Riihimäki
by Visit Häme | visithame.fi/
05 Jun 2020 - 05 Jun 2020
World’s Smartest Travel Diary App
This travel diary was created and shared with Wowanders app
Riihimäki ja sen ympäristökunnat Loppi ja Hausjärvi edustavat hämäläisyyttä puhtaimmillaan. Maaseudun ja kaupungin välinen positiivinen vuorovaikutus on konkreettisesti havaittavissa – täällä hämäläinen kulttuurimiljöö kohtaa modernin nykyisyyden. Hyvä sijainti kulkureittien varrella on ollut seudun valtti jo vuosisatojen ajan. Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi muodostavat kokonaisuuden, joka on helmi Hämeen Järviylängön luonnonkauniissa syleilyssä. Maisemissa vuorottelevat näyttävät harjut ja selänteet sekä vehmaat, alavat viljelymaisemat unohtamatta puhdasvetisiä järviä ja lampia. Riihimäen seutu tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun: purjelennosta marjastamiseen, melontaretkistä shoppailuun. Maastoon merkityt monipuoliset reitistöt mahdollistavat turvallisen vaihtoehdon luonnossa liikkumiseen.
Käräjäkoski, Riihimäki
Riihimäki, Finland
Kiva luontopolku ja kalastuspaikka. Soveltuu kaikenikäisille ja kaikkina vuodenaikoina.
Rautatienpuisto
Park
Riihimäki, Finland
Upea alue täynnä kauniita historiallisia rakennuksia, puutarhoja ja mukulakivikatuja.
Suomen Lasimuseo
Museum
Riihimäki, Finland
Suomen lasimuseo on toiminut vuodesta 1981 lähtien museorakennukseksi muutetussa entisessä lasitehtaassa. Laajassa perusnäyttelyssä on esillä usean tuhannen esineen otos suomalaista lasihistoriaa 1700- luvun pulloista tunnetuimpiin taide-esineisiin.
Riihimäen taidemuseo
Museum
Riihimäki, Finland
Riihimäen taidemuseo on viihtyisä kohtaamispaikka keskellä kaupunkia. Taidemuseon arvokkaaseen ja kansallisesti merkittävään kokoelmaan kuuluu lähes 2 500 taideteosta ja esinettä. Lisäksi museossa järjestetään työpajoja, konsertteja ja luentoja.
Riihimäen kaupunginmuseo
Museum
Riihimäki, Finland
Museo esittelee Riihimäen ja riihimäkeläisten historiaa. Museon perusnäyttely 'Riihimäkeläisten tarina' kertoo elämästä Riihimäen seudulla kivikaudesta nykypäivään. Vuonna 1858 rakennettu museorakennus on yksi paikkakunnan vanhimmista rakennuksista.
Metsästysmuseo
Museum
Riihimäki, Finland
Riihimäellä sijaitseva Suomen Metsästysmuseo tarjoaa katsauksen suomalaisen metsästyksen historiaan kivikaudelta nykypäivään asti. Museon erikoisuuksiin kuuluu suurriistanmetsästäjä Jaakko Ojanperän yli sadasta eläinlajista koostuva trofeenäyttely.
Mafka & Alakoski
Riihimäki, Finland
Riihimäen Wanhan lasitehtaan alueella toimii useita lasistudioita, joista yksi on Lasistudio Mafka & Alakoski. Kauniilla paikalla sijaitseva studio tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa lasitaiteen maailmaan.
Vihreä Talo
Event Space
Riihimäki, Finland
Vihreä talo on kulttuuritalo, tunnelmallinen juhlatila ja mainio keikkamesta. Ajoittain Vihreä talo muuntuu taide- ja käsityöpuodiksi, kahvilaksi ja ravintolaksi. Talolla järjestetään myös kulttuuripainotteisia virkistyspäiviä työyhteisöille.
Hyttikortteli
Historic Site
Riihimäki, Finland
Kaunis puistomainen alue, vanhoja rakennuksia lumoavine puutarhoineen ja pieniä lasimuseoita.
More sights and activities: GetYourGuide Airbnb