Strömforsin ruukki ja Loviisa
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
27 Jun 2020 - 28 Jun 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Strömforsin ruukki Loviisan kupeessa on todella idyllinen kohde, jossa Taru on myös yöpynyt. Mm. Strömfors Bed & Breakfast tarjoaa ihanaa tunnelmaa ja ruokaa, ja Wellsteriltä vuokratuilla SUP laudoilla tai kanooteilla pääsee tutkimaan Kymijoen upeita maisemia - ehkä upein SUP kohde tähän mennessä! Kukuljärven ulkoilureitti laavuineen on myös kiva kohde. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Villa Vallaton
Ruotsinpyhtää, Finland
Kotimajoituksen kaltaisia 1-4hlö huoneita vanhassa Pappilassa. n. 500m ruukilta, pihalla myös paikkoja matkailuautoille. Huoneessa mini jääkaappi, ja alakerrassa yhteinen iso keittiö ja ruokatila. Emäntänä ihana Petra.
Bed & Bistro
Bistro
Ruotsinpyhtää, Finland
Ihanasti uusittu vanha kartano ihan ruukin sydämessä. Tarjolla 1H ja 2H huoneita herkullisella lähiruoka-aamiaisella. Herkuttelijalle. €€-€€€
Majatalo Krouvinmäki
Inn
Ruotsinpyhtää, Finland
Osa ohjelmapalvelu Strömfors Outdoorsin tarjontaa (mm. virkistyspäiviä yrityksille), hostellityyppisiä huoneita vanhassa hienosti uudistetussa savitalossa.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Pajakahvila
Coffee Shop
Ruotsinpyhtää, Finland
Aamusta iltaan auki olevassa kahvilassa viihtyy päivällä turistit ja iltaisin paikka täyttyy paikallisista ja mökkilaisistä. Lauantaisin usein karaoke, ja meno voi olla äänekästä.
Bed & Bistro
Bistro
Ruotsinpyhtää, Finland
Majatalon keittiö loihtii ihania annoksia lähialueen raaka-aineista, joita voi nauttia tunnelmallisessa sisätilassa tai ulkona terassilla. Tarjolla mm. Karitsaburgereita ja maalaissalaattia.
Lounasravintola Fellmanni
Diner
Ruotsinpyhtää, Finland
Edullista lounasruokaa 100m ruukilta. Miljöö ei yhtä idyllinen, mutta palvelu hyvää ja ruoka edullista. Iltaisin meno kiihtyy😉 Tarjolla mm. pitsaa, burgereita, wrappeja ja leikkeleitä. Me otimme illalla pitsat ja menimme joenrantaan syömään.
Ruukinmylly
Seafood Restaurant
Ruotsinpyhtää, Finland
Ystävällisellä palvelulla varustettu ison terassin omaava ravintola. Tarjolla myös Malmgårdin oluita ja siidereitä hanassa.
Tuhannen Tuskan Kahvila
Café
Lovisa, Finland
Ihana kahvila Loviisan keskustan tuntumassa. Kaunis sisäpiha ja kiva miljöö muutenkin.
Kukuljärvi
Lake
Ruotsinpyhtää, Finland
Kukuljärvelle pääsee joko pyörillä hiekkatietä pitkin, tai kävellen ruukilta lähtevää Kukulin kierrosta (n. 10km). Opasteet kirkolta. Kukuljärven rannalla myös laituri josta voi pulpahtaa kirkkaaseen veteen ja uudella laavulla voi grillailla.
Eija's Garden
Garden
Ruotsinpyhtää, Finland
Englantilaistyyppinen puutarha monine erilaisine alueineen. Sisäänpääsy 8€/4€. Alle 12v ilmaiseksi. Puutarhan yhteydessä myymälä. Tälläistä en ollut nähnyt aiemmin Suomessa!
Savukosken Museosilta
Bridge
Ruotsinpyhtää, Finland
Entisen Ruotsin ja Venäjän rajan (Kymijoki) yli kulkeva silta kuuluu Suomen museosiltoihin. Siltaan voi tutustua kävellen tai pyörällä.
Strömforsin uimaranta
Beach
Ruotsinpyhtää, Finland
Ruukin keskuksen kupeessa oleva uimaranta Kymijoen varressa.
Ruotsinpyhtään kirkko
Church
Finland
Pieni kaunis v. 1770 rakennettu puukirkko ruukin keskustassa. Helene Schjerfbeckin maalaama alttaritaulu.
Strömforsin Ruukki
Historic Site
Ruotsinpyhtää, Finland
Koko paikan päänähtävyys on hyvin säilynyt ja erittäin viehättävä ruukki. Ruukin toimintaan voi perehtyä myös ilmaisessa museossa, ja mukaan voi ostaa tavaraa pienistä myymälöistä (mm. A'la Talli).
Wellsters
Ruotsinpyhtää, Finland
Wellsters tarjoaa SUP lautoja (monenlaisia, myös jättiversio porukoille), kanootteja ja pyöriä luontoseikkailuja varten. Kymijoen vesistö on huikea SUP laudoilla tai kanooteilla tutustuttavaksi - ei arvaisi olevansa Suomessa! Todella hyvä palvelu.
Loviisan linnoitus
Historic Site
Lovisa, Finland
Loviisan kaksi bastionia, Rosen ja Ungern ovat vapaasti vierailtavissa. Niiden läpi kulkee myös Ehrensvärdin luontopolku jossa voi sekä tutusta opasteiden avulla historiaan, kasveihin ja lintuihin.
Loviisan Raatihuone
City Hall
Lovisa, Finland
Loviisan 1860-luvulla rakennettu raatihuone on kaunis kaupungin keskipiste.
Bongan linna
Art Gallery
Lovisa, Finland
Loviisan keskustassa hienossa talossa sijaitseva galleria: Riitta Nelimarkka ateljee ja galleria. Avoinna tilauksesta ryhmille ja kesällä la myös yleisölle. Galleria 8€.
Loviisan kirkko
Church
Lovisa, Finland
Loviisan kirkko kohoaa korkealle kaupungin keskustassa.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb