Vaasa
by Suomihelmiä - Taru & Maija (FI) | matkailesuomessa.fi/
17 Aug 2021 - 19 Aug 2021
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Vaasassa yhdistyy luonto ja urbaani city-elämä, ja kaikki on kätevän matkan päässä. Kaupunki on oivallinen kohde museoiden ja historiallisten nähtävyyksien ystävälle, ja museoita löytyykin joka lähtöön. Vaasa ympäristöineen on myös upea kohde luontomatkaajalle. PS. Jos kaipaat ideoita muihin upeisiin kohteisiin kotimaassa: https://matkailesuomessa.fi.
Hotel Astor
Hotel
Vaasa, Finland
Tyylikäs perhehotelli aivan vastapäätä rautatieasemaa. Tarjolla yksilöllisesti sisustettuja huoneita, joissa antiikkityyliset huonekalut. Aamiainen ja brunssi tarjoillaan kustavilaistyylisessä aamiaissalissa. Erityisesti pariskuntien suosiossa. €€€
Residence Kappsäcken
Hotel
Vaasa, Finland
Puutalokokonaisuus keskustassa, jossa vuokrattavana kuusi kalustettua asuntoa vieraille. Viihtyisä, mukava ja edullinen majoitus, jossa mukana häivähdys menneistä ajoista. Sauna vapaassa käytössä vieraille ja polkupyöriä käytössä. Kaikille sopiva €€€
Original Sokos Hotel Royal Vaasa
Hotel
Vaasa, Finland
Royal Vaasa sijaitsee keskellä kaupunkia, puistikon vierellä. Hotellissa on kaksi teemahuonetta; aistikkaasti sisustettu Kurtenia rentoutumiseen ja jääkiekkohengessä sisustettu Sport-huone urheiluhenkisille. Staycationia kaipaaville aikuisille. €€€
More places to stay at: Booking.com Airbnb Lomarengas
Illyrian's Restaurant & Coffeebar
Pizza Place
Vaasa, Finland
Vaasan paras pizza! Ystävällinen henkilökunta ja hyvä ruoka.
Frans & Nicole
French Restaurant
Vaasa, Finland
Sokos hotellin yhteydessä toimiva ravintola tarjoaa maukasta ruokaa ja hyvää palvelua.
Sweet Vaasa
Café
Vaasa, Finland
Ihania kakkuja, iso valikoima. Tarjolla myös lounas.
Strampen Restaurant & Terrace
Scandinavian Restaurant
Vaasa, Finland
Hieno sijainti rannalla, jonka äärellä iso terassi. Hyvää ruokaa hyvällä palvelulla. Lihan ja kalan ystäville on aina valinnan varaa. Kaupungin paras salaattipöytä.
Faros
Restaurant
Vaasa, Finland
Ravintolalla kaunis miljöö Kalarannan laiturin kupeessa, hyvä ruoka ja ystävällinen palvelu. Ravintola toimii entisessä majakkalaivassa. Kuva: flickr, Lauri Rantala, CC-BY-SA2.0.
laivapuisto
Playground
Vaasa, Finland
Puistosta löytyy mm. laiva, keinuja, jousikiikkuja, kuntoiluvälineitä, karuselleja, peliareena, trampoliineja ja vaikka mitä muuta. Hyvä paikka aktiiviliikkujille ja lapsille! Ilmainen
Vaasa City Square
Plaza
Vaasa, Finland
Kauppahalli on yli 100-vuotias kauppa- ja kohtaamispaikka. Rakennus on goottilaistyylinen, yksi maamme vanhimmista kauppahalleista.
Pohjanmaan Museo
Museum
Vaasa, Finland
Museo perustettu 1895 ja toimii Vaasan kaupungin historiallisena museona sekä Pohjanmaan luonnontieteellisenä museona. Keskeisiä toiminta-alueita kulttuurihistoria, taide ja luonnontiede. Vuosittain 3-5 vaihtuvaa näyttelyä, 3 pysyvää näyttelyä. Maksu
Raippaluodon silta / Replotbron
Bridge
Korsholm, Finland
Suomen pisin silta; 1045 m pitkä. Sillan voi ylittää auton lisäksi jalkaisin tai polkupyörällä. Sillalla on myös alueita, joilla voi kalastaa.
The Kvarken Archipelago
National Park
Korsholm, Finland
Unescon maailmanperintökohteeksi nimetty Merenkurkun saaristo on upea ja näyttävä luontokohde! Täällä ymmärrät viimeisen jääkauden aiheuttaman maankohoamisen. Maailmanperintöportti-vierailukeskus ilmainen.
Mustasaaren kirkko
Church
Vaasa, Finland
Alun perin rakennettu Vaasan hovioikeuden taloksi. Vaasan palon jälkeen 1852 muutettiin Mustasaaren kirkoksi. Tyyliltään talo edustaa varhaiskustavilaisuutta, jonka merkittävin edustaja se on Suomessa.
Vaasan vesitorni
Suomen vanhin vesitorni, ja samalla vanhin käytössä oleva vesitorni. Toisen maailmansodan aikana palveli ilmatähystyspaikkana. Tällä hetkellä vain seinäkiipeilijöiden käytössä.
Strömsö
Other Great Outdoors
Vaasa, Finland
Vaasassa voit vierailla tv-sarja Strömsön maisemissa! Huvilan pihamaalla on kaikenlaista hauskaa ja erikoistakin katseltavaa. Alueella myös uimaranta. Huvilaan ei pääsyä sisälle. Ilmainen.
Isolahden Uimaranta
Beach
Vaasa, Finland
Kiva uimaranta hiukan keskustan ulkopuolella. Täältä löytyy myös erinomainen jäätelökioski, jossa saat itse koristella oman jäätelösi - iso nam!!
Abandoned Wasalandia
Theme Park
Vaasa, Finland
Vanhan Wasalandian on vallannut upea graffititaide. 10€ sisäänpääsymaksu.
Kuntsin modernin taiteen museo
Art Museum
Vaasa, Finland
Modernin taiteen museo on sekä hyvä kohde taiteen ystävälle että sen edusta erinomainen paikka ottaa kuvia Vaasa kyltin äärellä.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb