Tahkovuori
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
13 Jan 2021 - 17 Jan 2021
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Tahkovuori on Wowandersilaisille tuttu vuosien varrelta. Paikka tunnetaan erityisesti laskettelukohteena, mutta tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun myös muina vuodenaikoina. Tahkon portaat tuovat takuuvarmasti hien pintaan, mutta palkitsevat näkymillään! Tahkohan on muuten hieno kohde sekä kesällä että talvella. Jos olet liikkellä kesäaikaan, kannattaa kurkata myös Appa matkustaa -blogin vinkit: https://appamatkustaa.fi/10-vinkkia-tahkon-lomaan-kesaaikana/ PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Sokos Hotel Tahkovuori
Hotel
Tahkovuori, Finland
Hotellissa fine dining-ravintola, sopii erityisesti pariskunnille. Kävelyetäisyydellä laskettelurinteitä, golfkenttiä, kauppoja ja ravintoloita. Harrastusmahdollisuuksiin kuuluvat kalastus, patikointi, melonta ja ratsastus. Koko perheelle. €€€
Golden Resort
Resort
Kuopio, Finland
Huoneet sijaitsevat tilavissa huviloissa, joissa oma kylpyhuone ja täysin varusteltu keittiö. 18-reikäinen golfkenttä ja erinomaiset hiihtomahdollisuudet. Voit myös kokeilla erilaisia urheilulajeja. Aktiivisille aikuisille €€€€
Teerenpesä, Lomarengas
Tahkovuori, Finland
Laskettelukeskus Tahkon lähellä 2 km sijaitseva hyvätasoinen lomahuvila, sopii pariskunnille tai kahdelle perheelle. 6+2 hlöä, 3 mh. Takka, grillikota, terassi. Lisää kuvia ja tietoja: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Villa Mikkola
Tahkovuori, Finland
Siisti, hyvin pidetty mökki keskellä Tahkoa. Kävelymatka mihin vaan! Avara pohjaratkaisu, varustelu hyvä, etenkin keittiössä. 1 mh alakerrassa, 1 mh yläkerrassa, 2 wc, sähkösauna ja runsaasti säilytystilaa. Grilli. Sopii perheelle tai pariskunnalle. Lisää kuvia ja tietoja: Lomarengas, ’Katso hinnat’-nappula.
Ukontie 4D
Huippusijainti, 200metriä palveluille! Siisti, valoisa 8-hengen mökki. 3mh ja parvella 2 sänkyä. Upea saunaosasto. 2 polkupyörää lainattavissa.
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Lännen Lokari
Apres Ski Bar
Nilsiä, Finland
Westernhenkinen Lännen Lokari löytyy lumilaakson puolelta. Kuva:Flickr, Leo-setä, CC-BY-SA 2.0.
Panorama Bar & Cafe
Apres Ski Bar
Nilsiä, Finland
Näkymät ylhäältä ovat Tahkon parhaat. Sijaitsee yli 265 m merenpinnan yläpuolella. Lounas tai illallinen Tahkon huipulla on elämys! Talviaikaan, kysy lumikissakyytiä illalliselle.
Tirol
Apres Ski Bar
Tahkovuori, Finland
Hyvä taukopaikka mäenlaskun välissä. Kuva: Flickr, Leo-setä, CC-BY-SA 2.0.
Ravintola Rehti
Restaurant
Nilsiä, Finland
Rento ja tyylikäs a’la carte-ravintola, joka sijaitsee Tahkon keskustassa. Hyvällä maulla ja tunteella valmistettua ruokaa persoonallisen ja ystävällisen savolaisen palvelun kera!
Pehku
Apres Ski Bar
Nilsiä, Finland
Legendaarinen afterski paikka, jossa hurjimmillaan monotanssit pöydillä. Tunnelmallinen ja rennosti sisustettu. Voisilmäpulla oli herkkua!
Pisan Luonnonsuojelualue
National Park
Finland
Pisa on geologisesti arvokas kohde sekä merkittävä maisema-alue. Pisamäeltä näet komeita vaara- ja järvimaisemia. Vaaran huipulla Täyssinän rauhan yli 400 vuotta vanhoihin rajamerkit. Vaatii kohtuullisen kunnon. Kuva:Wikimedia, Tuomo S, CC-BY-SA 4.0
Wanhan Pappilan Pellavapuoti, Muuruvesi
Boutique
Juankoski, Finland
Wanha Pappila oli Pihtiputaan ensimmäisen kirkkoherran A. Gummeruksen perheen koti. Tunnetuin perheen lapsista oli Lauri ”Tahko” Pihkala. Tahkoa saadaan kiittää koululaisten hiihtolomasta. Kuva: Flickr, Timo Tervo, CC- BY-SA 2.0.
Tahko
Ski Area
Kuopio, Finland
Rinteitä yhteensä 24, pisin on yli kilometrin mittainen. 15 hissiä, korkeuseroa 200m. Tahkolla viihtyy koko perhe! Kesällä voi patikoida, pyöräillä, golfata, mahdollisuuksia on vaikka mitä! Kiipeä Tahkon portaat, maisemat palkitsevat!
Tahkovuori
Village
Tahkovuori, Finland
Latukahviolla pääset tutustumaan Tahkon poroihin. Kahvilasta voi ostaa poroille sopivaa ruokaa tai lähteä poroajelulle.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb