
Seinäjoki, Finland
Pääkirjastossa on nähtävillä maailman laajin kokoelma Alvar Aallon lasitöitä. Kuva:wikimedia, Kotivalo, CC-BY-SA3.0
Paukaneva
Trail
Seinäjoki, Finland
Reitillä pitkospuut kodalle asti, hieman pidemmän matkan meneville lintutorni. Matkalla muistomerkki sisällissodassa teloitetuille.
Hallilanvuori
Mountain
Seinäjoki, Finland
Monenpituisia pururatalenkkejä pyöräilyyn tai kävelyyn, talvella ladut.
Jokilaakson Matkailupuutarha
Garden
Lapua, Finland
N 20 min ajomatkan päässä Seinäjoelta. Suosittu puutarhamatkailukohde sekä virkistysalue. Alueella vapaa pääsy, opastetut kierrokset maksullisia.
Kyrkösvuoren Lintutorni
Scenic Lookout
Seinäjoki, Finland
Näköalatorni on kuin jättimäinen periskooppi; tornin alaosassa peilejä, joihin yläosasta avautuvat näkymät heijastuvat. 13 m korkea torni. Tornin vieressä uimaranta.
Pikseli
Arcade
Seinäjoki, Finland
Pikseli on virtuaalipuisto, jossa pääset astumaan virtuaalitodellisuuden huikeisiin seikkailuihin.
Aalto-keskus
Seinäjoki, Finland
Alvar Aallon suunnittelema hallinnollinen-ja kulttuurikeskus. Kuva:flickr, Ninara, CC-BY-SA2.0.
Seinäjoen suojeluskuntatalo (Alvar Aalto 1924–1926)
Historic Site
Seinäjoki, Finland
Suojeluskunta -ja lottamuseo. Kolmikerroksista päärakennusta pidetään Aallon esifunktionalistisen klassismin kauden päätyönä. Talossa vielä alkuperäisiä materiaali-ja maalipintoja vuodelta 1925. Maksu 7/2€. Kuvat:flickr, Ninara, CC-BY-SA2.0.
Jouppiska
Ski Area
Seinäjoki, Finland
Seinäjoen korkein kohta, 118 m merenpinnasta. Huipulla neljön hyppyrimäen muodostama mäkihyppypaikka. Rinneravintola Joupiska auki ympäri vuoden. Tarkista hissilippujen hinnat. Kuva: wikimedia, Kotivalo, CC-BY-SA3.0.
Kalevan navetta
Music Venue
Seinäjoki, Finland
Vanhassa navetassa toimii nykytaiteen näyttelyitä järjestävä Seinäjoen taidehalli. Navetta ei ole koskaan toiminut navettana, vaan ensin verkatehtaana, sitten puolustusvoimien käytössä. Taidehalliin sisäänpääsymaksu.
Rytmikorjaamo
Rock Club
Seinäjoki, Finland
Seinäjoen Tavastia.
Kyrkösjärven uimaranta
Lake
Seinäjoki, Finland
Kyrkösjärven voi kiertää ympäri jalan, pyörällä tai talvella hiihtäen. Reitti muodostu poluista, hiekkateistä ja lankkutiestä. Järven kiertävä reitti on n 18 km. Uimaranta on matkalla. Kuva:wikimedia, Kotivalo, CC-BY-SA3.0.
Törnävänsaari
Park
Seinäjoki, Finland
Luonnonkaunis puistoalue, joka toimii paikallisten ulkoilu- ja vapaa-ajanviettopaikkana ympäri vuoden. Parhaiten alue tunnetaan vuosittaisesta Privinssirockista. Aluetta halkoo joki, jonka pääsee ylittämään kahta siltaa pitkin.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb